asdf

A legjobb magyar szinkronhangok 2.

  • Szerző: Marcika
Még hogy nem szeretik a magyarok a szinkront! Előző összeállításunk után levelek tömegét kaptuk, hogy mennyi fontos színészt kihagytunk a legjobb szinkronos felsorolásunkból. A hiánypótlás részben megtörtént, íme egy újabb lista a legjobbakról.

Alföldi Róbert - Geoffrey Chaucer (Lovagregény)

Számomra ennél a szerepnél vált egyértelművé, hogy Alföldi Róbert nem csak kiváló színész, hanem szinkronszínészként is ott van a legjobbak között. A videó, amit ennek alátámasztására választottam az egyik legkomolyabb munkát igénylő monológ a filmben.

Csuja Imre - Torrente

Nem is volt választásom, hogy kit is párosítok Csuja Imre mellé. Ritkán fordul elő olyan, hogy az eredeti és a szinkronhang személyesen találkozik egymással, de ez ebben az esetben több alakalommal is megtörtént. Santiago Segura véleménye szerint Csuja jobb hangot ad magyarul Torrentének, mint ő az eredetinek. Mi ez, ha nem elismerés?

Dörner György - John McClane (Die Hard sorozat)

Sok ilyen híres párosítás van, mint Bruce Willis és Dörner György, akiknek a hangja egybe cseng a magyar nézők számára. Talán a legnagyobb felháborodást Sinkovits Imre kihagyása után Dörner György váltotta ki. Íme a hazánkban forgatott Die Hard rész előzetese, ahol felcsendül a színházigazgató hangja is.

Kristóf Tibor - Dart Vader (Star Wars)

Az egyik legtöbbet utánzott hang Dart Vader nagyúré. Bár sokan próbálkoztak vele, mégsem tudtak a közelébe sem érni annak, amit Kristóf Tibor nyújtott nekünk az eredeti trilógiában. Szívesen lennék a fia, hogy minden este meghallgathassam, hogy "én vagyok az apád".

Holl Nándor - Joey Tribbiani (Jóbarátok, Joey)

Az egyik, ha nem a legviccesebb karakter a Jóbarátok című, nagysikerű sorozatban, olyannyira, hogy utána saját sorozatot kapott. Ez már közel sem volt annyira sikeres, viszont Holl Nándor munkájával még maga Matt LeBalnc is elégedett lenne. Íme az örökifjú Joey egyik emlékezetes jelenete.

Józsa Imre - Mr. Garrison (South Park)

Nem volt kérdés, hogy a sok remek szinkronalakítása közül a South Park hol férfi, hol nő tanárát emeljük ki Józsa Imrének, hiszen elmondhatatlanul vicces pillanatokat okozott nekünk a skizofrén osztályfőnök hangján.

Kálid Artúr - Robert Neville (Legenda vagyok)

Will Smith állandó magyar hangjának is tekinthetjük Kálid Artúrt, hiszen a legtöbb filmben ő szólaltatja meg. A sokoldalú színész még ismert, mint Jamie Foxx, és Denzel Washington hangja. Az alábbi videó a Legenda vagyok című film egy részlete, ahol, ha elképzeljük a felvételt egy stúdióban, rájöhetünk, hogy nem is olyan egyszerű egy szinkronos munkája.

Kern András - Woody Allen

Kern András neve egyértelműen összeforrt Woody Allen karakterével, már ami a szinkront illeti. Sokan azt mondják, hogy az amerikai színész, rendező hangját nem lehet visszaadni más nyelven, s ha ez még így is lenne a magyar színész tökéletesre fejlesztette az életunt, flegmatikus stílust, ami Allen sajátja.

Kökényessy Ági  - Rachel Karen Green (Jóbarátok)

A Jennifer Aniston által alakított Rachel szerepe igazán sok fordulatot élt át a Jóbarátokban. Kökényessy Ági már gyerekkorában szinkronizált, egészen pontosan 8 éves korától, amikor a Mikrobi című rajzfilm egyik főszerepét kapta meg. Ez egyértelműen a kifejezetten kellemes orgánumának köszönhető. Mi mással is mutathatnánk ezt be, mint Rachel egyik jelenetével a Jóbarátokból.

Lux Ádám - Earl (Nevem Earl)

Lux Ádámnak sok komoly szerepe volt, én mégis az egyik legviccesebb szerepét választottam a Nevem Earl című sorozatból. A főszereplő -nem meglepő módon Earl- régi bűneit akarja helyrehozni azzal, hogy életének egy pontjától csak jót cselekszik és kárpótolja azokat az embereket, akiknek korábban ártott. Ehhez segítsége is van: a félkegyelmű testvére, a gonosz volt felesége és drogos barátja. Így minden elem megvan egy szórakoztató sorozathoz.

Reviczky Gábor - Paul Vitti (Csak egy kis pánik)

Reviczky Gábornak is megvannak az állandó szinkronszerepei. Ilyen Robert De Niro, Jack Nicholson, Clint Eastwood és Anthony Hopkins. Nem csak azért válaszottam Paul Vitti szerepét a munkásságát bemutató példának, mert legtöbbet De Niro-t szinkronizálta, hanem azért is, mert talán itt a legfelismerhetőbb a színész eredeti hangja, ami kicsit sem baj, lévén nem akármilyen orgánummal rendelkezik Reviczky.

Rékasi Károly - Legolas (Gyűrűk Ura)

Számomra óriási meglepetés volt, amikor megtudtam, hogy Rékasi Károly adja a hangját Legolasnak, a tündének, de azt kell mondanom, hogy azóta minden szerepben megismerem a jellegzetes hangját. A korrektség kedvéért nem az előző 15 név között szerepelt Pikali Gerdával, mert mi gondolunk Détár Enikő lelkivilágára.

 

Akinek a hangja nagyon hiányzik nekünk:

Sinkovits Imre - Törpapa (Hupikék törpikék), Mufasa (Oroszlánkirály)

Számtalan szinkronszerepe közül választhattunk volna, de a két legismertebbet kerestem ki Sinkovits Imre karrierjéből, hiszen Törpapa szerepe összeforrt a színészlegendával, és a bölcs oroszlán, Mufasa tanítása is az ő hangján égett be a gyerekek agyába. Mindkét szerepét felelevenítjük egy videóval, ráadásul Törpapát egy teljes epizóddal.

 

 Ha esetleg nem olvastad az eredeti cikket, akkor kattints ide!

 Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon