asdf

A Bosszúállók rendezője is leoltotta a női Thort!

  • Szerző: Medve Pál
Friss hírként érkezett a mai napon, hogy a Marvel képregények univerzumában a skandináv istenség maszkulin karakterét egy női szereplőre cserélték. A bejelentés óriási felháborodást váltott ki a hardcore képeskönyvek szerelmeseiből. Most a Bosszúállók rendezője fogalmazott meg egy élesebb kritikát.

A Bosszúállok csapatának szellemi atyja – aki a Chris Hemsworth-féle Thort is irányítja – Joss Whedon Twitterén véleményezte a nemrég bejelentett női viking karakterét.

A rajongók reakciója sem volt túl pozitív a hír hallatán, mivel a Marvel képregények fejese Kevin Feige azt nyilatkozta, hogy „Ez az új Thor nem egy átmeneti dolog, mostantól ő az egyetlen Thor!”. Ezzel a kijelentéssel akár a szuperhős mozi változatait is befolyásolhatja, ami már elég durva váltás lenne az elmúlt évek alatt megszokott Chris Hemsworth miatt. Ezt a témát egyelőre még nem kommentálta Whedon, mindössze csak annyit, hogy „mi a fenéért gondolják azt, hogy ez menő lenne?”. Az éles kritika abszolút jogos, és reméljük, hogy a filmváltozatokban ez a változás nem befolyásol majd semmit. A Marvel képregények közönsége majd eldöntheti, hogy sikeres vagy sikertelen lesz a változtatás.

thor-vs-thor

Megosztás facebookon