asdf

Akiket nem érdekel A szürke ötven árnyalata

Beszürkült a mozi és a Valentin nap is, A szürke ötven árnyalatának köszönhetően. Ám vagyunk egy páran e világon, akiket kevésbé érdekel E.L. James erotikus regényének film változata. Szerencsére nekik is akad kiváló mozis szórakozás. Ha nincs kedved beszürkülni, akkor ajánlunk Neked 7 kiváló filmet:

RENDÍTHETETLEN

igaz történetes, drámázós, háborús túlélős, elgondolkodós, katarzisos

Az Oscar-díjas Angelina Jolie a rendezője és a producere ennek a nagyszabású drámának, amely Louis „Louie” Zamperini olimpikon és háborús hős hihetetlen életét követi nyomon. Louie két társával együtt túléli egy repülőgép lezuhanását a második világháborúban, és 47 napig hánykolódnak egy tutajon, majd elfogja őket a japán hadsereg, és fogolytáborba kerülnek. A stáb egy úszó vázra felszerelt kamerákkal dolgozik, az elemekkel harcolva. A színészek hónapokig diétáztak, hogy olyan soványak legyenek, mint az általuk alakított hősök. A Laura Hillenbrand rendkívül népszerű könyve alapján készülő film Zamperini hihetetlen és inspiráló igaz történetét meséli el az emberi lélek legyőzhetetlen erejéről.

 

WHIPLASH

humoros, megdöbbentő, reményteljes, lendületes, bravúros

Az új, független tehetségeket kereső egyik legnevesebb fesztivál, a Sundance fődíját és közönségdíját is elnyerő film Cannes-tól a miskolci CineFestig kivívta a kritikusok és a nézők egyöntetű rajongását. Andrew (Miles Teller) híres zenész akar lenni. A világ egyik leghíresebb zeneiskolájába, a Shaffer Konzervatóriumba jár, dobolni tanul, rengeteget gyakorol, és mindenre képes volna a siker érdekében. Legalább is, azt hiszi. De találkozik egy tanárral (J. K. Simmons), aki még nála is elszántabb. Ő abban hisz, hogy a tehetséget mindenáron fel kell szabadítani, és ami bujkál, azt ki kell préselni a tanulókból. Akkor is, ha kínlódnak, ha sírnak… vagy belehalnak. A kezdő zenész és a sokat látott veterán egymásnak feszül. A tanár felveszi a kezdő dobost a zenekarába, de az első örömöt nagyon sok keserűség követi. És egyikük sem adja fel könnyen, amit elkezdett.



KINGSMAN: A TITKOS SZOLGÁLAT

agyament, vicces, pörgős, akciós, látványos, vakmerő

A HA/VER kultuszrendezője, Matthew Vaughn ismét őrült és őrületesen látványos filmet rendezett, mely nem spórol az akciójelenetekkel és a sztárokkal. A titkos ügynök legjobbjai elegánsak, kifinomultak, felszerelésük a legkülönlegesebb (és leggyilkosabb) ketyerék gyűjteménye, és tudják, melyik whiskybe mennyi szódát szokás önteni. Töki (Taron Egerton) nem ilyen: ő átlagos, vagány utcagyerek: nagyszájú, simlis és nem riad vissza a balhéktól – viszont bátor, gyors és helyén a szíve. Talán ezért keresi meg őt egy magánkézben lévő titkos kémszervezet, a Kingsman egyik legjobb embere (Colin Firth): ha Töki is úgy akarja, a nagy hagyományú, és szigorú szabályok szerint működő cégnél modern James Bondot faragnak belőle. Ám a különlegesen veszélyes kiképzőidőszak gyorsan véget ér – de csak azért, mert az ügynökökre újabb, nagyobb veszélyek várnak. Valaki egymás után rabolja el a világ hírességeit, arisztokratáit és miniszterelnökeit. A szálak pedig egy őrült milliomoshoz (Samuel L. Jackson) vezetnek…

KÓDJÁTSZMA

igaz történetes, életrajzi drámás, romantikus, lelkizős, humoros

A második világháború egyik legnagyobb hatású, mégis talán legkevésbé ismert hőse a tragikus sorsú Alan Turing, aki nélkül ma lehet, hogy egészen máshogy nézne ki Európa és a világ térképe. A zseniális matematikus 1912-ben született, napjainkban pedig a modern számítógép-tudomány egyik atyjaként tisztelik. Kulcsszerepe volt a német Enigma nevű titkosító gépek jeleinek megfejtésében. Ez a becslések szerint legalább két évvel rövidítette le a második világháborút és elősegítette a németek legyőzését. A teljes titokban zajló műveletről egyébként a hetvenes évekig senki sem tudott. Ez a tény szomorú szimbóluma is lehetne Turing életének, akinek homoszexualitása miatt rejtőzködő életmódot kellett folytatnia, Nagy-Britanniában ugyanis az azonos neműekhez való vonzódást ez idő tájt még betegségként kezelték. Az Enigma-kód feltörése önmagában is izgalmas sztori, azonban Turing élettörténetével kiegészülve hihetetlenül izgalmas és egyben szívszaggató dráma is. A filmet nyolc héten keresztül forgatták Nagy-Britanniában, többek között egy használaton kívüli légibázison, a még ma is létező Bletchley Park-i kódtörő központban, illetve egy viktoriánus villában, amely korábban a James Bond figuráját megalkotó Ian Fleming otthona volt.

FOXCATHER

igaz történetes, feszült, elgondolkodós, fordulatos, színészi parádézós

A Pénzcsináló és a Capote rendezője előző két filmjével Oscar-díj közelbe juttatta a főszereplőit, és a szakmai előrejelzések szerint Steve Carell pályáját is alapvetően átalakíthatja ez a különleges alakítás! A leghihetetlenebb történeteket a valóság írja. A DuPont-vagyon örököse, John Eleuthère du Pont (Steve Carell) bolondos figura volt, de már a bolondság határán. Sőt, azon is túl, hiszen a paranoia és a skizofrénia tünetei is megmutatkoztak rajta. Mégis egy vegyipari óriáströszt vezetésére készült, bélyegeket gyűjtött, madártani könyveket adott ki, és rajongott a férfias sportokért – egy birkózócsapatot is támogatott. A közte és két olimpiai birkózó testvér (Mark Ruffalo, Channing Tatum) közti különös viszony alakulásáról szól ez a film, mely sok meglepő kanyart vesz, míg eljut a tragikus fordulatig: egy gyilkosságig. De a történetnek még akkor sincs vége.

A MINDENSÉG ELMÉLETE

igaz történetes, drámás, romantikus, sírós, humoros, szép

A mindenség elmélete különleges, felemelő, megható film a világ egyik legnagyobb gondolkodójáról, Stephen Hawkingról, és két emberről, akinek szerelme szembeszáll a megváltoztathatatlannal. 1963-ban a hírneves Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, az ifjú kozmológus öles léptekkel halad a tudomány útján, és feltett szándéka, hogy talál egy „egyszerű, meggyőző magyarázatot” az univerzumra. Saját világa is kitárul, amikor fülig beleszeret egy bölcsész lányba, Jane Wilde-ba. Ám egy szerencsétlen baleset után ez az egészséges, aktív fiatalember 21 évesen megrázó diagnózissal kénytelen szembesülni: motoros neuronbetegség támadta meg végtagjait és képességeit, amely fokozatosan korlátozni fogja beszédében és mozgásában, és két éven belül bele fog halni. Jane szeretete, támogatása és elszántsága megingathatatlan, és a pár összeházasodik. Újdonsült feleségével az oldalán Stephen nem hajlandó tudomásul venni a diagnózist. Jane arra bátorítja Stephent, hogy fejezze be doktorátusát, melynek tárgya első elmélete az univerzum keletkezéséről. Családot alapítanak, és frissen szerzett és széles körben ünnepelt doktori címével felfegyverkezve Stephen belevág legambiciózusabb tudományos munkájába, melynek tárgya az, amiből neki oly kevés adatott: az idő. Miközben a teste egyre szűkebb korlátok közé kerül, szelleme túlszárnyal az elméleti fizika határain...

HŐS6OS

vicces, szuperhősös, kalandos, érzelmes, egyedi, mindenkinek valós

A Hős6os-ban minden megvan, amit a nézők elvárnak a Walt Disney Animation Studios nevével fémjelzett kedves és humoros animációs alkotástól. Az akciódús kaland a robotok építésével foglalkozó, zseniális Hiro Hamada körül forog, aki barátai segítségével megtanulja kiaknázni brilláns agyának minden egyes tekervényét. Ebben segítségére van testvére, a szintén lángész Tadashi, az adrenalintól csöpögő kalandok megszállottja Go Go Tamago, a mindig rendkívül precíz Wasabi No-Ginger, a kémiazseni Honey Lemon és Fred, a rajongó. Amikor egy váratlan fordulat miatt egy veszedelmes összeesküvés közepén találják magukat - amely San Fransokyo gigantikus városát fenyegeti - Hiro legközelebbi bizalmasához, egy Baymax nevű robothoz fordul, csapatából pedig modern kütyükkel felszerelt hősöket farag, hogy képesek legyenek felderíteni a rejtélyes szervezkedést.

Megosztás facebookon