asdf

ARANYSZEM Operatőr Fesztivál és Mesterkurzus

  • Szerző: MoziStar
A 80-as évek magyar kultfilmjeinek (Idő van) operatőre, az örök lázadó, formabontó, régóta Amerikában élő Dávid Zoltán az ARANYSZEM Fesztivál ideje alatt, december 11-én, csütörtökön reggel 9 órától mesterkurzust tart az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A rendezvény ingyenes. Másnap adják át az ARANYSZEM Operatőr Fesztivál díjait.

Idén először négy kategória győztese pénzdíjban is részesül. A 2014-es fesztivál különösen fontos, hisz három kiemelkedő magyar operatőr – Illés György, Hegyi Barnabás és Homoki Nagy István születésének 100. évfordulójáról emlékezik meg.

A 2014-es év legnagyobb karácsony filmes meglepetésének ígérkezik, hogy az 1988 óta Amerikában élő Dávid Zoltán operatőr visszatér Magyarországra, hogy a Magyar Operatőrök Iskolája, a HSC Stábiskola meghívására kétnapos mesterkurzust tartson Budapesten. Dávid többek között olyan ikonikus alkotásokat fényképezett, mint Müller Péter első filmje, az Ex kódex, Gothár Péter Idő van és Tiszta Amerika, vagy Szabó Ildikó Hótreál című munkái, de Amerikában is 5 játékfilmet és több mint 600, különböző műfajú reklám-, dokumentumfilmet és zenés klipet készített. Az ingyenes mesterkurzus december 11-én, csütörtökön reggel 9 órakor kezdődik az Uránia Nemzeti Filmszínházban és 13 óráig tart. Az 59 éves legendás operatőr mesél majd a szakma rejtelmeiről és saját életéről egyaránt, hogy milyen a tengerentúli újrakezdés igaz története, mi a valóság és mi a legenda!Mesterkurzus_davidzoltan_kisebbA kétnapos ingyenes kurzus második napján stúdió gyakorlatokra kerül majd sor a Visionteam műtermeiben, így csak korlátozott számú érdeklődőt - maximum 40 főt - tudnak fogadni, ezért a szervezők kérik, hogy aki a második napon is részt kíván venni, 2014. december 8-áig írásban jelezze azt a stabiskola@hscmot.hu címen! A mesterkurzus első napján minden érdeklődőt szeretettel vár a HSC Stábiskola az Uránia moziban, a második napon azonban csak a visszaigazolt jelentkezők vehetnek majd részt. Az operatőr mesterkurzus támogatói a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt., a Visionteam L.O.Kft., a Schwindl Kft. és az Uránia Nemzeti Filmszínház.

Idén december 12-én adják át a fesztivál díjait. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jóvoltából az ARANYSZEM Fesztivál történetében első alkalommal idén négy kategória győztesének pénzdíjat is adnak át. Az ARANYSZEM Fesztivál támogatói a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt., a Visionteam L.O.Kft., a Sparks Kft. a Schwindl Kft., és a Bock Villány.

Megosztás facebookon