asdf

Az Amerika Kapitány 2. lekörözheti elődjét

  • Szerző: P. Kristóf
A Bosszúállóknak köszönhetően a filmben feltűnő összes szuperhős önálló kalandja jobban teljesít a kasszáknál, mint a közös mozi előtti epizódok, így az Amerika Kapitány: A tél katonája esetében is komoly kasszasikerre számítanak.

A Marvel filmjei az elmúlt években anyagilag mindig kifizetődek voltak és a minőségükre sem lehetett panasz, de a Bosszúállók óta az egekbe szökött a képregényfilmek bevétele. Ennek köszönhetően az Amerika Kapitány: A tél katonája is várhatóan 85-90 millió dollárt szedhet össze csak a nyitóhétvégéjén. Így már az is szinte teljesen biztos, hogy megveri az első rész 65 milliós nyitását is, de persze valószínűleg nem közelíti meg a Bosszúállók (207 millió), vagy a Vasember 3. (174 millió) rekordbevételnek számító kezdését. Azonban ha ezt a kettőt nem vesszük számításba, akkor A tél katonája a stúdió eddigi legsikeresebb filmje lehet, amelyhez az is hozzájárul, hogy az első vetítéseken rendkívül kedvezően fogadták még a kritikusok is. 

Amerika kapitány 2

Tavaly a Vasember 3. és a Thor: Sötét világ is megmutatta, mennyit számított a szuperhősöknek a Bosszúállók sikere, az előbbi 95 százalékkal többet keresett, mint az előző rész a sorozatban, míg az utóbbi negyven százalékkal szárnyalta túl az elsőt.

Anthony és Joe Russo, a film rendezőpárosa elárulta, hogy az A tél katonája legalább annyira politikai thriller, mint szuperhősfilm. A testvérpár szerint ez is nagyban hozzájárulhat majd a film sikeréhez, hiszen így egy jóval szélesebb közönséget foghat meg az alkotásuk. A Marvel nagyon bízik a korábban főleg sorozatokon (Az ítélet: család, Balfékek) dolgozó duóban, hiszen már az Amerika Kapitány harmadik részének rendezését is rájuk bízták, mely 2016. május 6-án érkezhet a mozikba.

Amerika Kapitány: A tél katonája - Hazai bemutató: 2014. április 10.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon