asdf

Box Office: A nyarat a Marvel nyerte

Nem csak a felhőtlen vakációnak mondhatunk végleg véget, hanem az idei, igazán gyengére sikeredett blockbuster szezonnak is, aminek a végét a stúdiók - a sok bukás után – is bizonyára már egy ideje tűkön ülve várták.

Star-Lord nem csak a Galaxist, hanem a Box Office-lista első helyét is kitartóan őrzi

Ugyan a Tini Nindzsa Teknőcök premierje után egy pillanatra elvesztették a vezetőhelyüket, ám most már kirobbanthatatlanok az első helyről. Jó lehet, hogy ezen a hétvégén nem is volt igazi méltó kihívójuk. Ami szembeötlő, hogy a nyári szezon legszebb nézői zuhanását könyvelték: az előző hétvégéhez képest csak 0,7%-ot esett az érdeklődés Rocketék iránt, ami „valutára átváltva” 17 millió dollárt jelent. Az lett volna a legszebb, ha ez a 0,7%-os esés akkor következett volna be, amikor még ereje teljében volt James Gunn képregény-adaptációja. Így sincs okuk panaszkodni, hiszen hivatalosan is megnyerték a 2014-es nyári szezon legtöbbet fialó blockbuster címét. Igaz, csak amerikai földön. A galaxis őrzői hazai bevétele jelenleg 280 millió dollárnál áll, amivel olyan nagyköltségvetésű filmeket utasított maga mögé, mint a Transformers: A kihalás kora, A csodálatos Pókember 2. és az X-Men: Az eljövendő múlt napjai. Ellenben a nemzetközi vizeken még korántsem olyan meggyőző a teljesítményük: eddig összesen 273 millió dollár csordogált be a külföldi kasszákból, amivel messze le vannak maradva a fent említett illusztris társaság többi tagjától. Az összbevételének ennek ellenére is sikerült átlépnie a fél milliárd dollártos határvonalat.

box_office_vegeanyarnak_agalaxisorzoi

 A Tini Nindzsa Teknőcök továbbra is népszerűek

Az idei nyár egyik legnagyobb meglepetése a Tini Nindzsa Teknőcök elsöprő sikere volt, ami az én olvasatomban sajnos igencsak negatív előjelű. Még mindig nem sikerült felocsúdnom abból a döbbenettől, hogy erre a nagyon erőltetett, pénzszagú mozira ekkora igény van a világon. Ezért is fájt nagyon, amikor bejelentették a folytatás 2016-os dátumát. De nézzük a száraz számokat: a 125 millió dollárból forgatott produkció Amerikában már 166 millió ropogós zöld hasúnál jár, ami azt jelenti, hogy már bőven profitot termelnek Szecska mester fiai. Az összbevétele is nagyon impozáns, ugyanis már 278 milliónál tart a film. Ki lehet mondani, hogy megszületett a Paramount újabb aranytojást tojó tyúkja.

box_office_vegeanyarnak_tininindzsa

Fásultan kezdett Pierce Brosnan

Úgy látszik hiába ragadott újra fegyvert az egykori 007-es, ez az embereket nem igazán érdekelte. A Pierce Brosnan főszereplésével elkészült The November Man egy nagyon szolid 11 millió dolláros startot tudhat a magáénak, ami bizonyára alulmúlta a stúdió várakozásait. Főleg úgy, hogy már be is rendelték a folytatást. Ennek fényében az sem biztos, hogy elkészülhet a tervezett második rész.

box_office_vegeanyarnak_thenovemberman

Top 10-es amerikai bevételi lista

1. A galaxis őrzői

2. Tini nindzsa teknőcök

3. Ha maradnék

4. Úgy fent, mint lent

5. Kamuzsaruk

6. The November Man

7. When the Game Stands Tall

8. Az emlékek őre

9. Az élet ízei

10. A feláldozhatók 3.

Megosztás facebookon