asdf

Christopher Nolan díjak között érezheti majd magát

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Ahogy azt megszokhattuk a következő két hónap a filmes díjak jegyében telik. A jövő februári Oscar-díj átadás jelenti majd a csúcspontot, de addig sok ország és sok szakmai szervezet teszi majd közzé, hogyan vélekedik 2014 filmterméséről.
Az idei egyik nagy esélyes Christopher Nolan, aki a Csillagok között-tel nemcsak a nézők, hanem a szakmabeliek csodálatát is kivívta.
Interstellar-3Az Amerikai Látványtervezők Kamarája (Art Directors Guild) saját díját, a Cinematic Imagery-díjat máris a rendezőnek ítélte. Az év leglátványosabb filmjének járó elismerést 19. alkalommal adják át. Az ünnepélyes ceremóniára január 31-én kerül majd sor a Beverly Hilton Hotelben.
interstellar1
A díjat az kaphatja, aki „munkájával gazdagítja és fejleszti a moziban átélhető vizuális élményt”. A korábbi díjazottak között volt Martin Scorsese, Warren Beatty, Clint Eastwood, Norman Jewison, John Lasseter, George Lucas, Steven Spielberg és Blake Edwards is.
Interstellar-2
Nolan máris a csillagok között érezheti magát – de ez a díjszezon biztosan tartogat még számára jó néhány elismerést. Így ő is esélyes a 2015. február 22-én a legjobb vizuális effektekért járó Oscar-díjra. Íme a jelöltek listája: Csillagok között, A majmok bolygója - Forradalom, A hobbit - Az öt sereg csatája, Godzilla, Transformers - A kihalás kora, Amerika Kapitány - A tél katonája, X-Men - Az eljövendő múlt napjai, A galaxis őrzői, Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka, Demóna.
Megosztás facebookon