asdf

Egész Amerika röhög a Rossz szomszédságon

Bemutatták Amerikában a Rossz szomszédság című vígjátékot, méghozzá az austini SXFW fesztiválon, ahol a beszámolók szerint "a közönség végigröhögte az előadást, hogy majd leszakadt a mozi teteje".

Az első lelkes beszámolók az utóbbi évek egyik legjobb komédiájának nevezik a filmet, ami elég gyakran elő szokott fordulni, ám megfontolandó momentum, hogy a Variety című tekintélyes szaklap vezető kritikusa, a nem éppen lágy szívéről híres Andrew Barker is nagyra értéli a produkciót a maga modorában. "Minden eddiginél gonoszabb, merészebb, harsányabb, durvább, és elképesztő, hogy milyen lehengerlően árad benne a hülyeség" - fogalmaz a szakember, a korábbi hasonló vígjátékokhoz viszonyítva a produkciót.

Bad Neighbors_posters

Rossz szomszédságban egy kisgyermekes fiatal pár (Seth Rogen, Rose Byrne) élete pokollá válik, amikor idilli kertvárosi szomszédságukba egy koleszos társaság költözik. A vidám egyetemisták éjjel-nappal buliznak, ezért a békés polgárok felveszik ellenük a harcot, ami aztán váltakozó sikerrel folyik. A szereposztás érdekessége, hogy a megállapodni vágyó családapát az a Seth Rogen alakítja, aki eddigi legnagyobb sikereiben felnőni nem tudó és nem is akaró kedves lúzereket játszott (A 40 éves szűz, Felkoppintva, Fifti-fifti).

Rogen, aki a film egyik forgatókönyvírója és producere is, pontosan azért készítette a Rossz szomszédságot, mert egy ponton rá kellett jönnie, hogy végérvényesen benőtt a feje lágya. "Az ember akkor veszi észre a nagy változást, amikor a szomszédban buli van, és már nem csatlakozni akarsz a srácokhoz, hanem kihívod rájuk a rendőrséget" - mondja Rogen.

A film másik főszereplője is kilépett a eddigi komfortzónájából. Az egyetemisták ütődött vezére az a Zac Efron, aki korábban musicalek, illetve romantikus filmek lobogó hajú hőseként rabolta el a tinilányok szívét.

(Bad Neighbors - hazai bemutató: 2014. május 15.)

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon