asdf

Eredeti szinkronnal újra mozivásznon a Vissza a jövőbe

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Pannonia Entertainment
Október 15-től limitált vetítéssorozat keretében országszerte újra mozivásznon látható az idén 30 éves Vissza a jövőbe. Robert Zemeckis Oscar-díjas kultfilmjének digitálisan felújított változatát Budapesten a Corvin Moziban és országszerte számos további filmszínházban láthatják a nézők, az eredeti, 1987-es magyar szinkronnal.

A Volt egyszer egy vadnyugat után egy újabb olyan filmklasszikus tér vissza a mozikba, amelyen generációk nőttek fel, amely ikonikus sztorijával, jellegzetes karaktereivel és szállóigévé vált párbeszédeivel örökre beírta magát a filmtörténelembe. A Vissza a jövőbe trilógia első részét kereken 30 éve mutatták be az Egyesült Államokban, az évforduló és a második rész időutazásához köthető Back to the Future Day alkalmából idén ősszel világszerte újra mozivásznon láthatják a rajongók a vagány kamasz, Marty McFly (Michael J. Fox) és barátja, a zseniális, ám kissé bolondos Dr. Emmet Brown, alias Doki (Christopher Lloyd) kalandjait a tér-idő kontiuumban.

Minden idők legismertebb időutazós sztorijában Marty, az átlagos tizenéves srác Doki legújabb találmányával, a fluxuskondenzátorral időgéppé tuningolt DeLoreannal balszerencsés körülmények közepette visszarepül 1955-be. A múltban találkozik majdani szüleivel és alaposan megkavarja a történelmet azzal, hogy akaratlanul is átírja szülei megismerkedésének történetét. Ez persze számára beláthatatlan következményekkel járna a jövőben, ezért mindenáron össze kell hoznia őket és annak is meg kell találnia a módját, hogy felkutassa Dokit a múltbéli jelenben, majd a segítségével visszajusson a jövőbe.BTTF1-1

A Bob Gale és Robert Zemeckis forgatónyve alapján Steven Spielberg produceri keze alatt készült, helyzetkomikumokkal teli sci-fi-kalandfilmet 1985-ben mutatták be az Egyesült Államokban, ahol az év legsikeresebb filmje lett, többek között a legjobb hangeffektek Oscar-díját is elnyerte. A sikernek köszönhetően két folytatást is készítettek hozzá, valamint animációs sorozatot és videojátékokat is. Magyarországon napra pontosan 28 évvel a mostani premier előtt, 1987. október 15-én mutatták be. A film kultikus státuszához a jól felépített sztori és a szerepüket remekül érző színészek mellett nagyban hozzájárult a kiváló magyar szinkron, a két főszereplőnek Rudolf Péter és Rajhona Ádám adta a hangját.Vissza-a-jovobe-2015-plakatA Vissza a jövőbe digitálisan felújított változata ezzel a megszokott, 1987-es szinkronnal kerül most újra mozivászonra, a színpadi produkciók közvetítéseire és filmtörténeti klasszikusok újra-bemutatására specializálódott Pannonia Entertainment forgalmazásában. Október 15-től Budapesten a Corvin Moziban és országszerte közel húsz további filmszínházban izgulhatnak újra a rajongók, hogy sikerül-e befognia Dokinak a villámot, mire a DeLorean eléri a 88 mérföld/órás sebességet...A vetítési helyszínek teljes listája a film Facebook-oldalán, a facebook.com/VisszaAJovobeMozi címen olvasható.

A premier után néhány nappal, október 18-án vasárnap a DeLorean Klub - a Volkswagen Klub közreműködésével - kiállítást szervez a Corvin Moziban filmes relikviákból, a mozi előtt pedig tiszteletét teszi a filmből ismert DeLorean DMC-12 és a Volkswagen kisbusz is. A jelmezben megjelenő rajongók beülhetnek az autókba és természetesen nem hiányozhat a kiállításról a fluxuskondenzátor sem. Emellett Egerben, Pécsett és több más helyszínen is különleges események színesítik a film bemutatóját, a 2015. október 21-i Vissza a Jövőbe Napon pedig világszerte rajongók milliói ünneplik Marty érkezését a trilógia második részében szereplő jövőbe.

Megosztás facebookon