asdf

EXKLUZÍV interjú Ambrus Attilával A Viszkis díszbemutatóján

Mától mozikban Antal Nimród, a Kontroll rendezőjének új filmje, A Viszkis. Ambrus Attila történetének felhasználása alapján maga a rendező írta a fikciós elemekkel tűzdelt, igaz történet alapján készült forgatókönyvet. Az ízig-vérig akciódús filmben a címszereplőt Szalay Bence kelti életre, az őt üldöző rendőr szerepében pedig Schneider Zoltán brillírozik.
Az év legjobban várt magyar filmjének díszbemutatóját kedd este tartották Budapesten, ahol megjelentek A VISZKIS készítői és szereplői, valamint a hazai filmes világ színe-java.
AViszkis_premier (53)
AViszkis_premier (55)
A közönség soraiban izgulta végig a filmet az est házigazdája Juszt László, a főszereplők, Szalay Bence, Schneider ZoltánMóga Piroska és Klem Viktor, a film zeneszerzője Yonderboi, író-rendezője Antal Nimród, valamint producerei Hutlassa Tamás és Hutlassa Barnabás. A premieren tiszteletét tette többek között Till Attila, Majka, Weisz Fanni, Fluor Tomi és Diaz, valamint az igazi Viszkis, Ambrus Attila is. (Képek a díszbemutatóról itt!)
AViszkis_premier (47)
A vetítést követően néhány mondat erejéig mikrofonvégre kaptuk a legendás rablót, aki bevallása szerint kicsit feszengve ülte végig a filmet. Az interjúban elmondja miért.

A Viszkis tartalom:

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője… míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával…

A Viszkis - Bemutató dátuma: 2017. november 23.

Megosztás facebookon