asdf

Ezek a filmek várnak ránk februárban a moziban (2017)

  • Szerző: MoziStar
Ebben a hónapban nem csak a romantika kerül terítékre, ugyanis rengeteg drámai pillanat vár ránk a moziban.

mozi_2017_februar_ajanlo

KÖRÖK (16)

Magyarországi bemutató: 2017. február 2.
Rendezte: F. Javier Gutiérrez 
Főszereplők: Matilda Lutz, Vincent D’Onofrio, Aimee Teegarden, Alex Roe, Johnny Galecki
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A közkedvelt Kör sorozat újabb fejezetében Julia, a fiatal lány aggódni kezd barátja miatt, mivel a fiú egy sötét szubkultúrába keveredik, amely egy rejtélyes videokazetta körül alakult ki. A kazettán van egy film, amit ha valaki megnéz, az állítólag hét nappal később meghal. Julia feláldozza magát, hogy megmentse szerelmét, ám eközben szörnyű felfedezésre bukkan: van egy film a filmen belül, amit eddig még senki sem vett észre...

 

JACKIE (16)

Magyarországi bemutató: 2017. február 9.
Rendezte: Pablo Larraín
Főszereplők: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, John Hurt, Richard E. Grant, Greta Gerwig, Billy Crudup
Hazai forgalmazó: Mozinet

Pablo Larraín (No) legújabb alkotása intim, egyben szívszorító portré, amely megreformálja az életrajzi film műfaját. A Jackie a címszereplő szemén keresztül mutatja be az elnökgyilkosságot követő néhány nap eseményeit – Natalie Portman (Fekete hattyú) megformálásában, aki lenyűgöző alakításával a kritikusok egyöntetű véleménye szerint elnyerheti második Oscar-díját.

A First Ladyt, Jacqueline Bouvier Kennedyt a világ egyszerűen csak Jackie-ként ismerte meg. Az amerikai történelem egyik legfiatalabb elnökfelesége volt, mindössze harmincegy éves, amikor Kennedyt beiktatták. Az egész ország rajongott érte, nagy szerepe volt abban, hogy JFK elnöksége alatt gyökeresen megváltozott az amerikai közvélemény viszonya a Fehér Házhoz és az elnöki párhoz. A fiatal, vonzó és intelligens nő felfoghatatlan nyomás alá került 1963 novemberében: dallasi látogatásukkor lelőtték közvetlenül mellette ülő férjét az őket szállító autóban. A férfi elvesztését követően Jackie-nek felül kellett emelkednie a személyes gyászán, méltósággal és állhatatosan vitte tovább JFK szellemi örökségét és mutatott példát az egész világnak.

LEGO BATMAN - A FILM (6)

Magyarországi bemutató: 2017. február 9.
Rendezte: Jon Burton
Főszereplők: Bruce Wayne hangja - Troy Baker, Riddler (hangja) - Rob Paulsen, Lex Luthor (hangja) - Clancy Brown, Batgirl (hangja) - Kari Wahlgren, Robin hangja - Charlie Schlatter
Hazai forgalmazó: InterCom

Gotham Cityben rendezik az Év Embere díjátadó-gálát. Az esemény azonban káoszba fordul, amikor felbukkan Joker, az oldalán több jól ismert gonosztevővel, Rébusszal, a Macskanővel és Kétarccal. A Sötét Lovag szerencsére hamarosan kordába zárja a nem kívánt vendégeket, ám ekkor újabb ellenfél tűnik fel a színen. Ráadás Lex Luthor kezében olyan fegyver van, amely örökre megváltoztatja a hatalmi egyensúlyt Gotham Cityben. Batman rájön, hogy egyedül nem győzhet ellenük, így Supermanhez fordul segítségért.

A SÖTÉT ÖTVEN ÁRNYALATA (18)

Magyarországi bemutató: 2017. február 9.
Rendezte: James Foley
Főszereplők: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Kim Basinger, Hugh Dancy, Marcia Gay Harden, Max Martini
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatér Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A sötét ötven árnyalatában, amely a világsikerű „Ötven árnyalat” trilógia második része. Az első film világszerte több mint 560 milló dollár bevételt hozott.

Amikor a megsebzett Christian megpróbálja visszacsábítani az óvatos Anát az életébe, ő új megállapodást akar, mielőtt adna még egy esélyt a férfinak. Miközben ők ketten megpróbálják újra felépíteni a bizalmat egymás iránt, baljós alakok bukkannak elő Christian múltjából, és elkezdik bekeríteni a párt, hogy szétzúzzák a közös jövővel kapcsolatos reményeiket...

OROSZLÁN (12)

Magyarországi bemutató: 2017. február 16.
Rendezte: Garth Davis
Főszereplők: Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman, David Wenham
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Saroo Brierley hihetetlen, de igaz történetét, amelyet könyv formájában is feldolgozott, Luke Davies írta filmre és Garth Davis rendezésében kerül a mozikba.

Az öt éves Saroo egyszer csak arra ébred, hogy rossz vonattal utazik egyes egyedül, egyre távolabb észak-indiai otthonától. A megrettent és megzavarodott kisfiú másfél ezer kilométerre vetődik el, a nyüzsgő és átláthatatlan Kalkuttába. Valahogy sikerül boldogulnia az utcákon, mígnem egy árvaházban köt ki. Ott egy ausztrál házaspár fogadja örökbe, így biztonságban és szeretetben nőhet fel Hobart városában. Hogy ne tűnjön hálátlannak újdonsült szüleivel szemben, múltját mélyre temeti, vágyával és reményeivel egyetemben, hogy valaha viszontlátja szülőanyját és testvérét. Egy véletlen találkozás más indiaiakkal azonban ismét feltüzeli titkos sóvárgását. Csupán maroknyi emlékkel és egy Google Earth nevű új technológiával, Saroo korunk legnagyobb és legképtelenebb kutatásába kezd elveszett családja után. 

HOLDFÉNY (16)

Magyarországi bemutató: 2017. február 16.
Rendezte: Barry Jenkins
Főszereplők: Janelle Monáe, Naomie Harris, Mahershala Ali, Andre Holland, Trevante Rhodes
Hazai forgalmazó: Vertigo Media

Little, Chiron és Black. Három név, melyek ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelölik meg, végigkísérve jellem- és személyiségfejlődésének legfontosabb részeit. A kisgyerek Little Miami leszakadó részén él egyedülálló és drogfüggő anyjával. Itt ismerkedik meg a drogdíler Juannal, és a felnőtt férfival barátságot köt a saját korosztályából kitaszított fiú. A tinédzser Chiron a nemi érés szakaszába lépve keresi identitását. Végül a felnőtt, kigyúrt, harmincas Blackkel zárul a történet, aki képes szembenézni múltbeli énjével és korábbi traumáival. Vajon mik azok az események, amelyek a legnagyobb hatással vannak életünkre? Kik befolyásolják leginkább a jellemünket? Ezekre az univerzális kérdésekre próbál választ találni Barry Jenkins lírai filmje. A Holdfény időtlen történet az emberi kapcsolatokról és önmagunk megismeréséről.  

 

AZ EGÉSZSÉG ELLENSZERE (12)

Magyarországi bemutató: 2017. február 16.
Rendezte: Gore Verbinski
Főszereplők: Jason Isaacs, Dane DeHaan, Celia Imri, Mia Goth, Carl Lumbly, Susanne Wuest, Harry Groener
Hazai forgalmazó: InterCom

Csak egészség legyen! És ne haljon bele senki. Egy nagy cég fiatal alkalmazottját (Dane DeHaan) a svájci Alpokban pihenő főnöke után küldik, hogy hazakísérje... a szanatórium azonban nem az a békés, nyugodt hely, aminek kívülről látszik. A főnök eltűnt, a srác pedig kénytelen meghosszabbítani a saját ott tartózkodását: a betegek ugyanis sokkal inkább fogolynak tűnnek ezen a helyen. Aki pedig megpróbál valakit kiszabadítani, az hamarosan a saját egészsége miatt kénytelen aggódni.

A RÉGI VÁROS (12)

Magyarországi bemutató: 2017. február 23.
Rendezte: Kenneth Lonergan
Főszereplők: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler, Ben O'Brien, Lucas Hedges
Hazai forgalmazó: InterCom

A már két alkalommal Oscar-díjra jelölt Kenneth Longeran író-rendező új filmje dráma és humor határán egyensúlyozik. Megható történet nagyszerű színészek és magával ragadó forgatókönyv segítségével elmesélve. Matt Damon produceri tevékenységével készült 5 Golden Globe-díjra jelölt film az idei Oscar-verseny egyik nagy esélyese.

Nem mintha olyan nagyszerű élete volna eddig, de Lee (Casey Affleck) ragaszkodik hozzá. Amikor a bátyja halála után kiderül, hogy neki kell felelősséget vállalnia kamaszodó unokaöccséért, mégis kénytelen mindent feladni és visszaköltözni abba a kisvárosba, ahol felnőtt. És ahol túl sok emlék várja. Régi nő, régi barátok, régi titkok. És a feladat: túllendülni a gyászon, és talán belekezdeni egy másik életbe - amit a bátyja, a rábízott kamaszsrác apja választott számára.  

JOHN WICK - 2. FELVONÁS (18)

Magyarországi bemutató: 2017. február 23.
Rendezte: Chad Stahelski
Főszereplők: Keanu Reeves, Thomas Sadoski, Ruby Rose, Bridget Moynahan, Peter Stormare Common
Hazai forgalmazó: Freeman Film

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így ráveszi cimboráját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát.

Megosztás facebookon