asdf

Ezek a filmek várnak ránk januárban a moziban (2017)

  • Szerző: MoziStar
Új év, új filmek, új kedvencek. Boldog 2017-et kívánunk! A január mindig izgalmas, a filmes díjszezon mellett az új mozi premierek miatt is. Nézzük is, hogy az év első hónapjában milyen filmkínálatra számíthatunk.

2017_januar_mozi_ajanlo

 

A NAGY FAL (12)

Magyarországi bemutató: 2017. január 5.
Rendezte: Zhang Yimou 
Főszereplők: Matt Damon, Numan Acar, Willem Dafoe, Lu Han, Tian Jing, Andy Lau, Kenny Lin. Pedro Pascal, Eddie Peng, Hanyu Zhang
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Zhang Yimou (Hős, A repülő tőrök klánja) rendkívül látványos és izgalmas új filmje egy 3D-s akcióthriller Matt Damon főszereplésével.Egy elit osztag az emberiség utolsó harcát vívja a világ legikonikusabb építményén, a Nagy Falon...

UTAZÓK (12)

Magyarországi bemutató: 2017. január 12.
Rendezte: Morten Tyldum
Főszereplők: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Aurora Perrineau, Kimberly Battista, Laurence Fishburne, Andy Garcia
Hazai forgalmazó: InterCom

Csodálatos a jövő. Az Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén 120 éven át siklik elegánsan távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Addig pedig a vele utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák krio-álmukat, hogy új otthonukban frissen, fiatalon ébredhetnek fel... Elvileg. A programba hiba csúszik, kiolvaszt két hibernációs ágyat és felébreszt két embert. Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, néma űrhajó fedélzetén találja magát – és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat. Olyanok, mint két hajótörött egy lakatlan szigeten. De segítségben nem is reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám egyre újabb nehézségekbe és rejtélyekbe ütköznek. Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük...Két igazi világsztár játszik a látványos és izgalmas sci-fiben, amely különlegesen ravasz történetével szórakoztat.


ŐRÜLT BOLDOGSÁG (12)

Magyarországi bemutató: 2017. január 12.
Rendezte: Paolo Virzì
Főszereplők: Valentina Carnelutti, Micaela Ramazzotti, Marco Messeri, Tommaso Ragno, Valeria Bruni Tedeschi, Sergio Albelli
Hazai forgalmazó: Vertigo Media

A napfényes Toszkána egy pszichiátriai intézetében találkozik két nő. Beatrice (Valentina Carnelutti) és Donatella (Micaela Ramazzotti) háttere és múltja különböző, az egyikük mániákus hazudozó, a másik pedig mélydepressziós, azonban valamiért mégis egymásra találnak, és amikor lehetőségük nyílik rá, a barátnők együtt szöknek meg. Menekülésük során olyan kalandokba keverednek, ami örökre megváltoztatja az életüket. Utazásuk egyszerre örömteli és szomorú, s miközben szembesülnek egymás élettörténetével, az is megkérdőjeleződik, mit is jelent igazán épelméjűnek lenni.

Paolo Virzi (Esélylesők, Toszkán szépség) legújabb filmjének világpremierje az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Rendezők Kéthete programjában volt. A film versenyben volt a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon is, az olasz filmkritikusok pedig tíz kategóriában jelölték az év filmje díjra, amelyből az Őrült boldogság öt elismerést meg is kapott (legjobb színésznő, rendező, forgatókönyv, jelmez és zene). A film egyik főszereplője Valeria Bruni Tedeschi, akit korábban a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó Pasinetti-díjjal jutalmaztak (5x2), és aki korábban is dolgozott már együtt Virzivel (Esélylesők). Az Őrült boldogság szerepel az idei Európai Filmdíjak hosszabb jelöltlistáján is, s több kategóriában eséllyel jelölhetik az Európai Filmdíjra.

SZÉTTÖRVE (16)

Magyarországi bemutató: 2017. január 19.
Rendezte: M. Night Shyamalan
Főszereplők: James McAvoy, Maria Breyman, Betty Buckley, Kim Director, Brad William Henke, Haley Lu Richardson, Jessica Sula, Anya Taylor-Joy
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Miközben a disszociatív identitászavar mentális megosztottsága régóta lenyűgözi és próbára teszi a tudományt, él az a vélekedés is, hogy egyeseknél sajátos testi attribútumok rendelődnek minden személyiséghez, és adott esetben fizikálisan is több személyiségre oszlik az az egyetlen illető. Noha Kevin (James McAvoy) már feltárt 23 személyiséget pszichiáterének, Dr. Fletchernek, még van egy rejtett személyisége, amely felbukkan, és dominálja a többit. Miután elrabol három tinédzser lányt, köztük az önfejű és eszes Caseyt, Kevinben kitör a harc a túlélésért a többi személyiségével – és a körülötte lévőkkel – miközben elkezdnek leomlani benne a különböző énjeit elválasztó falak...

EZ CSAK A VILÁG VÉGE (16)

Magyarországi bemutató: 2017. január 19.
Rendezte: Xavier Dolan
Főszereplők: Vincent Cassel, Marion Cotillard, Arthur Couillard, Léa Seydoux, Nathalie Baye, Gaspard Ulliel
Hazai forgalmazó: Cirko Gejzír

Tizenkét év távollét után az író, Louis visszatér szülővárosába, hogy elmondja családjának: haldoklik. Hamarosan felszínre törnek az elfojtott indulatok, és kibukik a sok év alatt felhalmozódott keserűség. Hiába próbálnak meg empátiával közelíteni egymás felé, az egymásra figyelni már képtelen családtagok csak saját sérelmeiket és magányukat képesek előtérbe helyezni, ami még több konfliktust és fájdalmat szül.

A SZÁMOLÁS JOGA (12)

Magyarországi bemutató: 2017. január 19.
Rendezte: Theodore Melfi
Főszereplők: Octavia Spencer, Kevin Costner, Kirsten Dunst, Taraji P. Henson, Janelle Monáe, Jim Parsons, Mahershala Ali
Hazai forgalmazó: InterCom

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet… amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék. A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glennt feljuttatni az űrbe… és azután haza is hozni.

Az igaz történeten alapuló film egyszerre izgalmas, felkavaró és megható – és mivel Pharell Williams a producer, néhány nagyszerű dal is feldobja majd!

AZ ÉJSZAKA TÖRVÉNYE (16)

Magyarországi bemutató: 2017. január 26.
Rendezte: Ben Affleck
Főszereplők: Ben Affleck, Scott Eastwood, Elle Fanning, Anthony Michael Hall, Sienna Miller, Zoe Saldana, Chris Sullivan
Hazai forgalmazó: InterCom

Boston, 1926: mindenből sok van, ami tilos – az alkohol, a gyilkosság, a bűn minden formája természetes Joe Coughlin (Ben Affleck) egy magas rangú rendőr legkisebb fia boldogan veti bele magát a titkos szeszfőzdék, gengszterbandák és korrupt zsaruk világába, és a kisstílű tolvajból nemsokára a város egyik legsikeresebb rumcsempésze lesz.Bostonból Tampába, onnan Kubába vezet az útja – egyre mélyebbre merül a bűnbe, egyre gátlástalanabb és kegyetlenebb… de közben szerelmes lesz, és az talán megváltoztatja. Vagy rájön, hogy már nem érdemes változnia – hiszen úgysem hinnél el neki senki.

A Titokzatos folyó, a Hideg nyomon, a Viharsziget és a Piszkos pénz írójának regényéből különleges hangulatú, vad gengszterfilm született, amely az alkoholtilalom időszakának egy eddig nem ismert részletét mutatja be – csupa világsztárral.

A KAPTÁR - UTOLSÓ FEJEZET (16)

Magyarországi bemutató: 2017. január 26.
Rendezte: Paul W.S. Anderson
Főszereplők: Milla Jovovich, Ali Larter, Jun-ki Lee, William Levy, Eoin Macken, Lee Raviv, Iain GlenIai Glen
Hazai forgalmazó: InterCom

A világ már sosem lesz jobb hely. Az élőhalottak hordái mindent elpusztítanak, és fogalmuk sincs róla, hogy őket, meg azt a keveset, ami megmaradt a civilizációból, egyetlen óriásvállalat, az Umbrella irányítja. Már csak Washingtonban tart ki az emberi ellenállás utolsó, egyre gyengülő fészke. De van egy titkos fegyverük. Egy nő bőrruhában, motoron, gyötrő lelkiismeret-furdalással és gyilkos ösztönökkel. Ő Alice (Milla Jovovich). Kénytelen visszatérni oda, ahonnan mindez elindult: Racoon Citybe, az Umbrella központjába, hogy megmentse, ami még megmenthető. Útja során zombikkal harcol, az idővel versenyez, találkozik néhány régi baráttal és szerez egy meglepő szövetségest. De nincs olyan szörny, ami eltántoríthatja bosszútervétől. Ő Alice, és ez az ő története. Az utolsó.

A videojátékokon alapuló film, a főszerepben Milla Jovovichcsal, 2002-ben aratta első, óriási sikerét: azóta minden rész fokozza az előző hangulatát, újabb vizuális különlegességek, újabb szörnyek és újabb gonosz ötletetek teszik egyre izgalmasabbá a sorozatot.

EGY KUTYA NÉGY ÉLETE (12)

Magyarországi bemutató: 2017. január 26.
Rendezte: Lasse Hallström
Főszereplők: Josh Gad, Pooch Hall, Peggy Lipton, Logan Miller, Dennis Quaid, Britt Robertson, Juliet Rylance 
Hazai forgalmazó: Freeman Film

Bailey pajkos kiskutyaként jön a világra, története pedig egy szerető kisfiú karjaiban kezdődik. A tapasztalatlan gazdi és a játékra mindig kész eb hamarosan elválaszthatatlan barátokká válnak, akik feltétel nélkül elfogadják egymást. Megannyi izgalmas kalandot élnek át együtt, miközben Bailey arra a nagy kérdésre keresi a választ: mi lehet a létezése célja, mi keresni valója van az emberek között. Ahogy múlnak az évek a már aggastyán korba lépő Bailey tudja, hamarosan el kell búcsúznia a számára legfontosabb személytől, akivel élete minden egyes napját megosztotta. Ám ekkor megtörténik a csoda, és egy újabb kölyökkutya testében születik újjá. Később aztán egy újabb és megint egy újabb eb bőrébe bújva éli mozgalmas, vidám és meghitt pillanatokkal teli életét. Vándorlásai során számos gazdit tanít meg nevetni és szeretni, mialatt próbálja megérteni, milyen küldetéssel született a világra. 

Lasse Hallström (Csokoládé, Az élet ízei) megható és vicces, mindenkihez szóló családi filmet készített W. Bruce Cameron szívmelengető bestsellere alapján, amely egy kutya szemszögéből mesél az élet örömeiről, mindennapi nehézségeiről, és az emberi kapcsolatokról.


Megosztás facebookon