asdf

Ezek a filmek várnak ránk márciusban a moziban (2017)

  • Szerző: MoziStar
A 2017-es év márciusa nagyon vegyes, ami a filmeket illeti. Sajnos búcsút kell vennünk Logan-től, de nosztalgiázhatunk a T2 Trainspotting vonaton, kirándulhatunk egy jót a Koponya szigeten, újra elmerülhetünk A Szépség és a Szörnyeteg varázslatos világában, visszatér Martin Scorsese is, de találkozhatunk szerelmes, valamint igaz történettel is, illetve magyar díjnyertes regényt is megfilmesítettek. Izgalmas tavasz lesz!

2017_marcius_mozi

LOGAN - FARKAS (16)

Magyarországi bemutató: 2017. március 2.
Rendezte: James Mangold
Főszereplők: Hugh Jackman, Dafne Keen, Patrick Stewart, Boyd Holbrook
Hazai forgalmazó: InterCom

Az egyik legerősebb mutáns ő. Szelídíthetetlen, elpusztíthatatlan, kiismerhetetlen. És szeret szivarozni. Egy titkos katonai fegyverkísérlet alakította annál is keményebbé, amivé a génjei tették. A csontjait adamantiumötvözetre cserélték, ám azt a képességét, hogy a sebei azonnal begyógyulnak, nem vették el tőle. Ökléből gyilkos karmok bújnak elő, és nem fél használni őket. A kanadai erdőkben érzi magát igazán jól. Magányos. Bosszúálló. Nem barátkozik senkivel. De valaha egy csapat tagja volt. X-Men volt ő is. És az emlékeknél talán nincsenek fontosabb dolgok...

T2 - TRAINSPOTTING (16)

Magyarországi bemutató: 2017. március 2.
Rendezte: Danny Boyle
Főszereplők: Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner, Kelly Macdonald, Anjela Nedyalkova
Hazai forgalmazó: InterCom

Négy edinborough-i srác meg a heroin története húsz évvel ezelőtt felforgatta a mozis világot. A durva valóság és az őrült humor nagy találkozásából kultikussá váló film valamint négy feledhetetlen - bár kissé veszélyes - figura született. Most mind a négyen visszatérnek: az évek őket sem kímélték, és ők továbbra sem kímélnek senkit. Renton, Spud, Begbie és Beteg Srác: a négy régi barát, akit jó viszontlátni (de lehetőleg nem egy sötét sikátorban) újra akcióba lendül. 

SZÓLÍT A SZÖRNY (12)

Magyarországi bemutató: 2017. március 2.
Rendezte: Juan Antonio Bayona
Főszereplők: Liam Neeson, Lewis MacDougall, Felicity Jones, Sigourney Weaver
Hazai forgalmazó: Freeman Film

A 12 éves Conor (Lewis MacDougall) csodálatos fantáziával és rajztehetséggel megáldott kisfiú. Amikor élete legnagyobb megpróbáltatásával kell szembenéznie, nem akármilyen segítőt kap: egy hatalmas szörny (Liam Neeson) látogat el hozzá éjszakánként, aki fantasztikus történetekkel ébreszti fel a fiúban szunnyadó erőt és bátorságot. Conor végül a mesék és a szörny segítségével nemcsak édesanyja súlyos betegségével, és iskolatársai zaklatásával küzd meg, de a saját félelmeivel, dühével és bűntudatával is.

 

KONG - KOPONYA - SZIGET (16)

Magyarországi bemutató: 2017. március 9.
Rendezte: Jordan Vogt-Roberts
Főszereplők: Tom Hiddleston, Brie Larson, John Goodman, Toby Kebbell, Samuel L. Jackson, John C. Reilly
Hazai forgalmazó: InterCom

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik. Vegyes csapat: kutatók, természettudósok, üzletemberek és katonák is vannak köztük, de mindannyian a sziget belsejét szeretnék jobban megismerni. Az erdő ősi, háborítatlan Paradicsomnak látszik. Ám a látszat csal. A sűrűben egyre mélyebbre jutók nem tudják, hogy átléptek egy határt, és már a legendás Kong területén járnak...

A SZERELEM TÖRTÉNETE (12)

Magyarországi bemutató: 2017. március 9.
Rendezte: Radu Mihăileanu
Főszereplők: Gemma Arterton, Derek Jacobi, Elliott Gould, Sophie Nélisse
Hazai forgalmazó: Vertigo Media

Egy rég elveszettnek hitt könyv titokzatos módon előkerül, és összeköti egy fiát kereső idős férfi és egy, az anyja magányára megoldást kereső fiatal lány életét. A férfi soha nem tudta kiheverni élete nagy szerelmének, Almának az elvesztését, akiről A szerelem története címmel regényt is írt. A második világháborút túlélő könyv számos szerelmet segített elő, valamint főhőséről kapta az a tizenéves lány a nevét, aki szeretné kideríteni névadóját, miközben új férjet is igyekszik találni egyedülálló édesanyjának. A férfi és a lány is válaszokat keres, és talál egy, három generációt, hat évtizedet és több kontinenst átívelő szerelem történetében.

A FEHÉR KIRÁLY (16)

Magyarországi bemutató: 2017. március 9.
Rendezte: Jörg Tittel, Alex Helfrecht
Főszereplők: Lorenzo Allchurch, Olivia Williams, Jonathan Pryce, Greta Scacchi, Ólafur Darri Ólafsson
Hazai forgalmazó: Vertigo Media

A fehér királyt, Dragomán György 2005-ben megjelent, díjnyertes regényét több mint 30 nyelvre fordították le, angolul 2007-ben jelent meg. A regény fogadtatása nagyszerű volt a szigetországban, többek között a Guardian és aPublisher’s Weekly kritikusa is méltatta. Így talált rá a regényre Alex Helfrecht és Jörg Tittel, akiknek A fehér király az első nagyjátékfilm rendezése.

A 12 éves Djata a világtól teljesen elzártan él szüleivel egy disztópikus diktatúrában. Egy napon két ügynök csönget be hozzájuk, akik az apjáért jöttek. A kormány börtönbe zárja a férfit, Djata pedig egyedül marad az anyjával, miközben mindkettejüket azonnal árulónak bélyegzik. A fiú nehezen tudja feldolgozni apja elhurcolását és hiányát, a sok hazugságot és a hirtelen felnőtté válás terheit. Egyetlen remény élteti, méghozzá apjának megtalálása, amiben nagyszülei tudnának neki segíteni. Djata anyja azonban dacosan ellenáll annak, hogy a jó kapcsolatokkal rendelkező anyósától és apósától bármilyen segítséget kérjen. Az édesanya régóta nemkívánatos elem a családban, a konfliktusok pedig a bajban sem enyhülnek... 

NÉMASÁG (12)

Magyarországi bemutató: 2017. március 16.
Rendezte: Martin Scorsese
Főszereplők: Andrew Garfield, Liam Neeson, Adam Driver, Ciarán Hinds, Tadanobu Asano
Hazai forgalmazó: Freeman Film

A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat, Cristóvao Ferreirát (Liam Neeson), akiről az a hír járja, hogy kínzás hatására megtagadta hitét. Az ifjú jezsuita, Sebastiao Rodrigues (Andrew Garfield) és társa, Francisco Garrpe (Adam Driver) a szamurájok kegyetlen és egzotikus világával találja szemben magát, ahol egészen más szabályok érvényesek, mint a keresztény Európában. Rodriguest megrendítik a látottak, háborgó lelke válaszokat követel Istentől. Miközben megpróbálja kideríteni, mi történt Ferreirával, olyan megpróbáltatásokban lesz része, amely nem csak sziklaszilárdnak vélt hitét, de az életét is veszélybe sodorja. 

A SZÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG (6E)

Magyarországi bemutató: 2017. március 23.
Rendezte: Bill Condon
Főszereplők: Emma Watson, Luke Evans, Ewan McGregor, Dan Stevens, Gugu Mbatha-Raw, Emma Thompson, Stanley Tucci, Ian McKellen, Kevin Kline
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

A Szépség és a Szörnyeteg Belle varázslatos utazásának története; az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével és végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyeteg rettentő külleme mögött.

ÉLET (16E)

Magyarországi bemutató: 2017. március 23.
Rendezte: Daniel Espinosa
Főszereplők: Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds
Hazai forgalmazó: InterCom

Egy űrhajóscsapat a Mars-kutatás eddigi legnagyobb áttörését éri el: élet jeleire találnak a vörös bolygón. De a siker megrészegíti és felelőtlenné teszi őket: az idegen életet egy tárolóedényben magukkal viszik. Olyasmi kerül a Földre, ami nem odavaló. Valami elkeveredik a földi életformával, ami addig egészen másképp élt, és másképp gondolkodott. A működése ismeretlen, a céljai kideríthetetlenek. A Föld még sosem volt ekkora veszélyben. És ami a bajt hozza rá, az az élet... 

PÁNCÉLBA ZÁRT SZELLEM (16E)

Magyarországi bemutató: 2017. március 30.
Rendezte: Rupert Sanders
Főszereplők: Scarlett Johansson, Pilou Asbaek, Takeshi Kitano
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A Páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. A legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg egy olyan ellenséggel kerül szembe, amelynek egyetlen célja, hogy elpusztítsa a HankaRobotika kibertechnológia fejlesztéseit. 

MENEDÉK (12E)

Magyarországi bemutató: 2017. március 30.
Rendezte: Niki Caro
Főszereplők: Jessica Chastain, Daniel Brühl, Johan Heldenbergh, Michael McElhatton
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Igaz történet egy nőről és anyáról, aki százak megmentője lett a második világháborúban. 1939-ben Lengyelországban Antonina Żabińska, és a férje, Dr. Jan Żabiński vezették és gondozták a virágzó Varsói Állatkertet. Amikor hazájukat megszállják a nácik, a megdöbbent Jan és Antonina azzal szembesül, hogy ezután a Birodalom újonnan kinevezett fő zoológusának, Lutz Hecknek kötelesek jelenteni. A saját eszközeikkel harcolva Antonina és Jan titokban az Ellenállásnak kezdenek dolgozni. Tervet eszelnek ki arra, hogyan tudnának életeket menteni a varsói gettóból. Ám ezzel Antonina magát, sőt a gyermekét is nagy veszélybe sodorja...

HUPIKÉK TÖRPIKÉK - AZ ELVESZETT FALU (6E)

Magyarországi bemutató: 2017. március 30.
Rendezte: Kelly Asbury
Főszereplők: Joe Manganiello, Mandy Patinkin, Demi Lovato, Rainn Wilson, Jack McBrayer, Danny Pudi
Hazai forgalmazó: InterCom

A törpök nem fakulnak. Az egyik okos, a másik ügyes, a harmadik csinos, a negyedik mindenben megbotlik - és a legtöbbjüket meg szeretné főzni egy Hókuszpók nevű, kissé kétbalkezes, de nagy macskabarát hírében álló varázsló. Hupikék világukra most egy új, az eddigieknél is nagyobb veszély leselkedik, és Törpfalva legjobbjai, Törpapa, Törpilla, Törperős, Dulifuli meg Okoska nagy expedícióra indul, hogy megmentse a bajba jutottakat. De törpénetesen csak újabb kalandokba keverednek... és alig tudnak kikászálódni a csávából.

 

Megosztás facebookon