asdf

Ezeket a filmeket érdemes megnézni májusban a moziban (2018)

  • Szerző: MoziStar
Ahogy azt megszokhattuk, május a blockbusterek hónapja. Bár, az áprilisban bemutatott Bosszúállók - Végtelen háborúját nem lehet überelni. Viszont a szuperhősök mellett találkozunk egy szuper thrillerrel, könnyed vígjátékokkal, de egy kis dráma is felkerült a májusi piknik asztalunkra.

2018_május_mozi_ajanlo

HANG NÉLKÜL (16)

Magyarországi bemutató: 2018. május 3.

Rendezte: John Krasinski
Főszereplők: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe, Millicent Simmonds
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel. Egy leleményes családnak sikerült életben maradnia teljes csendben, úgy, hogy elnyomnak minden lehetséges zajt, ami a mindennapi életükkel jár. Egyik gyermekük már odaveszett a borzalomban, így a szülők és a két megmaradt gyermek a gyásztól sújtva küszködnek a túlélésért... és megpróbálnak minden lehetséges módon felkészülni egy újabb gyermek születésére...

SZŰZŐRSÉG (16)

Magyarországi bemutató: 2018. május 3.

Rendezte: Kay Cannon
Főszereplők: Leslie Mann, John Cena, Ike Barinholtz, Kathryn Newton
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Amikor három szülő rájön, hogy a lányaik paktumot kötöttek, mely szerint el fogják veszteni a szüzességüket az érettségi banketten, titkos, egy éjszakás akciót terveznek a tinik tervének meghiúsítására. Leslie Mann (40 és annyi), Ike Barinholtz (Rossz szomszédság, Suicide Squad) és John Cena (Kész katasztrófa) alkotják a szűzvédelmi triót Kay Cannon, a Tökéletes hang sorozat egyik írójának rendezői debütálásában. 

7 VÉRFAGYASZTÓ NAP (16)

Magyarországi bemutató: 2018. május 10.

Rendezte: José Padilha
Főszereplők: Rosamund Pike, Daniel Brühl, Eddie Marsan, Ben Schnetzer, Denis Menochet
Hazai forgalmazó: InterCom

Egy vakmerő terroristatámadás a modernkori történelem legmerészebb, legizgalmasabb túszszabadító akciójához vezetett. Négy végsőkig elszánt támadó (köztük Rosamund Pike és Daniel Brühl) 1976 nyarán eltérített egy turistákat szállító repülőgépet, és Uganda diktátorától kért menedéket. A túszok ezzel belekeveredtek egy világpolitikai szerencsejátékba, miközben a rájuk vagy ellenük licitálók számára nem az ő megmentésük volt a legfontosabb szempont. Az idő fogyott, a gépeltérítők fenyegetőztek, a békés megoldás egyre távolabb került. De volt, aki tudta, mit kell tennie. Az izraeli titkosszolgálat soha nem látott vakmerőségű tervet dolgozott ki, és a világ e távoli pontján megostromolta az aláaknázott repteret. Ha a lehetetlennek látszó művelet sikert arat, talán megakadályozható a vérontás. De a siker egy hajszálon múlik, és a forróságban minden ideg pattanásig feszül… A Narcos című sorozat rendezője a pontos történelmi tények alapján készítette el a minden pillanatában vérfagyasztóan izgalmas, mégis igaz történet filmváltozatát. 

A PARTIÁLLAT (16)

Magyarországi bemutató: 2018. május 10.

Rendezte: Ben Falcone
Főszereplők: Melissa McCarthy, Debby Ryan, Gillian Jacobs, Christina Aguilera
Hazai forgalmazó: InterCom

Mit tehet az ember, ha hirtelen észreveszi, hogy már nem kamasz? Deanna (Melissa McCarthy) ugyan kicsit nehézkesen törődött bele a megváltoztathatatlanba, de azért tudja a választ: beiratkozik az egyetemre, és ott a suliba járókat (köztük a saját lányát) meghazudtoló hévvel veti bele magát mindabba, amit egy rangos tanintézmény kínál: pia, bulik, pasik és még több pia. Azután még egy kis buli... A helyzet jó, de nem egyszerű. És csak egyre bonyolultabbá válik... 

HÁROM HEGYCSÚCS (16)

Magyarországi bemutató: 2018. május 10.

Rendezte: Jan Zabeil
Főszereplők: Bérénice Bejo, Alexander Fehling
Hazai forgalmazó: Vertigo Media

A Dolomitokban vakációzik Lea fiával és új barátjával. A nő két éve hagyta el férjét, s gyereke számára megfelelő apapótléknak tűnik új választottja. A kirándulás során azonban mindinkább felszínre kerülnek olyan érzelmek, és viszonyok, amelyek közel sem egy kiegyensúlyozott család hétköznapjairól árulkodnak. A férfi igyekszik megnyerni a nyolcéves fiú bizalmát, de a kettejük között alakuló kapcsolat lassan veszélyes pszichológiai játszmává fajul. 

SZICÍLIAI KÍSÉRTETTÖRTÉNET (16)

Magyarországi bemutató: 2018. május 10.

Rendezte: Antonio Piazza, Fabio Grassadonia
Főszereplők: Julia Jedlikowska, Corinne Musallari, Vincenzo Amato
Hazai forgalmazó: Cirko Film

A 12 éves lány, Luna szerelmes osztálytársába, a jóképű Giuseppébe. Amikor a fiú egy nap nyomtalanul eltűnik, Luna egyre kétségbeesettebben kezdi keresni a kis szicíliai falu mellett húzódó elvarázsolt, titokzatos erdőben. Nem sejti, milyen szövevényes eseménysorozat vezetett Giuseppe eltűnéséhez. Csak egy célja van: megtalálni szerelmét a mesebeli rengetegben, amelyben a szellemek éppúgy jelen vannak, mint a maffia mindent körülölelő hálózata.

ÍGY CSAJOZZ EGY FÖLDÖNKÍVÜLIVEL (16)

Magyarországi bemutató: 2018. május 10.

Rendezte: John Cameron Mitchell
Főszereplők: Elle Fanning, Nicole Kidman, Ruth Wilson, Alex Sharp, Matt Lucas
Hazai forgalmazó: HungariCom

A 2017-es Cannes-i fesztivál egyik kedvence az első szerelem mindent elsöprő erejéről, az univerzum legnagyobb rejtélyéről, egyszerre sci-fi, szexkomédia és korrajz a punk születéséről, a lázadás kultuszáról. A 70-es évek végén London egyik lepukkant városrészében, Croydonban járunk. Három punk srác véletlenül egy olyan házibuliba állít be, ahol egy csapat egészen furcsán viselkedő és egészen furcsa öltözetet viselő földönkívüli szállt meg, hogy tanulmányozzák bolygónkat. Zan (Elle Fanning), talán túlzott kíváncsiságból, közelebbről is megismerkedik az egyik kamaszfiúval (Alex Sharp) és a punk életérzéssel. Olyannyira beilleszkedik, hogy a közösen eltöltött idő után már egy extravagáns zenei producer (Nicole Kidman) veszi szárnyai alá, hogy sztárt csináljon belőle. A bájosan naiv idegennek választania kell: visszatér a bolygójára az övéivel vagy marad a Földön a szerelmével.

DEADPOOL 2. (16E)

Magyarországi bemutató: 2018. május 17.

Rendezte: David Leitch
Főszereplők: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Josh Brolin, Brianna Hildebrand, Karan Soni, Julian Dennison, Jack Kesy, T.J. Miller
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család, a barátság és az íz(le)lés fontosságát - s így újra ínyére lesz a kalandozás, sőt még a Világ Legjobb Szeretőjének járó, áhított bögrét is kiérdemli. 

SOLO - EGY STAR WARS TÖRTÉNET (12E)

Magyarországi bemutató: 2018. május 24.

Rendezte: Ron Howard
Főszereplők: Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Woody Harrelson, Thandie Newton, Donald Glover, Joonas Suotamo, Phoebe Waller-Bridge, Paul Bettany
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során Han Solo megismerkedik későbbi másodpilótájával, Chewbaccával és találkozik a hírhedt szerencsejátékossal, Lando Calrissiannel, s közös utazásuk végére a Star Wars saga legszokatlanabb hőseivé válnak.

KÖNYVKLUB - AVAGY AZ ALKONYAT ÖTVEN ÁRNYALATA (12E)

Magyarországi bemutató: 2018. május 31.

Rendezte: Bill Holderman
Főszereplők: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen, Andy Garcia, Craig T. Nelson, Don Johnson, Alicia Silverstone, Richard Dreyfuss
Hazai forgalmazó: Freeman Film

Mindig van új a nap alatt...még a hatodik X után is. Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) és Carol (Mary Steenburgen) egész életükben jó barátnők voltak. Diane nemrégiben vált özveggyé 40 év házasság után, Vivian nagykanállal eszi a férfiakat (reggelire), Sharon még mindig nem jutott túl évtizedekkel ezelőtti válásán, Carol 35 éve tartó házassága pedig finoman szólva ellaposodott. Miután azonban az általuk alapított könyvklubban a méltán híres erotikus regény, A szürke ötven árnyalata kerül terítékre, mindegyikükből előbújik a végzet asszonya. Új és régi szerelmek lángolnak fel, törnek a tabuk, no meg a férfiszívek - mert a szenvedélyhez sosincs késő. 

ÁTEJTVE (12)

Magyarországi bemutató: 2018. május 31.

Rendezte: Rob Greenberg, Bob Fisher
Főszereplők: Anna Faris, Eugenio Derbez, Eva Longoria Parker, John Hannah, Swoosie Kurtz, Josh Segarra
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Leonardo, az önelégült, gazdag playboy, Mexikó legtehetősebb családjának sarja felveszi a gyermekeit egyedül nevelő Kate-et, a munkásosztály gyöngyét luxusjachtjának takarítására. Röviddel azután, hogy igazságtalanul kirúgja a nőt és még a fizetségét is megtagadja, Leonardo átesik a hajókorláton a heves partizás közepette, majd Oregon partjainál tér magához – emlékezetkieséssel. Kate felbukkan a kórházban, és hogy elégtételt vegyen, elhiteti Leonardóval, hogy ő a férje, s így a férfi – életében először – dolgozni kényszerül. Kezdetben szánalmasan alkalmatlannak bizonyul bármire, ám idővel felveszi a munka ritmusát, és “családja” elismerését is kivívja. Valódi, milliárdos rokonai azonban bármikor rábukkanhatnak és emlékezete is akármikor visszatérhet…

Megosztás facebookon