asdf

Ezeket a filmeket érdemes megnézni márciusban a moziban (2019)

  • Szerző: MoziStar
Március rengeteg jó filmben bővelkedik. A Végjáték előtt megismerjük Marvel Kapitányt. Jordan Peele ismét idegölő thrillerrel szórakoztat. A Disney és Tim Burton újra mozikba varázsolja Dumbót. De lesz részünk igaz történetben, vígjátékban, drámában, inspiráló francia alkotásokban, illetve látványos popcorn-filmekben.

mozi-ajanlo-marcius-2019

MARVEL KAPITÁNY (12)

Magyarországi bemutató: 2019. március 7.

Rendezte: Ryan Fleck, Anna Boden
Főszereplők: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law, Gemma Chan, Lee Pace, Ben Mendelsohn, Robert Kazinsky
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.

A KIRÁLYNŐ KUTYÁJA (6)

Magyarországi bemutató: 2019. március 14.

Rendezte: Ben Stassen
Főszereplők: A Királynő (hang):Julie Walters, Rex (hang): Jack Whitehall, Wanda (hang): Sheridan Smith, Tyson (hang): Ray Winstone, Charlie (hang): Matt Lucas, Duke Of Edinburgh (hang): Tom Courtenay, Patmore (hang): Nina Wadia, Mitzy (hang): Sarah Hadland, Chief (hang): Colin McFarlane
Hazai forgalmazó: Freeman Film

A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére áll. A királyi négylábúnak meg kell tanulnia, hogyan váljon nemes lelkű ebbé, miközben igaz barátokra lel és a nagy szerelem is rátalál.

Talán még soha nem volt olyan uralkodó a történelemben, aki annyira rajongott volna a corgikért, mint II. Erzsébet. A brit királynő számos alkalommal jelent meg hűséges ebei társaságában, és bár a való életben a 14. generáció utolsó corgija, Willow tavaly elpusztult, II. Erzsébet corgik iránti szeretetéhez és odaadásához nem férhet kétség. A Lionsgate filmstúdió alkotóit megihlette a brit királynő corgi-szeretete, így ebben a tüneményes családi animációs filmben beleshetünk egy királyi kis kedvenc zűrös életébe.

APRÓ MESÉK (16)

Magyarországi bemutató: 2019. március 14.

Rendezte: Szász Attila
Főszereplők: Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica, Molnár Levente, Tóth Bercel, Gyabronka József, Egyed Attila
Hazai forgalmazó: Vertigo Media

A történet szerint hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

A Félvilág, A berni követ és az Örök tél alkotóinak új történelmi romantikus thrillere sok izgalmat, fordulatot és érzelmet ígér.

CSALÁDI BUNYÓ (16)

Magyarországi bemutató: 2019. március 14.

Rendezte: Stephen Merchant
Főszereplők: Florence Pugh, Dwayne Johnson, Lena Headey, Vince Vaughn, Stephen Merchant
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Az igaz történet alapján készült CSALÁDI BUNYÓ hősei a jó útra tért bűnöző, Ricky, felesége, Julia, lányuk, Paige és fiuk, Zak, akik együtt lépnek ringbe kisebb pankrációs rendezvényeken. Mikor Paige és Zak lehetőséget kapnak, hogy felvételt nyerjenek a WWE-be, vagyis az első számú pankrációs szórakoztatócég kötelékeibe, kapva kapnak az alkalmon, hogy legvadabb álmaikat valóra váltsák. A testvérek azonban csakhamar szembesülnek vele: ha szupersztári babérokra törnek, tehetségük mellett kapcsolatuknak is komoly próbát kell kiállnia.

A CSALÁDI BUNYÓ egy szívmelengető, elmés vígjáték, ami bizonyítja, hogy mindig megéri küzdeni, ha családról van szó.

SZABADÚSZÓK (16)

Magyarországi bemutató: 2019. március 14.

Rendezte: Gilles Lellouche
Főszereplők: Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde, Jean-Hugues Anglade, Virginie Efira, Leila Bekhti, Marina Fois
Hazai forgalmazó: ADS Service

Bertrand a negyvenes éveihez közeledve úgy érzi, nem találja helyét a világban. Már közel két éve nem talál munkát, gyerekei pedig a világ legnagyobb lúzerének tartják és hát nem is nagyon tudna velük vitatkozni ezen. Bár felesége végtelenül türelmes vele, a férfi úgy érzi, teljesen kicsúszott a lába alól a talaj. Egy nap megpillant egy hirdetést, amelyben amatőr szinkronúszó csapatba keresnek tehetséges jelölteket. Úgy dönt, belevág, és ez a döntés örökre megváltoztatja az életét.

BAZI NAGY FRANCIA LAGZIK 2. (16)

Magyarországi bemutató: 2019. március 21.

Rendezte: Philippe de Chauveron
Főszereplők: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara, Frédérique Bel
Hazai forgalmazó: Vertigo Media

A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…

A Bazi nagy francia lagzik 2014 bombasztikus francia vígjátéksikere volt, amely négy hétig vezette hazája nézettségi toplistáját, s Franciaországban az év legnézettebb filmje volt 104 millió dolláros bevételével, megelőzve valamennyi hollywoodi stúdiófilmet. A film világszerte hatalmas sikert aratott, Magyarországon is több mint 100 ezer néző látta az első epizódot a mozikban. A folytatásban valamennyi színész visszatér, a családfő Christian Clavier vezetésével (Jöttünk, láttunk, visszamennénk-sorozat, Asterix-sorozat). A Bazi nagy francia lagzik 2 a legjobb francia vígjátékhagyományokat követi, s ezúttal is bővelkedik humorban.

COLETTE (16)

Magyarországi bemutató: 2019. március 21.

Rendezte: Wash Westmoreland
Főszereplők: Keira Knightley, Fiona Shaw, Dominic West, Robert Pugh, Sloan Thompson, Arabella Weir, Haumann Máté
Hazai forgalmazó: Vertigo Media

A 20. század hajnalán Colette, a fiatal vidéki lány hozzámegy egy sikeres párizsi íróhoz. Colette megbabonázva tapasztalja meg az eleven párizsi életet, valamint a főváros szellemi és kulturális pezsgését. Férje rövidesen meggyőzi, hogy legyen a szellemírója, azaz a férfi nevében jelentesse meg életrajzi ihletésű történeteit. A vidéki lányról szóló, humoros könyv országos szenzációt arat, bestseller lesz és a kulturális élet egyik legfőbb beszédtémájává válik. A sikerek hamarosan a női egyenjogúsági mozgalom egyik úttörőjévé emelik Colette-et, aki szeretne kilépni férje árnyékából, s nemcsak a társadalmi konvenciókkal száll szembe, de forradalmasítja az irodalmat, a divatot és a nemi szerepeket is.

A Colette megtörtént eseményeken alapul. Sidonie-Gabrielle Colette francia író, újságíró, színésznő, pantomimművész, akit 1948-ban irodalmi Nobel-díjra jelöltek a Gigi című művéért. A Gigi nagyszerű színházi sikert aratott, s több filmfeldolgozás is készült belőle, többek között az 1958-as hollywoodi musical, amely 9 Oscar-díjat nyert, s megkapta a legjobb film aranyszobrocskáját is. A Colette világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, a Sundance-en volt, s bejárta a világ filmfesztiváljait. Az alkotást számos díjra jelölték, többek között 4 Brit Független Filmdíj-jelölést kapott. A Colette rendezője, Wash Westmoreland készítette korábban az Oscar-díjas Megmaradt Alice-nak című drámát. A film részben Magyarországon készült. A címszerepet a kétszeres Oscar-jelölt Keira Knightley (Kódjátszma, Büszkeség és balítélet, Vágy és vezeklés, A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, Ne engedj el, Szerelemre hangszerelve) játssza, valamint a filmben szerepel mellette többek között a kétszeres Golden Globe-jelölt Dominic West (Drót, Chicago, Tomb Raider, A viszony, A négyzet), Fiona Shaw (A fehér király, Az élet fája, Harry Potter-filmek, Fekete Dália), és több magyar színész is (Haumann Máté, Árpa Attila, Egres Katinka).

ÉLETEM ÉRTELMEI (12)

Magyarországi bemutató: 2019. március 21.

Rendezte: Guillaume Senez
Főszereplők: Romain Duris, Basile Grunberger, Lena Girard Voss, Lucie Debay, Laure Calamy, Dominique Valadié, Laetitia Dosch 
Hazai forgalmazó: ADS Service

Olivier igazi harcos, a munkahelyén az egyenlő bánásmódért agitál. Ám amikor a felesége egyik napról a másikra elhagyja, a család is egyedül az ő nyakába szakad. Már csak az a kérdés, hogy bírja a megsokszorozódó terheket, képes-e összeegyeztetni a hivatást a gyerekneveléssel.

ELRABOLT VILÁG (12E)

Magyarországi bemutató: 2019. március 21.

Rendezte: Rupert Wyatt
Főszereplők: Vera Farmiga, John Goodman, Machine Gun Kelly, Madeline Brewer, Alan Ruck, Kevin J. O'Connor 
Hazai forgalmazó: InterCom

Egy évtized telt el azóta hogy az égből különös formájú űrhajók ereszkedtek a Földre, és a bennük érkező lények leigázták a bolygót. De nem baj. Chicago nyugodtabb, békésebb hely lett azóta. A bűnözés megszűnt, a munkanélküliség a nullához közelít, az emberi világot biztos kézzel kormányozzák azok, akikkel az átlagpolgár nem is találkozik. Vagy mindez hazugság? Vannak, akik szerint egyáltalán nem ilyen rózsás a helyzet, és meghirdetik a végső, mindent eldöntő bolygóközi szabadságharcot. Kevesen vannak, rosszul felszereltek, és csupán sejtik, hogy ki ellen harcolnak – ám mindenre elszántak. De sok ember van, akik nem ért egyet velük: aki akár harcolni is hajlandó a világ új uraiért. Együttműködők és terroristák; kollaboránsok és forradalmárok között folyik a harc – a messziről jött lények csak akkor lépnek közbe, ha már nincs más megoldás.

A Majmok bolygója: Lázadás-sal világhírűvé vált rendező kiváló színészekkel forgatta le a közeljövőben játszódó, vérfagyasztóan izgalmas, sok meglepetéssel szolgálós sci-fijét. John Goodman és Vera Farmiga is a főszereplők között van – de a néző az utolsó pillanatig nem lehet biztos benne, hogy ki áll az idegenek és ki a földiek oldalán.

MI (16E)

Magyarországi bemutató: 2019. március 21.

Rendezte: Jordan Peele
Főszereplők: Lupita Nyong'o, Anna Diop, Yahya Abdul-Mateen II, Elisabeth Moss, Kara Hayward, Winston Duke, Tim Heidecker
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Az erőteljes és átütő ötleteiről ismert, Oscar-díjas filmes, Jordan Peele, a Tűnj el! című kasszasiker alkotója egy újabb eredeti és provokatív thrillerrel lepi meg a közönséget. A saját, Monkeypaw Productions cége égisze alatt készült filmjének további producerei Sean McKittrick, Jason Blum és Ian Cooper. A filmet Peele írta és rendezte.

AZ ELTŰNTEK (16)

Magyarországi bemutató: 2019. március 28.

Rendezte: Kristoffer Nyholm
Főszereplők: Gerard Butler, Peter Mullan, Ólafur Darri Ólafsson, Gary Lewis, Søren Malling, Connor Swindells
Hazai forgalmazó: Vertigo Media

Három világítótoronyőr érkezik a skót partoktól 20 mérföldre lévő lakatlan szigetre, hogy megkezdje hathetes szolgálatát. A férfiak a megszokott módon végzik a napi rutinjukat, ám egy reggel egy partra sodródott csónakban egy eszméletlen emberre és egy zárt bőröndre bukkannak. A bőrönd aranyat rejt, a felfedezés pedig teljesen megváltoztatja az őrzők életét. Az elszigeteltségben élő férfiakon a paranoia lesz úrrá a hirtelen jött gazdagság miatt, miközben biztosak benne, hogy egy nap valaki keresni fogja rajtuk az aranyat.

Az eltűntek megtörtént eseményeket dolgoz fel. 1900. december 20-án a Flannan-szigetek három világítótoronyőre nyom nélkül eltűnt. A férfiak teste sosem került elő, s azóta is találgatások tárgya, hogy mi történt velük. Az eltűntek az ő történetüket dolgozza fel egy feszült pszichológiai thrillerben. A film rendezője, Kristoffer Nyholm mások mellett a Tom Hardy főszereplésével készült Tabu című sikersorozat egyik készítőjeként vált ismertté. Az eltűntek főszerepeit világsztárok játsszák: Gerald Butler (300, Gengszterzsaruk, Űrvihar, Támadás a Fehér Ház ellen 1-2.) és Peter Mullan (Trainspotting, Az ember gyermeke, Hadak útján, Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész) mellett Søren Malling (Férfiak és csirkék, Egy háború, Emberrablás) és Ólafur Darri Ólafsson (A törvény nevében, A barátságos óriás, Walter Mitty titkos élete, Legendás állatok – Grindewald bűntettei) is szerepelnek a thrillerben. A film világpremierje a rangos katalán Sitges Filmfesztivál versenyprogramjában volt.

DUMBÓ (6E)

Magyarországi bemutató: 2019. március 28.

Rendezte: Tim Burton
Főszereplők: Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Alan Arkin, Kamil Lemieszewski, Jo Osmond, Lucy DeVito
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Max Medici cirkuszigazgató a korábbi csillag, Holt Farrier és gyermekei segítségét veszi igénybe egy újszülött elefánt gondozásához, amit túlméretezett fülei nevetség tárgyává tesznek az egyébként is küszködő cirkuszban. Ám mikor felfedezik, hogy Dumbó képes repülni, a cirkusz élete hihetetlen fordulatot vesz, magára irányítva a meggyőző üzletember, V.A. Vandevere figyelmét is, aki varázslatos vastagbőrűeket gyűjt új, eddig sosem látott szórakoztatóműsorához. Dumbó így új magasságokban szárnyalhat a bűbájos és lélegzetelállító légtornász, Colette Marchant oldalán, mígnem Holt megtudja, hogy a csillámporos külső mögött Dumbó új otthona sötét titkokat őriz.

A Disney és Tim Burton rendező nagyívű kalandfilmje kibővíti a hőn szeretett klasszikust, melyben a különbözőséget ünneplik, a családot nagy becsben tartják, az álmok pedig szárnyalnak.

EGY FIÚ HAZATÉR (16)

Magyarországi bemutató: 2019. március 28.

Rendezte: Peter Hedges
Főszereplők: Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Alan Arkin, Kamil Lemieszewski, Jo Osmond, Lucy DeVito
Hazai forgalmazó: ADS Service

Ben Burns az a fajta srác, akit mindenki kedvel, a fiatal fiú élete mégis rossz irányba tart, és senki sem érti, hogy miért. A srác szinte teljesen kikerült családja látóköréből, mígnem karácsony napján váratlanul felbukkan házuk udvarán. Ben aggódó édesanyja tárt karokkal várja rég nem látott gyermekét, ám hamar világossá válik számára, hogy fia korántsem számolt le démonjaival.

TESTVÉRLÖVÉSZEK (16E)

Magyarországi bemutató: 2019. március 28.

Rendezte: Jacques Audiard
Főszereplők: John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed, Rebecca Root
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Az elismert rendező, Jacques Audiard (Rozsda és csont, A próféta) Patrick DeWitt regénye alapján készült új filmje a westernfilm műfajának újraértelmezése, és veszélyesen, szellemesen és érzelmileg katartikusan járja körbe azt a kérdést, hogy mit jelent férfinak lenni. 1851-et írunk, és Charlie és Eli Sisters (Joaquin Phoenix és John C. Reilly) fivérek és gyilkosok; fiúk, akik egy könyörtelen és ellenséges világban nőttek férfivá. Kezükhöz vér tapad: bűnözők és ártatlanok vére is... és a bandita létformán kívül nem ismernek mást. Az idősebb fivér, a befelé forduló Eli (Reilly) öccsével együtt fosztogat, mégis mer rendes életről álmodozni. A fiatalabb, keményen iszákos Charlie (Phoenix) élvezettel veszi át a főnöki posztot a duó akcióiban. Mindketten egyre inkább megkérdőjelezik és vitatják a másik módszereit. A Sisters fivérek útja átvezet az északnyugati vidéken, el Oregon hegyeihez, majd egy veszélyes bordélyházba a Mayfield nevű kisvárosban, és végezetül a kaliforniai aranylázhoz. Ez az utazás próbára teszi a halálos családi kötelékeket. De lehet, hogy ezen az úton akadnak rá arra is, ami még megmaradt az emberségükből?

TÚLTOLVA (16E)

Magyarországi bemutató: 2019. március 28.

Rendezte: Harmony Korine
Főszereplők: Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher, Stefania Owen, Martin Lawrence, Zac Efron, Jonah Hill
Hazai forgalmazó: Big Bang Media

A Miami és Key West trópusi helyszínein játszódó Túltolva pimasz vígjáték, amelyet a rendező Harmony Korine ellenszernek szánt a világban tapasztalható nyavalyákra. Holdkutya (Matthew McConaughey) hamisítatlan lázadó figura, akit egykor zseniális költőként ismertek, de jó ideje inkább a nőknek, a fűnek és az alkoholnak hódol. Miután felesége, a gyönyörű és gazdag Minnie (Isla Fisher) meghal, a férfi szembesül kedvese végakaratával, amelynek értelmében muszáj befejeznie és kiadnia régóta érlelt regényét, hogy megörökölje a neki járó pénzt.

Megosztás facebookon