asdf

Forog a Dűne! Budapestre jön Jason Momoa is!

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: IC Press
A Warner Bros. és a Legendary Entertainment stúdió hírei szerint hétfőn Denis Villeneuve rendező munkába állt, és Frank Herbert nagysikerű sci-fi sorozatának első kötetét, a Dűne remake-t forgatja. A film első állomása Budapest lesz, itt rögzítik az első képkockákat, majd később Jordániába utaznak át, ahol elsősorban a sivatagi jeleneteket fogják filmre venni.
Az elmúlt évek egyik legegyénibb hangú, különlegesen sikeres rendezője, Denis Villeneuve, aki a Szárnyas fejvadász új életre ébresztésével, az Érkezés-sel és a Sicarió-val is emlékezetessé tette magát, nagyon nagy fába vágta a fejszéjét: Frank Herbert kultikus regénye, a Dűne megfilmesítésébe.
dune-chalamet-brolin-momoa
A műfaj mesterműveként tisztelt történetet David Lynch 1984-ben már filmre vitte, sőt, 2000-ben tévésorozat is készült belőle, most azonban az alkotók a legmodernebb digitális technika és fantasztikus szereplőgárda segítségére is számíthatnak. A főszerepet az Oscar-díjra jelölt Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Charlotte Rampling, Jason Momoa és Javier Bardem játssza – és valószínűleg mind el is jönnek Budapestre, ahol a film nagy része készül – azután pedig a stáb majd Jordániában folytatja a munkát.
dune_2020
A héten elcsattant az első csapó: Paul Atreides, a különleges sorsra született, ám arról mit sem sejtő fiatalember elindul az univerzum legveszélyesebb bolygójára, hogy megvédje a családját és a népét… a sztárok pedig sorra érkeznek a budapesti stúdióba. A bemutatóra sajnos 2020 novemberéig kell várnunk.
Megosztás facebookon