asdf

Gandolfini díjat kaphat?

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál egyik legnagyobb, leghangosabb sikerét egy romantikus vígjáték aratta. A sok komor művészfilm között az Exek és szeretők (Enough Said, hazai bemutató: december 5.) bájos és játékos történetét nézve lélegezhettek fel egyedül a filmrajongók.

Egy masszőr (az Emmy-díjas Julia Louis-Dreyfus) megtudja, hogy új szerelme (James Gandolfini) egyben a barátnője (Kathreen Keener) volt férje – és nem tudja, minek higgyen: a saját tapasztalatainak, vagy barátnője elborzasztó beszámolóinak.

Exek_es_szeretok_jelenetfoto1

Az Amerikai Filmakadémia tagjai ritkán díjazzák a vidám műfajt, de a Hollywoodba akkreditált filmes újságírók által kiosztott díj, a Golden Globe már könnyebben jut a könnyed stílus képviselőinek: az előrejelzések szerint mindkét főszereplő, a rendező és a forgatókönyvíró is a Golden Globe-jelöltek közé kerülhet. A szakértők szerint könnyen megtörténhet, hogy James Gandolfini posztumusz elismerést kap, sőt, bármilyen furcsa, ő az Oscar-díjért is eséllyel indul. Ez a film indíthatta volna el a tévés sztárt egy új karrier – a mozis – felé: még akkor is, ha a megemlékező színésztársak szerint Gandolfini azt mondogata, hogy igazából nem neki kellene játszania azt a férfit, akibe titokban minden nő szerelmes.

Megosztás facebookon