asdf

Hatalmas sikerrel mutatták be A nagy füzet című filmet!

Elsöprő siker övezte Szász János legújabb filmjének díszbemutatóját az Uránia Filmszínházban. A nagy füzet című film szeptember 19-től érkezik az országos mozi hálózatokba.

A hétfő esti premieren közel 450 vendég előtt vette át Szász János a Karlovy Vary- Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Kristály Glóbuszt. A díjat a rendező A nagy füzet két főszereplőjének, Gyémánt Andrásnak és Gyémánt Lászlónak ajánlotta.

gyémánt ikrek

Gyémánt ikrek

Szász János filmje a Kossuth-díjas magyar származású svájci írónő, Agota Kristof közel negyven nyelven megjelent világhírű kultuszregényéből készült, és Karlovy Vary-ban a Nemzetközi Filmfesztivál versenyfilmjeként debütált, ahol elnyerte a Kristály Glóbusz fődíjat. A filmet Oscar díjra nevezi a magyar jelölő bizottság.

geszti_szász

Geszti Péter és Szász János, az est házigazdái

A film országszerte 25 moziban lesz látható szeptember 19-től, multiplex és artmozi hálózatokban egyaránt, és egyes mozikban angol felirattal is elérhető lesz. 

“A nagy füzet háborús film háború nélkül, egy történet ártatlan, de kegyetlen gyerekekről, akik nem tisztelnek semmilyen erkölcsöt. Egy kiskorú, gyilkos természetű fiú ikerpár története. Két test, egy szellem; két test, egy akarat. Ugyanúgy beszélnek, befejezik egymás mondatait, mindig ugyanazon a hullámhosszon vannak. Amit egyikük kigondol, a másik megteszi. Amikor ölnek, az igazságért teszik. Két test, egy lélek. Minden porcikájukkal vették az ikrek, hogy mit forgatunk, mi a történet mélység-élessége. Remek színészeim voltak.” - Szász János

vajnapáros

Andy Vajna és felesége, Vajna Tímea

anagyfüzet

A film előzetesét itt nézheted meg!

Megosztás facebookon