asdf

Hivatalos: Csúszik az új Trónok Harca könyv!

Talán nincs még egy olyan regény a mai modern szórakoztató irodalomban, amit annyira várnának az olvasók, mint a Trónok Harca. A The Winds of Winter alcímre keresztelt hatodik regény alapos csúszásban van, a népszerű író szokás szerint nem kapkodja el a befejezést. Az érzéseit a saját blogján osztotta meg a rajongókkal.

2011 óta várjuk az új regényt

„A szerkesztőm és a kiadóm csalódott, az HBO-nál is csalódottak, a külföldi forgalmazók és fordítók is csalódottak. De nálam senki sem csalódottam.” - kommentálta a regény csúszásának tényét a fantasy műfaj korszakos újítója. Az írónál és a HBO-nál leginkább a rajongók szomorúbbak, hiszen beláthatatlan ideig nem foghatják a kezükbe George R. R. Martin legújabb művét.
tronok_harca_george_r.r._martin_konyv„Sajnos az írás nem megy olyan gyorsan, és jól, ahogy szerettem volna. Lehet hibáztatni a koromat, az utazásaimat, vagy a többi projektemet. De az igazság az, hogy az írás néha jól megy, néha nem. Több volt a rossz, mint a jó nap.” – fejtegette tovább a csúszás okai a szomorkás hangulat bejegyzésében.

The Winds of WinterMielőtt pálcát törnénk az író felett, nem árt, ha egy kicsit belegondolunk a helyzetébe. Aki írt valaha legalább egy rövid novellát, az tudja, hogy az írás nem egyszerű dolog. A megfelelő állapotba eljutni nagyon nehéz, van, hogy napokig nincs inspiráció. Frusztrál az üres lap, vagy a leadási határidő. Ilyenkor nem lehet mást tenni, mint megvárni, hogy a lelki béke és a külső nyomás végre normalizálódjon. Vagy legalább egyensúlyba kerüljön. Nyilvánvalóan egyetlen rajongó sem szeretné, hogy George R. R. Martin azért írjon egy átgondolatlan, összecsapott történetet, mert fél a rajongók, a kiadó vagy az HBO haragjától.

Ami még érdekességnek számít, hogy az író újfent aláhúzta, hogy a sorozat és a könyvek teljesen más szálon futnak majd tovább, ami már csak a csúszás miatt is érthető. Egy több millió dolláros, óriási rajongótáborral és presztízzsel bíró, nézettségi rekordokat döntögető produkció nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy évekig leálljon. Már csak a színészes szerződése miatt sem.

Az, hogy mikorra várható A tűz és jég dala-ciklus legújabb felvonása, egyelőre rejtély, viszont az HBO-által gyártott westeros-i kaland 2016 áprilisában visszatér a kisképernyőre.

Megosztás facebookon