asdf

Íme néhány titok Christopher Nolan új filmjéről

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
A világ egyik legsikeresebb filmkészítője, A sötét lovag-trilógia, az Eredet és a Csillagok között rendezője, Christopher Nolan saját forgatókönyvéből, IMAX-kamerákkal, óriási költségvetéssel, az eredeti helyszíneken, számos egykori eredeti hajó és repülőgép teljes rekonstrukciójával és bevetésével készítette el különleges háborús eposzát.

Az idei nyár egyik legizgatottabban várt filmje Christopher Nolan, a világ egyik legtehetségesebb rendezőjének új munkája, a Dunkirk lesz. A II. világháború egyik legdrámaibb, legkülönlegesebb csatája, talán az egész háború fordulópontja volt a dunkerque-i, és a rajongók izgatottan várják, hogy mit hoz ki belőle a csavaros forgatókönyvei miatt legendássá vált Nolan. Eddig nagyon keveset lehetett tudni a filmről, most maga a rendező árult el néhány titkot.

Dunkirk_jelenetfoto (3)

"A történetet három szempontból mondjuk el. A levegőből (repülőgépek), a földről (a parton körülzárva várakozó angolok) és a vízről (hiszen 330 ezer Franciaországban ragadt katonát sikerült a Csatornán át Angol földre menekíteni). És a három nézőpont háromféle időt is jelent. Aki a szárazföldön várt, akár egy hetet is töltött a parton, aki vízre szállt, annak talán egynapos volt a kaland, a brit Spitfire vadászgépek pedig eleve csupán egy órára elég üzemanyaggal szálltak fel. Ezt a három világot, három tempót keverjük. A történet nagyon egyszerű lesz, de e három nézőpont egyesítéséből végül mégis valami izgalmasan bonyolult jön majd ki." - mondta a rendező.

Dunkirk - Hazai bemutató: 2017. július 20.

Megosztás facebookon