asdf

Korszakváltást hozhat a Warcraft-film

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Meglepheti majd a mozirajongókat a Warcraft - A kezdetek című szuperprodukció, mert valószínűleg új korszakot nyit a fantasy világában.

Megszoktuk, hogy a műfajban az abszolút jók harcolnak az abszolút rosszak ellen, a Warcraft világa azonban nem fekete-fehér, hanem árnyalatokban gazdag. A történet szerint a harcias orkok lerohanják az emberek földjét, Azeroth-ot, ám ezek a félelmetes szörnyek nem olyan egysíkú lények, mint például A Gyűrűk Ura és a Hobbit világának vérszomjas kreatúrái. "Azt akartam, hogy a nézők az orkokkal is azonosulni tudjanak, megértsék, mi motiválja őket. Az orkok között is vannak jó és szimpatikus karakterek, és az emberek között is akadnak gonoszak."– mondta legutóbbi interjújában Duncan Jones rendező. 

warcraft-movie-posters-

Jones megközelítése ahhoz hasonló, mintha történelmi filmet készített volna, bemutatva a szembenálló felek konfliktusának okait. A történet bonyolult erkölcsi kérdéseket is fölvet, amelyekre nem könnyű választ adni, így a Warcraft - A kezdetek nem csupán a fantasyrajongók, hanem a gondolkodni szerető nézők egyik kedvence is lehet.

A film főszereplői Ben Foster, Dominic Cooper és Paula Patton.

Warcraft - A kezdetek - Hazai bemutató: 2016. május

Megosztás facebookon