asdf

Közel 18 ezer fürdőkádnyi popcornt ropogtattunk tavaly

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: CinemaCity
A Cinema City 13 érdekességet gyűjtött össze a mozihálózat legizgalmasabb, legmeghökkentőbb számaival a 2014-es évről.
  1. A tavalyi évben összesen 184-szer vonulhattak végig a nézők azon a bizonyos vörös szőnyegen, ugyanis ennyi filmet mutatott be a Cinema City országszerte a mozijaiban.

  1. A hálózat 319 446 vetítése összesen 638 932 órán keresztül tartott, melynek ideje alatt a világ leghosszabb, a Sydney és Dallas között közlekedő repülőjárata összesen 42 595-ször fordult volna meg.

  1. A nézők tavaly a Wall Street Farkasára voltak a leginkább kíváncsiak, ami azért is érdekes, mert a film bemutatója 2013. december 26-án volt, és még így is vezette a hálózat nézettségi listáját. Martin Scorsese alkotását a virtuális ranglétrán az Így neveld a Sárkányodat 2 követi. A dobogó harmadik fokára a Hobbit 3 került, melynek bemutatójára az év vége előtt két héttel került sor. A Hobbit trilógia befejező része, az Öt sereg csatája a premierje óta az országos adatok alapján, töretlenül halad a 400 000-es hazai nézettség felé.

  1. A Cinema City magyar filmes toplistája sorrendben a Megdönteni Hajnal Tímeát, a Swing és Mundruczó Kornél alkotása, a Fehér Isten voltak.

  1. A filmek mellé összesen 17 895 fürdőkádnyi popcorn ropogtattak el a mozirajongók, melynek mennyisége összesen 15 versenyuszodát töltene meg.

  1. A legtöbben december 27-én látogattak el a Cinema City 20 mozijának egyikébe, így ezen a napon 70 000 néző döntött úgy, hogy egy jó filmmel piheni ki a karácsonyi rokonlátogatások fáradalmait.

  1. A vetítőtermek kényelmét a Csillagok között nézői élvezhették legtovább, hiszen 2 óra 49 percével ez volt 2014 leghosszabb filmje. A Wall Street Farkasa csupán 8 perccel csúszott le a dobogó első fokáról, Ridley Scott legújabb filmje, az Exodus: Istenek és királyok pedig 2 óra 31 perccel a harmadik helyen végzett. A világ leghosszabb filmjétől persze messze elmaradnak ezek az alkotások, ezt a posztot jelenleg ugyanis 240 órájával a finn Örökké modern idő tölti be.

  1. A legtöbb néző a Cinema City Arénába látogatott el, mely így nem csak Budapest, de Magyarország legnépszerűbb mozija lett a tavalyi évben. A vidéki mozik közül a győri Cinema City fogadta a legtöbb látogatót 2014-ben.

  1. Az immár hagyománnyá váló FilmÜnnepen összesen 150 000 néző látogatott el valamelyik vetítésre kedvezményesen. A négy napos fesztivál során rekordszámú híresség, Budapesten 57, vidéken pedig 37 sztárjegykezelő lepte meg a látogatókat a mozik bejáratánál.

  1. 2014-ben a leghosszabb ideig a Csingiling és a kalóztündér című mese volt műsoron.

  1. A legtöbb előadásszámmal 2014-ben a Rossz szomszédság című vígjátékot vetítette a mozihálózat. Külön érdekesség, hogy a második és harmadik helyen is a könnyed műfajhoz tartozó komédiák végeztek.

  1. A Cinema City Call Centere a tavalyi év során összesen 218 924 telefonhívást fogadott, mely 2 és fél hívást jelent percenként.

  1. A Cinema City mozijait 2014-ben összesen 65 000 tanuló látogatta meg iskolákkal közösen szervezett rendkívüli tanóra keretében.

Megosztás facebookon