asdf

M. Night Shyamalan új filmjében mindenki veszélyben van

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
M. Night Shyamalan Hollywood egyik legeredetibb alkotója. Miután berobbant a Hatodik érzékkel, vegyes eredményekkel folytatta ugyan pályafutását, de az utóbbi évek filmjei azt bizonyítják, hogy ismét magára talált (Széttörve, Üveg, Idő).

M. Night Shyamalan jövőre egy posztapokaliptikus thrillerrel jelentkezik, vagyis úgy tűnik, megint egy nagy hagyományokkal bíró műfajt szeretne a talpáról a feje tetejére állítani.

Knock at the Cabin_mns
Fotó: Universal Studios

Paul G. Tremblay bestsellerszerző, aki már több díjat nyert horrorregényeivel, de csak most készült film az egyikből, és büszke, hogy M. Night Syhamalan a Kopogás a kunyhóban forgatókönyvírója és rendezője. A jeles szerző hónapokig tagadta a közösségi oldalakon, hogy köze lenne a filmhez, de most már nincs titok. A 2018-ban megjelent, Cabin at the End of the World (kb. Ház a világ végén) című regényben két apuka és örökbe fogadott kislányuk egy elhagyatott erdei lakban pihen, ahová váratlan látogatók toppannak be. Döntés elé állítják őket, a tét a civilizáció fennmaradása.

A forgatókönyv első változatát jegyző Tremblay azt mondja, a regény elolvasásával természetesen lehet bizonyos benyomásokat szerezni a filmről, de senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket, mert Shyamalan belenyúlt a sztoriba, és várható, hogy nagy csavar lesz a film végén, ahogyan ez tőle megszokott.

Akik szeretnek mélyebb összefüggéseket keresni, azt latolgatják, hogy a négy látogató talán az apokalipszis négy lovasát jelképezi, akiket a Jelenések Könyvéből ismerünk, a kislány pedig Isten Bárányára utal (Agnus Dei), aki Jézust szimbolizálva magára veszi a világ bűneit.

Akik jövevényeket alakítják: Dave Bautista, Rupert Grint, Nikki Amuka-Bird és Abby Quinn. A történet kulcsának tűnő kislányt, Went Kristen Cui játssza.

Kopogás a kunyhóban/Knock at the Cabin – Hazai bemutató: 2023. február 2.

Megosztás facebookon