asdf

Magyar mozikban is látható lesz 2013 elsöprő horrorsikere

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Szeptember 19-től a magyar mozikban is látható lesz 2013 elsöprő horrorsikere, a Démonok között (The Conjuring).

A filmre amerikai bemutatója után az első hétvégén több int 40 millió dollárért vettek jegyet, azóta gyártási költsége több mint hatszorosát kereste meg, és a múlt héten átlépte a műfajban különösen ritka, de minden film számára kivételes ünnepet jelentő 100 millió dolláros bevételi álomhatárt. Az egész világon már több mint 160 millió dollárt költöttek rá a borzongani vágyók.

démonokközött

A film rendezője, a malajziai születésű, Ausztráliában nevelkedett James Wan eddig is a műfaj klasszikusának számított: rendezőként ő indította útjára a Fűrész-filmeket, és executive producerként irányítja a sorozat egyre vérfagyasztóbb folytatásait.

A Démonok között azonban nem a Fűrész útját járja: ez a történet is kivételesen hátborzongató, ám megtörtént esetet dolgoz fel. A Warren-házaspár a hetvenes években valóban természetfölötti jelenségek kivizsgálásával és ördögűzéssel foglalkozott, és valóban járt a Rhode Island-i tanyaházban, melyet nyolc generáció halottai laktak – és semmi áron nem voltak hajlandóak kiköltözni. A film különleges sikerére jellemző, hogy bár a legtöbb horror csak rövid ideig marad a toplistán, ez tartósan sikeres marad – vagyis a nézők egymásnak ajánlják: a Rotten Tomatoes-on 85%-ra értékelik; a moziból távozó nézők elégedettségét vizsgáló CinemaScore mérése pedig „A”-filmnek minősíti: e műfajban ez szinte példa nélküli eset. A két főszereplő, Vera Farmiga és Patrick Wilson már alá is írta a szerződést: az óriási siker nem maradhat folytatás nélkül: lesz Démonok között 2.!

A film szeptember 19-én, szinkronizálva kerül a hazai mozikba.

Megosztás facebookon