asdf

Majdnem Eminem lett az Elysium főhőse!

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Matt Damon nem féltékeny típus. Az elmúlt napokban a netet bejárta a hír, melyből kiderült, nem ő volt Neill Blomkamp rendező első jelöltje az új szuper sci-fi, az Elysium – Zárt világ (Elysium, hazai bemutató: augusztus 15.) főszerepére.

eminem_matt

A film hőse a lepusztult, szegény és kizsákmányolt Földön él egy olyan jövőben, melyben a gazdagok mind egy luxusműholdra költöztek. Damon különleges külső fém csontvázat, agyába épített chipet és sok fegyvert kap, hogy valamiképpen bejuthasson a szigorúan őrzött helyre. Ám a rendező – aki a District 9-nal lett világhírű – először nem a világsztárt, hanem egy dél-afrikai punk-rapbanda, a Die Antwoord énekesét, Ninját kérte fel, és amikor ő nemet mondott, Eminem lett a következő választottja.

Amikor a film költségvetése 30 millió dollárról 100 millióra emelkedett, már Matt Damon volt a jelölt, aki azonnal igent is mondott a hívásra. Az Avatar-ból azért maradt ki, mert éppen egy másik filmre várt: úgy érezte, itt a következő nagy lehetőség, és másodszor nem akarta elkövetni ugyanezt a hibát.

– Nem úgy gondolok Eminem-re mint a versenytársamra – nyugtatta meg Matt Damon a nála érdeklődő riportereket. – Szerintem a szerepeim 75%-a olyan, amit eredetileg másnak ajánlottak. A lényeg, hogy végül én játszom az Elysium-ban a tökös srácot, aki megpróbálja megmenteni a világot…

Kritikánk az ELYSIUMRÓL ITT!

Megosztás facebookon