asdf

Megvédték Tom Cruise-t nagy covidos botránya miatt

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
2020-ban hatalmas port kavart világszerte az a hangfelvétel, amelyben Tom Cruise magából kikelve kiabál új filmje, a Mission: Impossible Leszámolás Első Rész stábjának tagjaival, amiért megszegik a világjárvány miatt hozott biztonsági előírásokat.

Ez volt az első szuperprodukció, amelyet a Covid-19 alatt forgattak nagyon szigorú szabályok betartásával. Tom Cruise azért borult ki teljesen, mert munkatársai veszélyeztették a produkció elkészültét. A meg nem válogatott szavak miatt a sztár megszólalását nem idézzük betűhíven, az a lényeg, hogy kilátásba helyezte: bárki azonnal repül, aki nem figyel oda a szabályokra.

(Az eredeti felvétel meghallgatható itt.)

tomcruise_gettyFotó: GettyImages /Han Myung-Gu

Azóta vége a világjárványnak, a Mission: Impossible Leszámolás Első Rész hamarosan mozikba kerül, és a botrány elültével már Hollywood és a fél világ is elismeri, hogy Cruise-nak teljesen igaza volt. Ráadásul a Top Gun: Maverick volt az első szuperprodukció, amely hasonlóan hatalmas bevételt hozott, mint a Covid előtti társai, úgyhogy a sztár erkölcsi és szakmai árfolyama nagyot emelkedett.

A biztonság kedvéért a Mission: Impossible Leszámolás Első Rész rendezője, Christopher McQuarrie ismét hangsúlyozta az Entertainment Weeklynek adott interjújában, mennyire jogos volt Cruise kirohanása: „Mindez nagyon bonyolult és nagyon bizonytalan időszakban történt. Azért harcoltunk, hogy életben tartsuk a szakmát, hogy az embereknek legyen munkájuk, hogy működjön a stúdió meg a mozik, ahogyan most is tesszük. Örülünk, hogy szinte mindenki megértette, mi volt ezzel a cél.”

Mission: Impossible - Leszámolás Első rész / Mission: Impossible Dead Reckoning Part One – Hazai bemutató: 2023. július 13.

Megosztás facebookon