asdf

Rudolf Péter az Üvegtigris után sorozatot rendez

Fehér Béla regénye, a KOSSUTHKIFLI alapján forgat tévésorozatot Rudolf Péter. A hatrészes, epizódonként 52 perces széria főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos, a kisebb szerepeket is többek között olyan neves színészek alakítják, mint Törőcsik Mari, Básti Juli, Kéri Kitty, Lukáts Andor, Szacsvay László, Nagy Ervin, Szabó Győző és Fenyő Iván.

A több szálon futó, romantikával fűszerezett, „gyaloggaloppos”, XIX. századi „road movie” 2014-ben kerül majd képernyőre az MTVA támogatásával. 

A készülő produkció sajtótájékoztatóján beszélgettünk néhány szereplővel...

Infók a filmről: A napokban kezdték meg a forgatást a szentendrei Skanzenben. Fehér Béla lebilincselő regényéből készülő tévésorozat története az 1848/49-es szabadságharc idejében játszódik. A július és október között 72 napig tartó forgatás 107 helyszínen játszódik majd, több mint 100 színész közreműködésével.

rudolfpéter

„A regény végtelen szabadságát, „szemtelenségét”, sokrétegűségét kell visszaadnunk a film nyelvén, a legmodernebb filmes megoldások teljes tárházát felvonultatva. Van egy több szálon futó kalandfilmünk. Egy XIX. századi „road movie”-nk, megspékelve a magyar mesevilág mítoszaival, „gyalog galoppos” játékossággal. Ennek az eklektikának a felvállalása, és persze túlzásoktól mentes kibontása lehetőséget teremt egy új, egyedi formanyelv megteremtésére. A KOSSUTHKIFLIben minden romantikus fordulat, ármány, dörrenő lövés és misztikum, nyelvi lelemény rólunk szól, magyarokról. A 48-as forradalom által egyszerre felemelt és sújtott, hősies és szánalmas, megosztott és összekapaszkodó magyarokról. Szeretettel. Öniróniával.” – A sorozat az Omnibus Film produkciója, a rendező-producer Rudolf Péter, aki Hársing Hilda dramaturggal együtt készítette a KOSSUTHKIFLI forgatókönyvét. Az operatőr Kapitány Iván, aki szintén részt vett az írásban. A széria költségvetése jelenleg 740 millió forint, melyből 480 millió forintot az MTVA finanszíroz, a fennmaradó összeg szponzori támogatásokból áll össze, melyek közül az egyik legjelentősebb a Richter Gedeon Nyrt-é. A hazánkban 110 éve jelenlévő gyógyszercéghez közel áll a sorozat patrióta szellemisége.

A több szálon futó, „gyaloggaloppos” XIX. századi „road movie” beuglivel, delizsánsszal, szerelemmel, árulással és temetkezési hivatalnak álcázott besúgói hálózattal, megelevenedő lelkekkel, szellemekkel és sok fordulattal 2014-ben kerül majd a Magyar Televízió képernyőjére.

Megosztás facebookon