asdf

Találkozz újra az Alien-nel vagy a Terminator-ral!

Csak Budapest belvárosáig kell menni ahhoz, hogy találkozhassunk az Alien-nel, a Terminator-ral vagy a Transformes sztárjával, Űrdongó-val. Az Amazing Metal Art Gallery csapata egy teljesen egyedülálló és extrém szoborparkot hozott létre, ahol ismert filmkarakterek és kreatív installációk elevenednek meg. A Dohány utcai galéria tavaly nyitotta meg kapuit és jelenleg közel 25 életnagyságú szobrot tudhat a magáénak.
Márciusban a járvány miatt kialakult helyzet a galériát is ideiglenes bezárásra kényszerítette, de a korlátozások enyhítésének köszönhetően újra látogatható a fémhulladékokból készült kiállítás, természetesen az egészségügyi előírások fokozott betartása mellett.
amazing_metal_art (05)
A tulajdonosok, Tóth Alpár, Kovács Zoltán és Koltai Balázs az újrahasznosítás jegyében álmodták meg a szoborparkot, hogy a kiállítással különleges élményt nyújtsanak az embereknek. Egy éves előkészület és két tucat fémszobrász keze munkáját dicsérik a rendkívüli fémszobrok, amelyek kb. 3-4 hónap alatt készültek el. Mindezt egy thaiföldi művész álmodta meg, aki kezdetben hobbiból készítette az alkotásokat és ma már óriási az érdeklődés a munkája iránt.
Többezer újrahasznosított autóalkatrész felhasználásával készültek el a több mint 2 méter magas szobrok, amelyek elképesztően élethűek és interaktívak, ugyanis a tárlaton meg lehet érinteni a szobrokat és van, amire fel is lehet ülni.
amazing_metal_art_gallery (6)
“Elsősorban az érdekes művészeti irány fogott meg. Lenyűgöző, hogy fémhulladékból, a megszólalásig hasonló Megatron-t és Alien-t is tud készíteni a művész. Tényleg csodálatos. Egy ilyen szobor mellett állni egészen fantasztikus érzés, nem beszélve arról, hogy ezek kisebb mását bárki megvásárolhatja a galériában és lehet otthon akár egy saját Alien-je is.” – mondta Koltai Balázs, résztulajdonos.
amazing_metal_art (010)
A 263 négyzetméteres galériában megtalálható a popkultúra népszerű karakterei mellett néhány igazán érdekes és híres festmény vagy szobor újraalkotott mása is.
amazing_metal_art (021)
További információ:

Megosztás facebookon