asdf

Tom Cruise befejezte A múmia forgatását

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Alex Kurtzman, a rendező szerint az új Múmia inkább horror lesz a klasszikus szörnyfilmek modorában, miközben kalandból sem lesz hiány.

Londonban véget ért az új A múmia forgatása, amelynek Tom Cruise a főszereplője. A Universal stúdió szörnyfilm-sorozatának újabb darabja a mában játszódik, vicces poénok helyett pedig inkább a horrorisztikus elemek dominálnak benne, hűen a klasszikus hagyományokhoz.

tom-cruise-the-mummy01

A címben megnevezett egyiptomi rémet egy algériai származású táncosnő, Sofia Boutella alakítja, akinek érdemes megjegyezni a nevét: ő játssza az új Star Trek-film egyik legérdekesebb új karakterét, a Jaylah nevű földönkívülit is is.

tom-cruise-the-mummy02

tom-cruise-the-mummy03A történetről annyit lehet tudni, hogy napjainkban játszódik. Egy tengerészgyalogos osztagot azzal bíznak meg, hogy füstöljenek ki egy csapat terroristát az iraki sivatag közepén egy bunkerből. A bunkerről kiderül, hogy valójában ősi sírbolt, a terroristák pedig igazából sírrablók, és mire a katonák odaérnek, már mind meghaltak. Ahogy a tengerészgyalogosok felderítik a sírból kiinduló föld alatti kazamatarendszert, rejtélyes erő szállja meg őket. Végül csak a parancsnok marad életben, aki találkozik a Múmia szellemével, és ez csak a történet eleje.

tom-cruise-the-mummy04

tom-cruise-the-mummy05

tom-cruise-the-mummy06

A múmia/The Mummy – Hazai bemutató: 2017. március

Megosztás facebookon