asdf

Kevin Costner 5 legjobb szerepe

  • Szerző: Simon
Kevin Costner, az az amerikai színész Aki legyőzte Al Caponét, de ő Robin Hood, a tolvajok fejedelme, és nekünk ő Több, mint testőr, valamint ő az a bizonyos Farkasokkal táncoló. Utóbbinak rendezéséért Oscar-díjat is kapott. Összeállításunkban az általunk vélt legjobb szerepeiről olvashattok.

5. Frank Farmer (Több, mint testőr)

Több, mint testőr

Ebben a romantikus zenés akciófilmben (micsoda párosítás!) Costner egy visszavonult CIA-ügynököt alakít, aki elvállalja egy ismert énekesnő védelmét. A turné során nem csak a rajongóktól kell megvédenie, hanem egy sor halálos fenyegetéstől. Ahogy a stresszhelyzetnek köszönhetően egyre közelebb kerülnek egymáshoz, elfelejtkezik a legfontosabb szabályról és beleszeret a nőbe. Kevin Costner egyszerre kőkemény és lágyszívű, igazi összetett karakter.

4. Robin Hood (Robin Hood, a tolvajok fejedelme)

Robin Hood, a tolvajok fejedelme

Az angolok legismertebb hősének, a törvényenkívüli íjász Robin Hood-nak a szerepét is eljátszhatta Kevin Reynolds filmjében. A látványos és izgalmas kalandfilmben nagyszerűen alakította a pimasz, de igazságos bűnözőt, méltó utódja volt Erol Flynn klasszikus alakításának. Amíg Kevin Costner védi a szegényeket, addig a kizsákmányoló gazdagoknak esélyük sincs. 

3. Jim Garrison (JFK - A nyitott dosszié)

JFK - A nyitott dosszié

Oliver Stone sokat támadott politkai drámája John F. Kennedy megyilkolásának valódi okára és mivoltára keresi a választ. Az igaz történetben Kevin Costner New Orleans körzeti ügyészét alakítja, aki feljelent egy megbecsült üzletembert annak a vádjával, hogy köze volt a merénylethez. Mindeközben a nyílvánosság Lee Harvey Oswald-ot tartotta felelősnek, addig ő hitt benne, hogy ez egy sokkal nagyobb  összeesküvés végeredménye volt. A rendkívül provokatív és izgalmas film egyik fő mozgatórugója Kevin Costner feszült játéka, melyet tökéletes precizitással hajt végre, egy pillanatra sem zökken ki.

2. John Dunbur (Farkasokkal táncoló)

Farkasokkal táncoló

Kevesen tudják róla, hogy nem csupán színészkedik, de rendezőként is kiválló, első direktori munkája ,a Farkasokkal táncoló 7 Oscar-díjat nyert, köztük a Legjobb film és a Legjobb rendezés díját. Új életet lehelt a haldokló western műfajába, sőt teljesen új arculattal gazdagította. Kevin Costner végre nem ellenségként állította be az indiánokat, hanem pont feléjük közeledett, ezzel megalkotva minden idők legmagasztosabb, legnagyszerűbb westernjét, ahol nem a klisék, hanem a dráma, románc és a kaland keveredik össze.

1. Eliot Ness (Aki legyőzte Al Caponét)

Aki legyőzte Al Caponét

A JFK nyomozás után ismét egy körzeti ügyészt alakít, aki kiáll az igazság mellett, bár ezúttal sikerrel is jár. Eliot Ness elhatározza magában, hogy rács mögé juttatja a valaha volt egyik legnagyobb gengsztert, Al Caponét. Az ügy természetesen koránt sem ennyire egyszerű, sőt saját és családja életét is kockára teszi vele. Brian De Palma Oscar-díjas gengszterfilmjében olyan felejthetetlen alakítást nyújtott a karrierje elején járó Costner, hogy egy csapásra sztár lett belőle.

Megosztás facebookon