asdf

Sztárok a kis képernyőn

A nézői és szakmai szempontból is elismert, népszerű tévésorozatok ígéretes ugródeszkának számít a feltörekvő színészpalántáknak. Hogy csak egy példát említsünk: a kétszeres Emmy-díjas dráma sorozatból, az Everwood-ból „nőtte ki magát” az a Chris Pratt, aki a sorozat után olyan nagy költségvetésű filmekben kapott szerepet, mint a Galaxis Őrzői vagy az új Jurassic Park.

Egyszóval egyáltalán nem meglepő az, hogy egy színész a tv-sorozatának farvízén érkezzen Hollywood A-listás sztárjai közé, ám az már sokkal ritkább jelenségnek számított, hogy ha egy befutott, Oscar-díjas színész a gyöngyvászon helyett a kisképernyőt választja. Legalábbis egészen eddig annak számított.

Matthew McConaughey

A Mielőtt meghaltam-ban nyújtott alakításért Oscar-díjjal jutalmazott hollywoodi sztárról, Matthew McConaughey-ről bátran kijelenthető, hogy karrierjének másodvirágzását élni. Hol van már a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – sablon szépfiú szerepeitől, ahol semmi más dolga nem volt, mint, hogy a jó időben – a jó helyen megvillantsa a kockásra gyúrt hasfalát? Fényévekre. Szerencsére a tudatos szerepválasztásainak köszönhetően bebizonyította, hogy sokkal több van benne annál, minthogy örökösen kirakatfiú legyen.

 Matthew McC._mozistar

Ennek az egyik lenyomata az HBO-n futó True Detective – nálunk a Törvény nevében címen fut – krimi/thriller sorozat, ahol az Éhezők Viadala-franchise Haymitch Abernathy-jével, Woody Harrelson-nal párban az egyik főszereplőt, Rust Cohle detektívet alakítja. Ízig-vérig HBO-minőségről van szó: remektörténet vezetés, valódi karakterek és értelmes párbeszédek jellemzik. És azzal, hogy egy friss Oscar-díjas, jócskán felkapott színész is visszatér a tv-sorozatok világába, rácáfol egy egyetemes tévhitre, miszerint egyáltalán nem „ciki” mozisztárnak sorozatban szerepelnie.

Josh Hartnett

Épp a napokban gondolkodtunk el azon, hogy vajon mi lehet az egy ideje már „lapító” Josh Hartnett-tel.  A válasz az, hogy hasonlóan a fentebb említett kollégájához, az Alvilági játékok sztárja is sorozatozik. Még hozzá nem is akármilyen nevekkel együtt: ő lett ugyanis Penny Dreadful című horror széria egyik főszereplője, az oldalán pedig többek között feltűnik az egykori James Bond, Timothy Dalton is.

Josh Harnett_mozistar

A Sors különös fintora, hogy a Daniel Craig-féle James Bond-széria egyik Bond-lánya Eve Green – ő alakította a Casino Royalban a brit titkosügynök kedvesét, Vesper Lynd-et – is szerepelni fog a sorozatban. A széria májusban mutatkozhat be a nagy közönség előtt. Mi biztosan követni fogunk egy Josh Hartnett-sorozatot.

Eva Green

A 300: A birodalom hajnalának sztárja az utóbbi időben igencsak foglalkoztatottá vált, ugyanis idén két filmjét is bemutatják a filmszínházakban. Az egyik a The Salvation, amelyben Mads Mikkelsen oldalán játszik, a másik pedig egy nagyon rég óta várt folytatás, a Sin City: Ölni tudnál érte, amelyben olyan színész óriások mellett domboríthat, mint Mickey Rourke, Bruce Willis és Josh Brolin.

Eva Green_mozistar

Ilyen népszerűség mellett pedig ritka, hogy egy színésznő/színésznő visszafordul a kisképernyő felé. Ám Eva Green ezt megtette! Még hozzá Josh Hartnett oldalán tűnik fel majd Penny Dreadful horror-sorozatba. Reméljük, hogy marad ez az irányvonal és egyre több befutott hollywoodi sztár vállal kisebb-nagyobb szerepeket tévés projektekben.

Kevin Spacey

Kevin Spacey-t bizonyára senkinek sem kell bemutatni. A kétszeres Oscar-díjas színész legenda olyan filmekben bizonyított már, mint a klasszikusnak számító Amerikai szépség vagy a zseniális Közönséges bűnözők. 2006-ban pedig eljátszhatta az ikonikus gonosztevőt, Lex Luthor-t. Nagy volt a léc előtte, ugyanis Superman leghalálosabb nemezisét előtte a szintén Oscar-díjas Gene Hackman formálta meg, méghozzá nagyon emlékezetesen. Ám oly annyira sikerült helytállnia a szerepben, hogy jóformán egyedül neki köszönhető, hogy a Superman: Visszatér fogyasztható alkotásra sikerült.

Kevin Spacey_mozistar

Ám már egy jó ideje kilépett az álomgyár kapuin, és egy interjúban elmondottak alapján egyhamar nem is szándékozik visszatérni a szélesvászonra. Szerencsére csak a hollywoodi producereknek és rendezőknek kell nélkülözniük Kevin Spacey-t, nekünk nem. 2013-ban mindenki legnagyobb örömére elvállalta a Netflix saját gyártású sorozatának, a House of Cards-nak a főszerepét. Az imdb visszajelzése alapján a széria nagyon kedvelt a rajongók körében: jelenleg 9.0-ás osztályzaton áll. Ha vérbeli drámára vágytok, némi politikai ármánykodással megspékelve, akkor semmiképp se hagyjátok ki. Már csak Kevin Spacey miatt se.

Robin Williams

Sajnos jellemző Hollywood-ra, hogy miután már nem tud annyi mozijegyet eladni egy-egy korábban ünnepelt sztárral, egyszerűen megfeledkezik róla. Így járt szegény Robin Williams is, aki sokáig az egyik legmeghatározóbb és legfoglalkoztatottabb karakterszínésze volt Hollywood-nak. Ám sajnos az ő fénye is kikopott, már nagyon ritkán látni nagy produkciókban, pedig több lehetőséget érdemelne, mint amennyi mostanság osztályrészül jut neki. Úgy tűnik, hogy Robin Williams azt gondolta, hogyha nem kell a producereknek és a nagy stúdió fejeseinek, akkor „kicsiben fog játszani”.

Robin Williams_mozistar

Bizonyára nem kellett sokáig várnia egy jó sorozat koncepciójára. Így hát Robin Williams a hozzá legközelebb álló műfajt választotta: a komédiát. Elvállalta a The Crazy Ones szitkom főszerepét. Sajnos a sorozat nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ugyanis korántsem azt a nézettségi szintet hozza, amelyben a szériát sugárzó országos mamutcsatorna, a CBS reménykedett. Igaz, hogy hivatalosan még nem csapott le rá a „Sorozat Kasszás”, így él a remény arra, hogy a májusi Upfronts-on bejelentik, hogy meghosszabbítják a The Crazy Ones élettartalmát plusz egy évvel. Addig is, ha kis nosztalgiára vágytok az egykori Mrs. Doubtfire-rel, akkor érdemes elkezdeni nézni!

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. 
Csatlakozz közösségünkhöz 
a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon