asdf

Hogyan fogytak el a szereplők a Barátok Köztből?

  • Szerző: Marcika
Összeszedtük nektek, hogy ki és hogyan távozott a Barátok köztből azok közül, akik a sorozat első epizódjában kezdték meg dicsőséges menetelésüket a "celebség" felé.

A Berényi család:

Berényi Ákos

BKBerenyiAkos

Berényi Ákos (Somorjai Tibor) volt a második komolyabb áldozata a forgatókönyvíróknak, amikor egy baleset folytán lezuhant egy épülő ház tetejéről. A sorozat elején is nagy számban hullottak a Berényiek, hiszen az első epizódban rögtön meghal Ákos apja, Zoltán, a következő áldozat pedig maga Ákos. Claudia, Zoltán felesége és Ákos anyja szinte belerokkan a veszteségbe. Mellesleg az őt alakító Ábrahám Edit is kiszáll a sorozatból 2014-ben. Nem meglepő, hogy nem voltak utcai zavargások, amikor ez a semmirekellő elhunyt. Az őt alakító színész jelenleg a konkurenciát erősíti a sajtó értesülései szerint.

Berényi András

BKBerenyiAndrás

Berényi András (R. Kárpáti Péter) nagyon hasonló módon halt meg, mint a sorozat kezdetén Ákos, bár ott a gyilkosság maga nem volt teljesen véletlen, az viszont mindenképpen, hogy nem Attilát, a féltestvérét ölték meg, aki a célpont volt. Andrásról sok mindent érdemes tudni. Először is, ő nem is igazi Berényi, bár ezt csak a halála előtt nem sokkal tudja meg. Ő az a jószíndékú balek a sorozatban, aki két olyan gyereket is a sajátjaként nevelt, akikett nem ő nemzett. Az első Bandika, aki a sorozat elején meghalt Zoltán testvére és felesége titkos kapcsolatából született, illetve második felesége Juli, illetve a nő exe, a lepukkant rocker Alex is összehozott még gyorsan egy gyereket, amikor a nő már régen Andrással járt, ennek az éjszakának az eredménye lett Máté, aki egyébként az egyik legcukibb karakter a sorozatban.

Berényi Dani

BKBerenyiDani

Berényi Dani (Váradi Zsolt) vidéken él jelenleg a sorozat szerint. Mint családja számára kiderült, komoly pszichiátriai betegséggel küzd, amivel nem szeretné terhelni a családját. Bár jó a kapcsolata családjával, már csak nagyon ritkán tűnik fel a Mátyás király téren, hiszen vér szerinti rokona már csak nagyon kevés maradt.

Berényi Kata

BKBerenyiKata

Berényi Kata (Juga Veronika) szerepe szerint külföldön él, és még egy kisbaba is összejött neki. Annyira nem foglalkozik a családjával, hogy sem apja második esküvőjére, de még a temetésére sem jött haza. Karaktere unalmas, jellegtelen és irritáló volt, így nem kár érte, bár Kertész Gézával néha egészen szórakoztatót alakítottak.

Berényi Zsuzsa

BKBerenyiZsuzsa

Berényi Zsuzsa (Csomor Csilla) a középső Berényi testvér felesége volt a történet kezdetén. De Zsuzsának nem volt elég, hogy Andrást már a saját bátyjával is megcsalta, (ebből a kapcsolatból született Bandika) de unalmas férjét az első adandó alkalommal elhagyta. Azóta az a kapcsolata is zátonyra futott, így inni kezdett, amivel csak újabb botrányok következtek.

Juhász Gabi

BKJuhaszGabi1

BKJuhaszGabi3

Juhász Gabi (Pető Fanni, Peller Anna) a történet elején Laci barátnőjét, illetve a Rózsa bisztró üzletvezetőjét játszotta, de a történet szerint elment egy árvaházba dolgozni. A forgatókönyvírók egy meglepő fordulattal, közel 10 év után visszahozták a sorozatba, hogy Laci mellett álljon, amikor fia, Csaba balesetben meghal, igaz ekkor már nem az eredeti színésznő, hanem Peller Anna játszotta. Gabi karakterét azonban lehet, hogy újabb 10 évre nélkülözni kell, hiszen úgy döntött, hogy visszatér dolgozni az árvaházba.

Kertész Mónika

BKKerteszMonika

Kertész Mónika (Farkasházy Réka) az egyik legértelmesebb karaktert játszotta a sorozatban, ő volt - Nóra mellett, aki az ügyvédnő - a másik értelmiségi. Ráadásul nagyon nehéz gyerekkora volt, hiszen szülei szegények voltak, így még nagyobb az eredmény, amit elért. Igaz néha voltak ballépései, hiszen a sorozatban összejött a balhés Zsolttal, de mint mindannyian tudjuk: a szerelem vak. Jelenleg, mint minden kiábrándult értelmiségi, Brüsszelben dolgozik.

Kertész Magdi/Magdi anyus

BKKerteszMagdi

Magdi anyus (Fodor Zsóka) volt a legemblematikusabb szereplője a Barátok köztnek, és ez így is maradt volna az idők végezetéig, ha nem jön az a fránya papírgalacsin. De jött, így Magdi néni, az örökké mérgelődő, de vajszívű házmester jobblétre szenderült, hogy később kísértetként jöjjön vissza az ő Vilmosához, ezzel a karakter halálra ijesztve, a nézőket pedig halálra nevettetve.

Novák Csaba

BKNovakCsaba

Novák Csaba (Kővári Tamás) Laci fiát játszotta, egészen a tragikus autóbalesetig, ahol életét vesztette. Pedig már éppen rendbejöttek a dolgai: leszokott a kábítószerekről, úton volt az első gyereke, valamint egyre jobb kapcsolatot ápolt édesapjával. A karakterben nagyon sok lehetőség rejlett, őszintén sajnálom, hogy az írók ilyen gonosz módon végeztek vele.

A Hoffer család:

BKHofferJózsi

Józsi, a "jómunkásember", de pocsék apa

BKHofferEszter

Eszter, akinek csak szerelmi ügyeire és ostobaságára emlékszünk

BKHoffercsaladMisi

Misi, a magyar média első melegjogi aktivistája

Bár a Hoffer család is a kezdetektől része volt a sorozatnak, én egy kalap alá veszem őket, hiszen annyira jellegtelenek és egysíkúak voltak, hogy az szavakban nem kifejezhető. Nem véletlen, hogy teljesen kiírták a családot az írók, nem hiszem, hogy ez a három színész saját döntése volt kizárólag. Az apa, Józsi (Körtvélyessy Zsolt), a Berényi kft. építkezésein dolgozott, mint művezető, de azért néha ivott és kellemetlenkedett egy sort a családjával. Nem baj, az őt alakító színészt azóta rendszeresen látni a tévében - igaz csak füvet nyír egy prosztata gyógyszer reklámban. Misi (Halász Gábor), akinek el kellett volna fogadtatni a melegeket az amúgy kifejezetten homofób magyar társadalommal, olyan rossz színész volt, hogy rögvest elment polgármesternek. Meg kell mondanom, nem irigylem a települést. Hoffer Eszter (Konta Barbara) sem szakított rögtön a médiával, kapott egy botrányosan rossz és unalmas délutáni show műsort (Barbara Show), ami az egyébként szintén borzalmas Mónika Show szellemi szintjének a sarkáig sem ért fel. Béke a Hoffer családnak, hiszen hála a magasságosnak semmi nem utal arra, hogy viszontlátjuk őket a sorozatban.

Látható, hogy nagyon fontos, és nagyon rossz, a nézők számára irritáló karakterek sokaságát tüntették el a sorozat 16 éve alatt. A jelenlegi gárdában már csak néhány olyan színész van, aki a kezdéskor is barátok közt volt. Vili bácsi, Berényi Miklós, Balogh Nóra, Novák Laci újabb baráttól is elköszön idén, hiszen Berényi Claudia is elhagyja villáját, és eddig ismeretlen fordulattal távozik a sorozat mindennapjaiból. 

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! 

Megosztás facebookon