asdf

Trónok Harca S08E2 - Kritika

A tél megérkezett, az Éjkirály közeleg, megvolt a nagy szezonnyitó, jöhet a durvulás, de előtte még megtapasztaltuk milyen is a vihar előtti csend Északon.
Még mindig Deres-ben vagyunk és szó szerint toporgunk, mert a Trónok harca befejező évada csupán hat részes és már türelmetlenül várja minden rajongó, hogy beinduljanak az események. Az első epizódban még nem történt jelentős cselekmény, és a második rész is leginkább idegölő, feszültségkeltő jelenetek együttese. A tipikus vihar előtti csend hangulata uralkodik, közben néha egy kis összeborulással, borozgatással, beszélgetéssel próbálják leplezni a feszültséget és félelmet. Közben a gigantikus, mindent eldöntő csatára készül mindenki, aki él és mozog. A második epizód egyértelműen a feszültségre és a harcara való felkészülésre épít és ezt zseniálisan teszi.
game-of-thrones-s8e2-02
Jaime Lannister is megérkezett, természetesen a fogadtatása nem volt örömteljes. Felelnie kell Daenerys előtt és hajszálon múlik az élete, de ebben a helyzetben minden élő és az élőkért harcolni tudó emberi lényre szükség van, így megkímélik életét. Bran-nel is megejtik a nagy beszélgetést és Jaime számára is meglepő, hogy a fiú egyáltalán nem dühös rá, hiszen ő már teljesen más, mint aki akkor volt és háromszemű hollóként jól tudja, hogy a múlton való rágódás vagy bosszúállás ebben a kétségbeejtő szituációban nem segít. Theon is visszatér Deresbe és kész Sansa mellett harcolni. Szép jelenet volt, amikor találkoztak.
game-of-thrones-s8e2-01
Tyrion és Jaime testvérként viselkedik és talán most először nagyon egy hullámhosszon vannak. Eközben Sansa és Daenerys próbálja rendezni a nézeteltéréseket, de nyilván csak felszínesen, hiszen önös érdekeik még mindig ellenkeznek. Sansa tényleg szeretne bízni a Sárkányok anyjában, de amikor szóba kerül, hogy a Holtak serege legyőzése után hogyan tovább, Daenerys ismét távolságtartóan viselkedik. Magabiztossága egyre visszataszítóbb, főleg akkor, mikor számára is kiderül az igazság Havas Jon származásáról. Úgy tűnik, a Láncok leverőjét a trón sokkal jobban érdekli, mint az, hogy mi lesz a szerelmükkel és ezt Jon is kezdi észrevenni.
game-of-thrones-s8e2-04
A haláltól való félelem olyan dolgokat hoz ki a karakterekből, amire korábban aligha számíthattunk. Kibéküléseknek lehetünk tanúi és szövetségek alakulnak ki. Az utolsó estén pihenni kellene, de hőseink képtelenek erre (én se tudnék aludni, az tuti), inkább a kandalló mellett, bort iszogatva sztorizgatnak vagy épp megejtenek egy lovaggá ütést, amelynek Brienne büszkén veti magát alá, hiszen Jaime Lannister vállalta magára ezt a megtisztleő feladatot. Tyrion halál nyugodtnak tűnik, és a többikket is arra ösztönzi, hogy töltsék együtt az utolsó órákat, jó hangulatban. Podrick dalra is fakad, ami a legmeghatóbb jelenet volt.
game-of-thrones-s8e2-05
Arya Stark is háttérbe szorítja haragját és a Vérebbel is vált pár jó szót, illetve új oldalát mutatja meg, kiderül, hogy tud igazi nőként viselkedni és vannak vágyai, ezért Gendry-vel adott a szenvedélynek, de inkább csak a kíváncsiságnak és gyorsan szexeltek egyet. Érdekes jelent volt, de a harcias énjéhez passzolt.
game-of-thrones-s8e2-03
Ebben a részben fontos momentum, ahogy a végső csatára készülnek. Bran karaktere itt kap igazán nagy hangsúlyt és a nagy harci taktika megbeszélése közben ő a leghatározottabb. Ő az, akin alig érezni a félelmet. Rezzenéstelen arccal közli, hogy az Éjkirály eljön érte és nyugodtan használják őt csalinak. Szerintem, nagy meglepetést okozhat ez a fiú. A Mások is megérkeznek közben. Hatalmas csörtének nézünk elébe! Iszonyat izgalmas lesz! Végre!
Megosztás facebookon