asdf

Az erdő titka nagyító alatt

Fedezd fel a zöld erdő titkait. Attól, hogy nem látod, még ott élnek a sűrű lombok között. A Rio és a Jégkorszak alkotóinak legújabb animációs filmje megérkezett.

Chris Wedge A zöld urai-t a legapróbbakról a legapróbbaknak szánta. Ugyan felnőtt fejjel nem meríti ki a szórakozás legfelsőbb fokát, de ne feledjük, egy 6-8 vagy akár tízen éves gyerkőcnek más a nézőpontja. Biztos vagyok benne, hogy ez a korosztály megtalálja a filmben a számára érdekes karaktereket és a pompás képi világ sem hanyagolandó. De ha jobban oda figyelünk, akkor mi magunk is felfedezünk néhány olyan gondolatot, amin eltűnődhetünk a való életben.

A_Zold_urai_online_plakat_6E

Mary-Katherina tudós apjához utazik, aki megszállottan kutatja azokat a furcsa, apró lényeket, akik szerinte az erdő mélyén élnek, és annyira picik, hogy szabad szemmel aligha láthatóak. Mindeközben az erdő legmélyén hatalmas háború folyik a "zöld" megmentéséért, amiből mi semmit nem látunk, érzékelünk. Egy külön dimenzióban járunk, ahol a levélőrök és a gonosz erdőirtó bogánok harca folyik. A picurka nép királynőjének halála sorsfordító lesz mindenki életében, ahogy MK-nak is. Egy varázslat következtében a lány belecsöppen a látványában avatar-szerű világba. MK nem érti hogy került a zöldbe, és hogyan vált ő is olyan apró lénnyé, mint az erdő lakói. Majd rájön, hogy okkal van ott és felveszi a harcot a bogánok ellen. Mindezt úgy, hogy érdekesebbnél érdekesebb lények szegődnek társául a küzdelem során. Van itt minden: vicces csigák (Mub és Grub), felelősségteljes levélőr (Ronin), suhanc levélőr tanonc (Nod), háromlábú kutya. A szórakozás garantált!

A Zold urai_jelenetfotok (2)

A Blue Sky Studios végre egy olyan mesefilmet adott ki, aminek fontos mondanivalója van. Ugyan a gyerekeket a 3D-s látványvilág nyűgözi le és kevésbé figyelnek a film tanulságára, de a lényeg csupán annyi, hogy attól, hogy különbözőek vagyunk, az emberi összefogás nagyon fontos, a környezetvédelemről nem is szólva. Több kritikus szerint egy unalmas, semmitmondó mesét láthatunk, ha beülünk A zöld urai animációs filmre, de ahogy egy film, úgy egy mese is lehet többletjelentésű, mögöttes tartalommal bíró. Egy könnyed mese, ami nem feltétlen csak a nevetésről szól, viszont A zöld urai látványában a kicsiknek igazi varázslat.

Eredeti hangok: Amanda Seyfried, Colin Farrell, Jason Sudeikis, Josh Hutcherson, Aziz Ansari, Beyoncé Knowles, Christoph Waltz, Pitbull. Zene: Danny Elfman. Fényképezte: Renato Falcão Látvány: William Joyce. Írta: Tom J. Astle, Matt Ember, James V. Hart, William Joyce, Daniel Shere

Rendezte: Chris Wedge

Mozibemutató: 2013. május 23.

Eredeti cím: Epic

Színes, szinkronizált amerikai animációs fantasy

Gyártó: Blue Sky Studios, 20th Century Fox

Korhatár: 6

Megosztás facebookon