asdf

Mellékhatások: depresszió, erotika, hazugság

A kockázatok, és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát….

Steven Soderbergh Mellékhatások című filmje nem csupán egy thriller, hanem zseniálisan megalkotott mozifilm, ami csavarokkal lepi meg a nézőket.

Lassan indul be a cselekmény, de megéri végig nézni az erotikus töltetű thrillert, mert a kezdeti könnyedség után folyamatos a feszültségkeltés és csattanót is tartogat a végére.

SE_B1_Online_16E

Emilynek (Rooney Mara) mindene megvolt, szép életet élt férjével egy darabig. Martin (Channing Tatum) bennfentes kereskedelem vétsége miatt 4 év után szabadul a börtönből. A fiatal pár szeretné bepótolni az elmúlt éveket, amit egymás nélkül töltöttek. Idő közben kiderül, hogy a nőnek komoly gondjai vannak, és napról napra elhatalmasodik felette a depresszió. Korábban már voltak ilyen problémái, viszont ez most súlyosabb, ugyanis egyik nap autójával szándékosan neki hajt egy betonfalnak.  Ekkor veszi kezelésbe Dr. Banks (Jude Law), aki többféle gyógyszerrel kísérletezik, végül a lány régi pszichiátere (Catherine Zeta-Jones) által is ajánlott új gyógyszert, az Ablixa-t írja fel Emilynek. Ám a történet lényege nem csupán annyiban rejlik, hogy van egy depresszióval küzdő nő. A gyógyszer hatására ugyan jobb hangulata lesz, viszont alvajáró és öntudatlan állapotba keveredik. Emily megöli a férjét, Martint. Az esetet az új gyógyszer váratlan mellékhatásaként próbál magyarázni a zavart nő.

DSC_8803.NEF

Ekkor Dr. Banks kerül a középpontba. A sajtó is vele foglalkozik, hiszen ő írta fel Emilynek a gyógyszert, ami gyilkossá tette. A pszichiáter esze veszett módon próbál megoldást találni, de senki nem segít neki, az élete romokban. De nem adja föl Dr. Banks és mindent elkövet, hogy kiderítse az igazságot.

 Feliratos előzetes itt!

Eredeti cím: Side Effects Műfaj: thriller Rendező: Steven Soderbergh Forgatókönyv: Scott Z. Burns Szereplők: Rooney Mara, Jude Law, Catherine Zeta-Jones, Channing Tatum

Bemutató dátum: 2013. május 09.

Előzetes korhatár-besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Megosztás facebookon