asdf

Darth Vader hangján szólal meg a Sonic, a sündisznó 3. főgonosza

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
A Sonic, a sündisznó 2. végén már beharangozták, a Sonic 3. csapata pedig tavaly tudatta, hogy tényleg beszáll a harcba a sündisznó ádáz ellenfele, Árnyék, azaz Shadow.

Árnyék onnan kapta nevét, hogy afféle sötét ellen-Sonic: a jó sündisznó gonosz másolata, mesterségesen megalkotott lény, aki természetesen galád tervet forral.

Sonic, a sündisznó 3. munkálatai leálltak a nagy hollywoodi színészsztrájk miatt, ám mint a Digital Spy megtudta, a stáb azért dolgozott egy kicsit: felvették a színészek nélküli jeleneteket, mert ezek nem estek a kötelező munkaszünet hatálya alá. Az alkotóknak csak egy bánata van: az eddig Dr. Robotnikot, az őrült tudós alakító Jim Carrey nem erősíti a csapatot, mivel határozatlan időre visszavonult a színészettől. A film producereinek azonban eszébe sem jutott, hogy Carrey helyére másik színészt kérjenek fel. „Jim Carrey a Sonic család örökös tagja, és alakja annyira összeforrott Dr. Robotnik karakterével, hogy senki más nem léphet a helyébe. Reméljük, hogy Jim egyszer visszatér közénk, mert szerintem ő sem tudja maga mögött hagyni ezt a klasszikus karaktert” – mondta az egyik producer, Neal H. Moritz az IGN-nek. 

Moritzéknak fájó hiány tehát Carrey karizmája, ám nem kell aggódniuk, hogy főgonosz nélkül maradnak, hiszen Sonic galaxisában maradt éppen elég megfelelő negatív karakter. Páldául Shadow, aki már be is jelentkezett a játékba.

sonic3

Az amerikai animációs filmek hatalmas sikerének egyik titka a karakterek hangja: rendre a legnépszerűbb színészek szólaltatják meg a hősöket. A legújabb hír az, hogy Hayden Christensen lesz Shadow Sonic hangja a Sonic, a sündisznó 3-ban. Shadow Sonic a legendás tüskéshátú gonosz alteregója, ezért volt kézenfekvő, hogy a Darth Vaderré változó Anakin Skywalkert alakító színész kölcsönözze a hangját a karakternek. Christensen ráadásul nem csupán a Csillagok háborúja-előzménytrilógiában alakította Darth Vadert, hanem a Disney égisze alatt készült egyéb Star Wars-produkciókban, az Obi-Wan Kenobiban és az Ahsokában is, tehát élénken él a célközönség emlékezetében. Egyébként a különféle produkciók szívesen folyamodnak régi Star Wars-os színészekhez, Mark Hamill (Luke Skywalker) több Batman-projektben volt Joker hangja, Vader régi megszólaltatója, James Earl Jones pedig Az oroszlánkirályban rezegtette meg a dobhártyákat mint Mufasa.

Sonic, a sündisznó 3. / Sonic the Hedgehog 3. – Hazai bemutató: 2024. december 26.

Megosztás facebookon