asdf

Ennél sötétebb karaktert még életemben nem játszottam

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Nagyon megviselte Jessica Chastaint a Bíborhegy című film egyik főszerepe, olyannyira, hogy utána szünetet kellett tartania a munkában.

jessica-chastain-piaget-jewelry-ad01A már most a világ egyik legjobb horrorjának kikiáltott filmben egy sötét karaktert játszik, akit kísért rettenetes múltja. "Művészileg nagyon élveztem Lady Lucille Sharp szerepét, de idegileg teljesen padlóra kerültem tőle. Mondtam is Tom Hiddleston-nak, hogy állandóan azt hallom, mekkora élvezet gonosz karaktert játszani, de nekem ez nem jelent örömöt. Nem akadt a forgatásnak olyan napja, amikor vidám lehettem volna, akkora volt a nyomás. Ennél sötétebb karaktert még életemben nem játszottam." - mesélte a színésznő. 

A gonosz hölgy minél tökéletesebb megformálása érdekében a színésznő többször is megnézett három filmet: a Tortúrát, A Manderley-ház asszonyát és a Mi történt Baby Jane-nel? címűt. "Ezek a filmek olyan nőkről szólnak, akik bármit megtennének a szerelemért, és nagyon inspirálóan hatottak rám" - mondta Jessica.

Bíborhegy főhőse (Mia Wasikowska) egy angliai gótikus kastély lakója lesz, ahol rémlátomások kezdik gyötörni, de hamarosan kiderül, hogy a legnagyobb veszélyt egy hús-vér rém jelenti.

Bíborhegy/Crimson Peak - Hazai bemutató: 2015. október 15.

Megosztás facebookon