asdf

Ezeket a filmeket érdemes megnézni augusztusban a moziban (2018)

  • Szerző: MoziStar
Javában tombol nyár. Jobbnál jobb filmek pörögnek a moziban. Ha hűsítő szórakozásra vágysz a forró napokon, akkor ezeket a filmeket ne hagyd ki augusztusban.

mozi-ajanlo-2018-augusztus

MISSION: IMPOSSIBLE - UTÓHATÁS (16)

Magyarországi bemutató: 2018. augusztus 2.

Rendezte: Christopher McQuarrie
Főszereplők: Tom Cruise, Ving Rhames, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Henry Cavill, Alec Baldwin, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A legjobb szándékok is visszaüthetnek később… A nagysikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) néhány ismerős szövetségessel (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után… Henry Cavill, Angela Bassett és Vanessa Kirby is csatlakoztak a szereplőgárdához, a rendezés pedig újfent Christopher McQuarrie érdeme. 

BARÁTOM, RÓBERT GIDA (6)

Magyarországi bemutató: 2018. augusztus 2.

Rendezte: Marc Forster
Főszereplők: Micimackó / Tigris (hang)-Jim Cummings, Róbert Gida-Ewan McGregor és Chris O'Dowd, Bagoly (hang)-Toby Jones, Füles (hang)-Brad Garrett, Nyuszi (hang)-Peter Capaldi, Kanga (hang)-Sophie Okonedo
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

A Disney szívmelengető élőszereplős kalandjából kiderül, hogy a kisfiúnak, aki számos meghökkentő kalandnak volt részese a Százholdas Pagonyban eleven és imádnivaló plüssállatai társaságában, felnőttként kisiklott az élete. Gyerekkori barátai ezért most megelevenednek és Róbert Gida segítségére sietnek, emlékeztetvén őt, hogy a szerető és játékos fiúcska még mindig ott lakozik benne.

Felnőttként Róbert Gida, azaz Christopher Robin a munkájában túlterhelt és nem is fizetik meg kellőképpen, jövője pedig bizonytalan. Állása miatt feleségére és kislányára alig jut ideje; régen elfeledte derűs gyermekkorát, amit mézszerető, csacsi öreg medvéjével és társaival töltött. Aztán egyszer csak, kissé meggyötörten a sok-sok évnyi ölelgetéstől és játszadozástól, Micimackó ismét feltűnik életében. Megújítják barátságukat, s Christopher felidézi csodákkal és fantáziával telt ifjúkorát, amikor a semmi volt a legjobb dolog, amit csinálhatott. Egy szerencsétlen fordulatot követően, melynek Róbert Gida aktatáskája az elszenvedő alanya, Micimackó és a többiek, úgymint Malacka, Füles és Tigris, az erdőből egyenesen Londonba indulnak, hogy visszajuttassák barátjuk pótolhatatlan holmijait… mert a barátokra mindig lehet számítani. 

ÍZLÉS SZERINT FŰSZEREZVE (12)

Magyarországi bemutató: 2018. augusztus 2.

Rendezte: Francesco Falaschi
Főszereplők: Vinicio Marchioni, Valeria Solarino, Luigi Fedele, Nicola Siri, Mirko Frezza
Hazai forgalmazó: Cirko Film

Arturónak, a sikeres séfnek ismétlődő dühkitörései miatt közösségi szolgálatot kell teljesítenie: egy Asperger-szindrómásokkal foglalkozó segítő csoport tagjait kell megtanítania a főzés rejtelmeire. A húszéves Guido különleges tehetséget mutat az ízek és fűszerek iránt. Arturo magával viszi a fiút egy szakácsversenyre: a gyönyörű tájakon át vezető toscanai út során lassan kibontakozó különleges barátság gyökeresen megváltoztatja Arturo hozzáállását az életéhez...

A KÍMÉLETLEN (16)

Magyarországi bemutató: 2018. augusztus 9.

Rendezte: Jean-Stéphane Sauvaire
Főszereplők: Joe Cole, Vithaya Pansringarm, Nicholas Shake, Panya Yimumphai
Hazai forgalmazó: Vertigo Média

Egy fiatal angol bokszolót pitiáner drogügyletek miatt Thaiföld legkeményebb börtönébe zárják. Billy Moore számára hamarosan világossá válik, hogy a kegyetlen helyen csak akkor maradhat életben, ha alkalmazkodik a fegyház belső szabályaihoz. A börtön poklából és kilátástalan helyzetéből egyetlen módon szabadulhat: engedélyt kér, hogy részt vegyen börtönök közötti Muay Thai boksz bajnokságokon. Bokszolnia azonban nem elég: életben is kell maradnia a ringben.

A kíméletlen Billy Moore igaz története, aki Thaiföld két legbrutálisabb börtönét élte túl. A film forgatási helyszíne egy működő thai börtön volt, több szerepet elítéltek, valamint ex-fegyencek alakítottak.

Jean-Stéphane Sauvaire filmjének világpremierje a 2017-es Cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt. A kíméletlen a Billy Moore élettörténetéből íródott nemzetközi bestseller alapján készült. A főszerepet Joe Cole, a Birmingham bandája és a Green Room színésze, valamint Vithaya Pansringarm (Csak Isten bocsáthat meg) játsszák. Cole a szerep kedvéért hónapokat töltött bokszedzésekkel, valamint rengeteg időt töltött az igazi Billy Moore-ral és családjával Liverpoolban.

AZ ÉN HŐSÖM (16)

Magyarországi bemutató: 2018. augusztus 9.

Rendezte: Laurent Tirard
Főszereplők: Jean Dujardin, Mélanie Laurent, Noémie Merlant, Christophe Montenez, Evelyne Buyle
Hazai forgalmazó: Big Bang Media

Az elbűvölő Neuville kapitány épp házasodni készül, amikor kitör a háború Franciaországban az 1800-as évek elején. Mit tehet ilyenkor egy hős kapitány, bátran elindul a csatatérre, hátrahagyva bájos, ámde rettentően naiv jegyesét, Pauline-t. Pár hónap után a nő belebetegszik, hogy nem érkezik semmi hír a kapitányról, ezért nővére, Elizabeth a kapitány nevében leveleket kezd el írogatni, azt gondolván, hogy a férfi soha nem tér vissza… Ám egyszer csak Neuville felbukkan a városban, akit a lakosok igazi hősként üdvözölnek hála Elizabeth kitalált történeteinek. A nő elhatározza, lebuktatja a kapitányt, ám ő sem hagyja magát, így a nagydumás és a sármőr legjobb trükkjeiket vetik be, miközben egymásra licitálva egyre képtelenebb történetekkel szórakoztatják a város hiszékeny lakóit. 

MEG - AZ ŐSCÁPA (16)

Magyarországi bemutató: 2018. augusztus 9.

Rendezte: Jon Turteltaub
Főszereplők: Jason Statham, Ruby Rose, Rainn Wilson, Robert Taylor
Hazai forgalmazó: InterCom

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik. Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele – arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával. Végül egy tudományos expedíció tagjaként le is merül a Mariana árokba, ismét találkozik régi ellenfelével, és az újra támad. De ezúttal még nagyobb baj történik: párharcuk közben a fenevad keresztüljut azon a tengeri sávon, amely eddig a mélyben tartotta, és most a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezd. Taylor felelősnek érzi magát a katasztrófáért, és megpróbálja legyőzni egyre erősödő félelmét: tudja, hogy neki kell legyőznie a megalodont.

A nemzet aranya-filmek rendezője nagyon nagy költségvetésből, Új-Zéland partjainál és Kínában forgatta különösen látványos, a legmodernebb CGI csodáit bevető sci-fi/akciófilmjét. Jason Statham pedig visszatér eredeti foglalkozásához: búvárként is megmutathatja, mit tud. 

SÖTÉT ELMÉK (16)

Magyarországi bemutató: 2018. augusztus 9.

Rendezte: Jennifer Yuh
Főszereplők: Mandy Moore, Amandla Stenberg, Gwendoline Christie, Wallace Langham, Catherine Dyer, Harris Dickinson
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy visszaszerezzék jövőjüket.

Alexandra Bracken azonos című sikerkönyvének filmváltozata a Stranger Things és az Érkezés producereitől – 2018 nyarán a mozikban!

A KÉM, AKI DOBOTT ENGEM (16)

Magyarországi bemutató: 2018. augusztus 16.

Rendezte: Susanna Fogel
Főszereplők: Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux, Sam Heughan, Gillian Anderson
Hazai forgalmazó: Freeman Film

Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbálják felvenni a harcot, még egy jóképű, ám kissé gyanús brit ügynök (Sam Heughan) is a horgukra akad...

A nagyrészt Budapesten forgatott A kém, aki dobott engem a 007-es nyomában sasszézik és nem is akárhogyan. Susana Fogel és a neves tévés író-producer David Iserson (Mr. Robot, Mad Men – Reklámőrültek, Új csaj) egy teljesen egyedülálló, őrült ackió-vígjátékot hoztak össze, ami kemény akciójeleneteivel és abszurd helyzeteivel az év egyik legszenzációsabb moziélménye lesz. A kétbalkezes és totál veszélyes barátnőket a Rossz anyákból már jól ismert Mila Kunis, valamint a Saturday Night Life és a Hivatali karácsony zseniális komikája, Kate McKinnon alakítják, akiket Justin Theroux (A hátrahagyottak; A lány a vonaton) és Sam Heughan (Outlander – Az idegen) hálóznak majd be kémes sármjukkal. 

A VÉDELMEZŐ 2. (18)

Magyarországi bemutató: 2018. augusztus 16.

Rendezte: Antoine Fuqua
Főszereplők: Denzel Washington, Pedro Pascal, Bill Pullman, Melissa Leo, Sakina Jaffrey, Jonathan Scarfe
Hazai forgalmazó: InterCom

Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall (Denzel Washington) azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő. Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is… 

2014-ben az Antoine Fuqua rendezésében és Denzel Washington főszereplésével készült kőkemény thriller hatalmas sikert ért el. A rendező és a főszereplő most újra összefog, hogy az első részben megszokott erős vizuális stílus, stilizáltság és különleges filmes látásmód elvegyülhessen az erőszak és az igazság találkozásának kirobbanó erejű keverékével. 

SZOBA GYEREKKEL KIADÓ (12)

Magyarországi bemutató: 2018. augusztus 16.

Rendezte: Emmanuel Gillibert
Főszereplők: Arnaud Ducret, Louise Bourgoin, Timéo Bolland, Saskia de Melo Dillais, Laurent Ferraro
Hazai forgalmazó: ADS Service

Antoine megrögzött agglegény, akit imádnak a nők. Egy gyönyörű párizsi lakásban él Thomasszal, a szobatársával, akivel a hasonló érdeklődési körüknek köszönhetően megvan a közös hobbijuk: minden este csajozás, bulizás hajnalig. Mikor Thomas úgy dönt, Amerikába költözik, keres maga helyett egy lakótársat a gyönyörű Jeanne személyében. Antoine úgy érzi, ennél jobb dolog nem is történhetett volna vele, egy fiatal, intelligens, álomszép nő költözik be a lakásba – azonban hamar kiderül, nem egyedül. Jeanne hozza magával két pimasz gyerekét is, viszont most már nincs visszaút, mind a négyen kénytelenek alkalmazkodni ehhez a mindenki számára új élethelyzethez.

ALFA (12)

Magyarországi bemutató: 2018. augusztus 23.

Rendezte: Albert Hughes
Főszereplők: Kodi Smit-McPhee, Leonor Varela, Natassia Malthe, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Jens Hultén, Marcin Kowalczyk
Hazai forgalmazó: InterCom

Húszezer évvel ezelőtt az élet bizonytalan volt és átmeneti. Az ősember törzsekben élt, vadászott, tüzet rakott, és az égiekben bízott. Keda fiatal még. Először indul a törzs férfijaival vadászatra, ám egy bölény fölökleli, és egy szakadékba taszítja: társai azt hiszik, meghalt, és magára hagyják. De ő él és élni akar. Az ellenséges világban, a vadonon keresztül elindul hazafelé. Út közben társa is akad: egy sebesült farkas szegődik mellé. A két fáradt, beteg, kiszolgáltatott lény különös barátságot köt, és egyre jobban ragaszkodnak egymáshoz. Ilyen nem történt még az emberiség történetében. De ettől kezdve nagyon sokszor előfordul majd. Az ember rátalált a legjobb barátjára...

SLENDER MAN - AZ ISMERETLEN RÉM (16E)

Magyarországi bemutató: 2018. augusztus 23.

Rendezte: Sylvain White
Főszereplők: Joey King, Julia Goldani Telles, Annalise Basso, Jaz Sinclair, Javier Botet, Kevin Chapman
Hazai forgalmazó: InterCom

Eltűnt egy gyerek? Kétségbeesett szülők fésülik át az erdőt? Kiskorúak követnek el megmagyarázhatatlan gyilkosságokat? A felelős mindig ugyanaz: egy több mint két méter magas, nevetségesen hosszú karú és lábú, feketébe öltözött alak, akiknek nincs arca, de mindenütt felbukkan, ahol gyerekek vannak. És azok általában engedelmeskednek neki. Számára álom és ébrenlét között nincs határ, mindenhova eljut, de türelmes. Nem sürget, kivár. És azután lecsap. A kiskamaszok és kamaszok között őrületes kultusszal rendelkező rémalak számtalan történet, képregény, dokumentumfilm és netes oldal hőse. Nagyon sokan élőnek hiszik, még túlságosan élőnek is. Az új, különleges horrorfilm őt választotta főszereplőjéül.

Megosztás facebookon