asdf

Ezeket a filmeket érdemes megnézni szeptemberben a moziban (2018)

  • Szerző: MoziStar
A nyár véget ért, megkezdődött az iskola és az idő is hűvösebb lett. Szeptemberben is jobbnál jobb filmeket nézhetünk meg a moziban.

mozi-ajanlo-2018-szeptember

AZ APÁCA (16)

Magyarországi bemutató: 2018. szeptember 6.

Rendezte: Corin Hardy
Főszereplők: TBonnie Aarons, Taissa Farmiga, Charlotte Hope, Demián Bichir, Bordán Lili, Ingrid Bisu, Jonny Coyne
Hazai forgalmazó: InterCom

A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek biztonságos, napfényes világukba. Valami rosszra készültek, de nem ennyire rosszra. Amivel itt találkoznak, az olyan ősi és olyan gonosz, hogy talán még a hit ereje sem elég rá, hogy megóvja őket. Valak ő, az apáca képében megtestesülő démon, a sátán küldötte.

Az elmúlt évek legsikeresebb horror-sorozatait jegyző James Wan producerként és rendezőként is bizonyította már, hogy mennyire szereti és mennyire érti a műfajt. A Démonok között-sorozat valamint a belőlük leágazó Annabelle-filmek mellet most új figurát kelt életre: Valak feltűnt már a Démonok között-ben és az Annabelle-ben is, de most mutatja ki igazán a foga fehérét.

VÉGÁLLOMÁS: ESKÜVŐ (16)

Magyarországi bemutató: 2018. szeptember 6.

Rendezte: Victor Levin
Főszereplők: Keanu Reeves, Winona Ryder, Dj Dallenbach, Greg Lucey, D. Rosh Wright, Ted Dubost
Hazai forgalmazó: Vertigo Média

Frank és Lindsay, két kelletlen és kellemetlen vendég tesz eleget a meghívásnak és utazik el egy Isten háta mögötti távesküvőre. Találkozásukkor hamar felfedezik, hogy több közös vonásuk is van: mindketten utálják a menyasszonyt, a vőlegényt, az esküvőt, saját magukat és különösképpen egymást. Mogorvaságuk azonnal elszigeteli őket a többi vendégtől, így kénytelenek egymás társaságát élvezni. A hétvége előrehaladtával, a szócsaták kereszttüzében az ellentétek lassan vonzani kezdik egymást, s fellobbannak az érzelmek.

Victor Levin (Mad Men – Reklámőrültek, Kizárólag öttől hétig) szellemes anti-romantikus vígjátékában két világsztár, Keanu Reeves (John Wick, 47 Ronin, Féktelenül, Az ördög ügyvédje, Mátrix, Mátrix – Újratöltve, Mátrix – Forradalmak) és a kétszeres Oscar-jelölt Winona Ryder (Stranger Things, Ollókezű Edward, Éjszaka a földön, Észvesztő, Fekete Hattyú, A dilemma, Alien 4 – Feltámad a Halál) jutalomjátékán szórakozhatunk. A Végállomás: esküvő a két színész negyedik közös filmje a Drakula, a Kamera által homályosan és a Pippa Lee négy élete után.

EGY KIS SZÍVESSÉG (16)

Magyarországi bemutató: 2018. szeptember 13.

Rendezte: Paul Feig
Főszereplők: Blake Lively, Anna Kendrick, Henry Golding, Linda Cardellini, Rupert Friend, Andrew Rannells, Eric Johnson, Jean Smart, Sarah Baker
Hazai forgalmazó: Freeman Film

Stephanie (Anna Kendrick), az egyedülálló blogger anyuka nyugodt, kisvárosi élete egy csapásra megváltozik, mikor megismerkedik a gyönyörű és titokzatos Emilyvel (Blake Lively). Egy nap Stephanie-t felhívja újdonsült barátnője és egy kis szívességre kéri, ami váratlan események sorozatát indítja el. Emily rejtélyes módon eltűnik és az aggódó Stephanie blogja olvasóihoz valamint Emily jóképű férjéhez, Seanhoz (Henry Golding) fordul segítségért. Az eltűnt nő utáni nyomozás során sötét titkok kerülnek a felszínre, ami meghökkentő fordulatot hoz mindenki életébe.

Darcey Bell nagy sikerű, briliáns regényéből készült misztikus thriller váratlan fordulataival, stílusos képi világával, feszes tempójával az első perctől az utolsóig fogva tartja nézőjét. Anna Kendrick és Blake Lively párosa remekel Paul Feig, a Női szervek, a Kém és a Koszorúslányok rendezőjének legújabb filmjében, aki ezúttal nem fél megmutatni a sötét oldalát.

PREDATOR - A RAGADOZÓ (16E)

Magyarországi bemutató: 2018. szeptember 13.

Rendezte: Shane Black
Főszereplők: Olivia Munn, Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Keegan Michael Key, Alfie Allen, Jacob Tremblay, Yvonne Strahovski
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.

REMÉLEM LEGKÖZELEBB SIKERÜL MEGHALNOD :-) (12)

Magyarországi bemutató: 2018. szeptember 13.

Rendezte: Schwechtje Mihály
Főszereplők: Herr Szilvia, Vajda Kristóf, Polgár Csaba, Rácz Dávid, Kardos Róbert, Lénárt Judit, Csúcs Olívia, Schell Judit, Rezes Judit, Mácsai Pál
Hazai forgalmazó: Vertigo Média

Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj. Muszáj szembenéznie tinédzser korosztályával, azok hiúságával és saját csapongó érzelmeivel. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) az első magyar tini thriller, egy online zaklatásba forduló szerelem, pattanásig feszült története. 

Schwechtje Mihály az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában volt az egyik rendező, korábban számos kisjátékfilmet készített, legutóbbi rövidfilmje, az Aki bújt, aki nem jelenleg a mozikban is látható: A fa alatt című, többszörös díjnyertes izlandi fekete vígjáték kísérőfilmjeként. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) az első nagyjátékfilmje, amelyben a tehetséges fiatalok mellett olyan színészek tűnnek fel, mint Polgár Csaba, Mácsai Pál, Kardos Róbert, Rezes Judit és Schell Judit.

JOHNNY ENGLISH ÚJRA LECSAP (12)

Magyarországi bemutató: 2018. szeptember 20.

Rendezte: David Kerr
Főszereplők: Rowan Atkinson, Olga Kurylenko, Jake Lacy, Ben Miller, Miranda Hennessy, Emma Thompson, Adam James, Pippa Bennett-Warner
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

2018-ban az ikonikus komikus, Rowan Atkinson visszatér a véletlenül szupermenő titkos ügynök, Johnny English szerepében.

Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával…

KERESÉS (12E)

Magyarországi bemutató: 2018. szeptember 20.

Rendezte: Aneesh Chaganty
Főszereplők: John Cho, Debra Messing, Joseph Lee, Michelle La, Sara Sohn
Hazai forgalmazó: InterCom

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a területre, ahol ugyan bizonytalanul, tájékozatlanul mozog, de egyedül ott találhatja meg eltűnt lánya nyomait: a neten. Úgy érzi, minden titok egyetlen helyen gyűlt össze, és minden rejtély megoldása itt található: egy laptopon. Megküzd az ismeretlen világgal. Virtuális térben mozog, de valódi eredményt akar: a lányát. 

Ebben a szupermodern thrillerben minden izgalmas pillanatot digitális eszközökön keresztül lát a néző: bár ez teszi valóságossá, mégis minden különlegesen izgalmassá válik tőle – a film producere az Éjszakai őrség és a Wanted különleges tehetségű, minden újra fogékony alkotója, Timur Bekmambetov.

APRÓLÁB (6E)

Magyarországi bemutató: 2018. szeptember 27.

Rendezte: Karey Kirkpatrick, Jason Reisig
Főszereplők: Meechee (hang)-Zendaya, Migo (hang)-Channing Tatum, Kolka (hang)-Gina Rodriguez, Percy (hang)-James Corden, Brenda (hang)-Yara Shahidi, Gwangi (hang)-LeBron James, Thorp (hang)-Jimmy Tatro, Fleem (hang)-Ely Henry
Hazai forgalmazó: InterCom

A jetik békésen élnek biztonságos, tágas, vidám világukban. Az általános boldogságra csupán egyvalami vet árnyat: azok a titokzatos lábnyomok, amelyek egy ismeretlen, titokzatos lénytől származnak. Ám egy jeti, úgy gondolja, tudja a megoldás. Ötlete bátor és furcsa, meglepő és szeszélyes: azt álltja, a titokzatos lény egy addig ismeretlen, kislábú fajtól származik, amelyet rejtőzködő életét él, nehéz megtalálni, de talán érdemes. És elindul, hogy felkutassa az ismeretlen fajt...

A Gru és az Őrült, dilis szerelem írói valamint a LEGO-filmek producerei összefogtak, hogy a feje tetejére állítsák az ismert legendát, és egy bolondos, játékos és nagyon vicces animációs komédiát hozzanak létre!

CSUKLYÁSOK - BLACKKKLANSMAN (16)

Magyarországi bemutató: 2018. szeptember 27.

Rendezte: Spike Lee
Főszereplők: John David Washington, Adam Driver, Alec Baldwin, Paul Walter Hauser, Corey Hawkins, Jasper Pääkkönen, Ryan Eggold, Laura Harrier, Topher Grace
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A mindig energikus és eredeti rendező, Spike Lee megtörtént eseményeken alapuló új filmje Ron Stallworth történetét tárja elénk. Ez a Colorado Springs-i rendőr volt az első afro-amerikai bűnüldöző, aki beépült a hírhedt Ku Klux Klánba. Bármilyen hihetetlen, Stallworth nyomozó (John David Washington), és társa, Flip Zimmerman (Adam Driver) beépültek a KKK legmagasabb köreibe, hogy megakadályozzák azt, hogy a szervezet átvegye az uralmat a város felett...

Spike Lee az Oscar-nyertes Tűnj el! producereinek segítségével, no meg a megszokott, megalkuvást nem ismerő stílusát és humorát bevetve vitte vászonra ezt a provokatív történetet, amely többnyire hiányzik a történelemkönyvek lapjairól. 

NAPSZÁLLTA (16)

Magyarországi bemutató: 2018. szeptember 27.

Rendezte: Nemes Jeles László
Főszereplők: Jakab Juli, Vlad Ivanov, Björn Freiberg, Susanne Wuest, Bárdos Judit, Balsai Mónika, Molnár Levente, Urs Rechn, Zsótér Sándor, Kormos Mihály
Hazai forgalmazó: Mozinet

Az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmje. 1913 nyara, Budapest - a béke utolsó napjai. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból.
Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle - a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel.

PEPPERMINT - A BOSSZÚ ANGYALA (16E)

Magyarországi bemutató: 2018. szeptember 27.

Rendezte: Pierre Morel
Főszereplők: Jennifer Garner, Richard Cabral, Michael Mosley, Juan Pablo Raba, John Gallagher Jr., Method Man, Tyson Ritter, John Ortiz
Hazai forgalmazó: Freeman Film

Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embereit, de a rendőrséget, és az FBI ügynökeit is ki kell játszania, hogy kíméletlen bosszúhadjáratát beteljesítse. 

Pierre Morel ikonikus akciósztárrá tette Liam Neesont a 2008-as nagy sikerű Elrabolva filmmel. A francia rendező egy évtized után egy kemény, mindenre elszánt anyával, azaz Jennifer Garnerrel tér vissza a zsánerhez. Az Alias-sorozaton edzett Golden Globe-díjas színésznő a bosszú angyalaként végre megmutatja mennyire jól áll neki a vérbeli akcióhős szerepe. 

UTOYA, JÚLIUS 22. (16)

Magyarországi bemutató: 2018. szeptember 27.

Rendezte: Erik Poppe
Főszereplők: Andrea Berntzen, Alexander Holmen, Brede Fristad, Elli Rhiannon Müller Osbourne, Sorosh Sadat, Ada Eide
Hazai forgalmazó: Vertigo Média

Fiatalok táboroznak egy norvég szigeten, 2011 júliusában. Az oslói bombamerénylet híre eléri őket, de nem sejtik, hogy ők sincsenek biztonságban. Hirtelen lövések zaja töri meg a csendet. Amikor felfogják, hogy ők lesznek a következő áldozatok, elkeseredett menekülés kezdődik a merénylő elől. Kaja, a fiatal lány kétségbeesetten próbálja túlélni a poklot, segíteni a társainak és közben megkeresni a húgát. A gyilkos eközben bejárja a szigetet, még több áldozat után kutatva.

Erik Poppe drámája a norvég Utoya szigeten 2011. július 22-én megtörtént tömegmészárlást idézi fel újra, valós időben, vágás nélkül. A történet a valóságot meséli el, fiktív karakterekkel. A film világpremierje a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol a film elnyerte az ökumenikus zsűri különdíját. A rendező Erik Poppe az Utoya, július 22. előtt a többszörösen díjnyertes A király választását készítette el, és a nevéhez fűződik többek között a Hawaii, Oslo rendezése is. Az Utoya, július 22. hazájában két héten át vezette a mozis toplistát. Az alkotók mindazonáltal a legnagyobb tisztelet hangján igyekeztek megemlékezni az áldozatokról, és szélsőséges nézeteket valló terrorista, Anders Behring Breivik felfoghatatlan tettéről. 

Megosztás facebookon