asdf

Hatalmas siker a Mélytengeri pokol

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Freeman Film
A Mark Wahlberg, Kate Hudson, Kurt Russell főszereplésével készült valós történetet feldolgozó látványos katasztrófafilm, a Mélytengeri pokol világpremierjét múlt héten tartották a 41. Torontói Filmfesztiválon.

A 2010. áprilisában a Deepwater Horizon olajfúrótornyon bekövetkezett katasztrófa 11 áldozatának emléket állító film vetítését követően a nézők percekig állva tapsoltak. Az eseményen az alkotók mellett a katasztrófa egyik valódi túlélője, Mike Williams – róla mintázták Mark Wahlberg karakterét - is részt vett családjával és feleségével. Peter Berg rendező legújabb alkotását rendkívül megindítónak találta a közönség.

mélytengeri-pokol-premier„Minél hitelesebben akartuk visszaadni, hogy mi is történt valójában azon a szörnyű estén az olajfúró tornyon. A 11 áldozat előtt tisztelgünk ezzel a filmmel.” - nyilatkozta Mark Wahlberg, akinek ez már a második sikeres együttműködése a rendezővel.

DeepwaterHorizonRC

Kate Hudson az izgalmas akciókkal tarkított katasztrófafilmben Mark Wahlberg kétségbeesett feleségét játssza, míg (nevelő) apja, Kurt Russell az olajfúró torony üzemeltetési vezetőjét.

mélytengeri-pokol-premier-toronto01

„Ez az első alkalom, hogy ugyanazon a plakáton szerepel a nevünk.” – mesélte Kate büszkén az egyik internetes oldal újságírójának a film premierjén. „Úgy éreztem magamat a forgatásokon, mint kislány koromban, amikor folyton az apukámmal lógtam. Emiatt választottam a színészetet, emiatt szerettem bele a szakmába.”

mélytengeri-pokol-premier-toronto02

A színésznő az interjúban azt is elmesélte, hogy a Mélytengeri pokol egyike azon szerepeinek, amibe érzelmileg teljesen bele tudott merülni a forgatások alatt. „Nagy kihívást jelentett mindannyiunknak, hogy valós embereket keltünk életre. Hatalmas megtiszteltetés, hogy eljátszhattam ezt a szerepet.” – nyilatkozta Kurt Russell. 

A látványos akciófilm további szerepeiben John Malkovich, Az útvesztő fiatal sztárja, Dylan O’Brian és az olajfúró torony egyetlen női tagját életre keltő Gina Rodriguez lesz látható szeptember 29-től a hazai mozikban.

Megosztás facebookon