asdf

Idén is sztárokkal és rengeteg programmal jön a Budapest Comic Con!

  • Szerző: MoziStar
2023-ban is teljesül minden képregény, sorozat- és filmrajongó álma, ugyanis a PlayIT és Mineshow rendezvénysorozatok szervezőjeként ismert Meex Agent Kft. újra elhozza Magyarországra a világszinten népszerű Comic Cont!

A Budapest Comic Con 2022-ben a nyár egyik legizgalmasabb eseménye volt és idén is lesz Budapest Comic Con. Június 10-11-én rendezik meg a filmek, sorozatok, gamer, képregény, fantasy, anime, cosplay és társasjátékok világának legnagyobb találkozóját.

A Budapest Comic-Con egyik szervezője, Csanda Gergely elárulta, hogy miben lesz más az idei rendezvény: „Idén a feltörekvő színészekre alapoztunk. Tom Wlaschiha, és Jessica Henwick is ezt a vonalat képviselik, de mindegyik színészről elmondható ez. A legnagyobb változás, hogy külön színpad foglalkozik a magyar filmekkel, illetve hogy a képregényes vendégek száma meghaladja a színészek számát is, és nem akármilyen nevek jönnek el. Nagy pozitívum az is, hogy külföldről is hozunk árusokat, illetve a vásártér duplája lesz az első rendezvényhez képest.”

bcc_lordoftherings
Fotó: 2022 Budapest Comic Con @mozistar

Idén a BOK Csarnok ad otthont az egyedülálló rendezvénynek, ahol mindkét nap számtalan programra és érdekességre számíthatnak a látogatók. Hollywoodi színészek, neves képregényművészek, cosplayerek, versenyek, különféle előadások és színpadi beszélgetések, rengeteg árus, Star Wars programok és kiállítások, Cosplay és Fantasy zóna, workshopok, Gaming aréna, versenyek, valamint bemutatók várnak a második Mastercard Budapest Comic Conon. Csillagok csarnoka lesz a rendezvény központi helyszíne, ahol a külföldi és magyar filmsztárokkala filmes és mozis cégekkel, illetve a filmipar egyéb szereplőivel találkozhatnak a rajongók.

tomwlaschiha_bcc

Olyan sztárok fogadták el a szervezők meghívását, mint Tom Wlaschiha, akit a Trónok harca és a Stranger Things sorozatokból ismerhetünk leginkább. A rendezvényen ott lesz Clayton Royal Johnson is, aki szintén a Stranger Things-ben tűnt fel. Budapestre jön Natalia Tena is, akinek legismertebb szerepe Nymphadora Tonks a Harry Potter-filmekből és Osha a Trónok harca sorozatból, legutúbb pedig John Wick: 4. felvonásban láthattuk. A The Walking Dead-rajongók sem maradnak sztárvendég nélkül, hiszen Callan McAuliffe is tiszteletét teszi a Budapest Comic Con-on. Ő formálta meg Alden-t a zombisorozatban, és a fiatal Jay Gatsbyként szerepelt a A nagy Gatsby című filmben. Szintén itt lesz Jessica Henwick, akit olyan produkciókból ismerhetünk, mint a Trónok harca, a Vasököla Mátrix: Feltámadások, a Star Wars: Az ébredő Erő, illetve a Tőrbe ejtve – Az üveghagyma. A színészek táborát erősíti Az utolsó királyság színésze, Arnas Fedaravicius.

starwars-bcc
Fotó: 2022 Budapest Comic Con @mozistar

A magyar színészeket idén Réti Barnabás, Tolnai Klára és Váradi Karina képviselit a Comic Con-on. Réti Barnabás a hazai sorozatok, filmek és színházi szerepei mellett több hollywoodi produkcióban is feltűnt már, többek között a Mission: Impossible - Titkos nemzet, Z világháború vagy a tavaly bemutatott Mrs. Harris Párizsba megy című filmekben. Mellette találkozhatunk Tolnai Klárával, aki számos magyar és külföldi filmben és sorozatban szerepelt (Az utolsó királyság, Shadow and Bone – Árnyék és csont). Ott lesz Tim Burton Netflix-sorozatában a fiatal Wednesday-t alakító Váradi Karina is.

bcc_vip

A képregényrajongóknak is érdemes lesz kilátogatnia az eseményre, mivel világszerte ismert alkotók látogatnak el Budapestre: jön Brian Azzarello, az Eisner-díjas 100 Bullets sorozat szerzője, több száz képregénnyel a háta mögött. Elena Casagrande is ott lesz, aki az Egyesült Államokban a Marvelnek alkot, olyan karaktereket ábrázolva, mint Pókember (Marvel Heartbreakers – A chemical romance, Ultimate Spiderman), Magik (borító variáns New Mutant #4-hez), Spitfire (Women in Marvel) és Vörös Hulk (Hulk); a DC Comicsnál ő rajzolta a The Flash és az Arrow oldalait. A főként képregényíróként tevékenykedő Matz is jelen lesz, akinek karrierje során közel 65 könyve jelent meg, beleértve a nagy sikernek örvendő Killer-t is, melynek film adaptációja jövő novemberben érkezik a Netflixre Michael Fassbender főszereplésével. 

bcc_marvel
Fotó: 2022 Budapest Comic Con @mozistar

Természetesen idén is kiemelt szerepet kap a cosplay, ami hazánkban is elképesztően népszerű. A beöltözés szerelmesei ismert arcokkal találkozhatnak majd Budapesten és két kategóriában versenyezhetnek: a Craftmanshipben a kosztümöket értékelik, míg a Performance-ban az adott karakter legjobb megformálását díjazzák.

bcc_cosplay

Megosztás facebookon