asdf

King Kong még New York-ba sem jut el

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Ez a Kong nem az a Kong. A Kong: Koponya-sziget főhőse hatalmas, félelmetes emberszabású, mégis sok mindenben nagyon különbözik az óriásmajom korábbi filmjeitől.

Nemcsak hogy nem mászik fel az Empire State Building tetejére, de el sem jut New York-ba. A történet teljes egészében a titokzatos szigeten játszódik le. Ám az apró tengeri búvóhelyen zajló eseményeket a stáb hat hónapos munkával, három kontinensen forgatta le – a leghosszabb időt Honolulutól 30 kilométerre, egy Kualoa Ranch nevű helyen töltötték. Nem először fedezték fel filmesek a környék dús zöld vegetációját: a Jurassic Park ősállatainak híres rohanását is itt forgatták.

Minden idők legnagyobb King-Kong-ja tavasszal kerül a mozikba. A film egyik kulcsjelenetéhez itt építették fel a díszletet: a szigetre érkezett kutatók és katonák egy óriási csonttemetőre találnak, amelyben akkora állatok maradványai hevernek, hogy egy nagy madár könnyedén átrepül egy felborult koponya szemgödrén.

Kong_KoponyaSziget_jelenetfoto (1)"Azért vállaltam el a szerepet, mert csupa napos, meleg helyen forgatunk, és megúszhatom az egész amerikai telet. Meg azért, mert imádom King Kong-ot. Nagy dolog egy legenda partnerének lenni!" – mondta Samuel L. Jackson.

A film szereplőgárdája: Tom HiddlestonToby KebbellBrie LarsonSamuel L. JacksonJohn Goodman, John C. Reilly és Thomas Mann.

Kong: Koponya-sziget/Kong: Skull Island - Hazai bemutató: 2017. március 9.

Megosztás facebookon