asdf

Megvan az új Christian Grey

  • Szerző: P. Kristóf
Nem rég érkezett a hír, hogy Charlie Hunnam a tévés produkcióira hivatkozva kiszállt A szürke ötven árnyalata című bestseller filmváltozatából. Az angol színész a főszereplőt, Christian Grey-t alakította volna.

Mivel a stúdió nem szeretett volna elcsúszni a jövő augusztusra ígért premierrel, így gyorsan keríteniük kellett valakit helyette. A Variety értesülései szerint a korábban is esélyesnek tartott Jamie Dornan kapta meg a már most nagy port kavart film férfi főszerepét. Az ír színészt az Egyszer volt, hol nem volt című sorozatból, valamint a Marie Antoinette című történelmi filmből ismerheti a hazai közönség.

Jamie Dornan

Dornan-t az eddigi informáicók szerint Dakota Johnson és Jennifer Ehle oldalán láthatják majd a rajongók. Bár Hunnam távozása után felröppent a pletkya, hogy a női főszereplőt, Anastasia Steele-t alakító Dakota is otthagyja a produkciót, erre végül nem került sor. A film E.L. James azonos című bestselleréből készül és Sam Taylor-Johnson rendezi majd. A forgatókönyvet Kelly Marcel készíti, az írónő csupán producierként vesz majd részt a munkálatokban. 

A történet egy 27 éves milliárdos, Christian Grey és egy egyetemista lány, Anastasia Steele kapcsolatát mutatja be, szokatlanul erotikus formában. 

A Universal Pictures és a Focus Features még 2012-ben vásárolta meg a trilógiává bővülő könysiker megfilmesítésének jogait. A szürke ötven árnyalata nemzetközi siker lett, 50 nyelvre fordították le és több, mint 70 millió példányt adtak el belőle, mellyel mindne idők egyik leggyorsabban fogyó könyvsorozatává vált. 

(Fifty Shades of Grey – hazai bemutató: 2014. július 31.)

Megosztás facebookon