asdf

Michael J. Fox fontolgatja a visszatérést

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Entertainment Tonight
Michael J. Fox még 2020-ban jelentette be, hogy visszavonul, mert a betegsége már nagyon megnehezíti számára a színészi munkát, de a napokban az Entertainment Tonight-nak elmondta, hogy nyitott lenne egy megfelelő szerepre.

A Vissza a jövőbe sztárja visszavonult a színészi pályától, mert a '90-es években diagnosztizált Parkinson-kórja miatti memóriaproblémák megnehezítették számára a szövegtanulást. Michael J. Fox nem zárta be teljesen az ajtót a Hollywoodba való visszatérés elől.

Christopher Lloyd_Michael J. Fox_Back To The Future Reunion
Fotó: Christopher Lloyd és Michael J. Fox a "Vissza a jövőbe" panelbeszélgetésen a New York Comic Conon 2022-ben (Getty Images)

Az ET újságírója ült le beszélgetni az ikonnal a Michael J. Fox Alapítvány javára szervezett jótékonysági rendezvénye előtt, és mutattak neki egy korábbi videót, a 62 éves színész szórakozottan nézte végig az ET-nek adott 1984-es interjúját, amikor 22 éves volt, és az NBC legendás szitkomjában, a Családi kötelékek-ben játszott.

A videóban Fox arról mesélt, hogy mennyire lenyűgözték Hollywood különböző aspektusai, a vágástól és az írástól kezdve a produceri és rendezői munkán át. Amikor arról kérdezték, hogy elérte-e a céljait, Fox megjegyezte, hogy a célok megváltoztak, de végső soron a céljainak nagyon kevés köze van ahhoz, hogy mi történik a vászon előtt vagy mögött. A színésznek tavaly jelent meg egy dokumentumfilmje Still: Michael J. Fox élete címmel, amely a Parkinson-kórral folytatott küzdelmének krónikája. A progresszív betegséget 1991-ben diagnosztizálták nála, amikor még csak 29 éves volt. A film elkészítése felvillanyozta őt: „A dokumentumfilm nagy izgalom volt. Soha nem tűztem volna ki ezt célul. Csak úgy megtörtént” – nyilatkozta Fox.

Azt hiszem, a legnagyobb célom az volt, hogy családot alapítsak. Négy csodálatos gyerekünk van, és ez volt a legfontosabb. A másik pedig az alapítvány - mondta Fox feleségéről, Tracy Pollanról, akivel 1985-ben, a Családi kötelékek forgatásán ismerkedett meg. 

TracyPollan_MichaelJFox
Fotó: Tracy Pollan és Michael J. Fox egy jótékonysági eseményen, ami az alapítványukat segíti 2024. április 2-án (Getty Images)

Fox 2020-ban vonult vissza a színészkedéstől. Az Empire magazinnak 2023 szeptemberében azt mondta, hogy Quentin Tarantino Volt egyszer egy... Hollywood című filmjének megtekintése billentette át a határon, hogy befejezze a karrierjét. Akkor így mesélt Fox a magazinnak a visszavonulásról szóló döntéséről: „Van egy jelenet, ahol Leonardo DiCaprio karaktere már nem emlékszik a szövegére. Visszamegy az öltözőjébe, és ordít magával a tükörben. Egyszerűen őrült. Volt egy pillanat, amikor én is belenéztem a tükörbe, és arra gondoltam, hogy már nem emlékszem rá. A színész felidézte, hogy mennyire küzdött, hogy megjegyezze a szövegét, amikor 2020-as utolsó tévés projektjében, A férjem védelmében spinoffjának, a Diane védelmében két epizódjában szerepelt.

Diane védelmében_MichaelJFox
Fotó: Michael J. Fox a Diane védelmében című sorozatban

„Ha valaki felajánl nekem egy szerepet, én pedig elvállalom, amibe bele tudnám tenni a realitásaimat, és jól érzem magam, az nagyszerű lenne” - mondta Fox az ET-nek, és reméljük vár még rá szerep és láthatjuk őt nagyvásznon.

Megosztás facebookon