asdf

Saját félelmeiből építkezik a Halloween sztárja

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
Filmtörténetet írt 1978-ben Jamie Lee Curtis, amikor a Halloween főszereplőjeként ő lett az első hivatalos sikolykirálynő (scream queen).
A színésznő, hiába hozott neki világhírt John Carpenter filmje, nem rajongott a szerepéért, még kevésbé azért, hogy a folytatásokban is el kellett játszania a késes rém elől menekülő Laurie Strode-ot.

„Nem szeretek megijedni és félni. Nem vagyok képzett színésznő, soha nem jártam megfelelő tanodákba, mindig a saját érzelmeimet rakom a szerepekbe, talán túlságosan is. A traumáimból építkezem, volt belőlük elég, ezért amikor a Halloween-filmekben rettegek, azért lehet hiteles, amit csinálok, mert mindig saját magamat játszom.” – nyilatkozta Jamie Lee Curtis az Entertainment Weeklynek. 
Jamie-Lee-Curtis-halloween2022
Curtisnek fenntartásai vannak az 1978-as filmet követő régebbi folytatásokkal kapcsolatban, ám az új trilógiával már elégedett (Halloween, Gyilkos Halloween, Halloween Ends). Szerinte a rendező, David Gordon Green megtalálta azt a megközelítési módot, ami új életet lehelt a franchise-ba. „Negyven év után visszatért az alapokhoz, és nem vette tekintetbe azt a sok réteget, ami az eredeti Halloweenre ennyi idő alatt rárakódott. Vagyis nem cipelte ezt a komoly terhet, ezért a Halloween új lendületet kapott. Az alapokra tudtunk koncentrálni, és kihozhattuk a maximumot a máig működőképes koncepcióból.” – mondta a színésznő a Vogue-nak. 

Iparági források szerint bár a hamarosan látható rész címe azt sugallja, hogy vége a sorozatnak, bőven maradt annyi potenciál a sorozatban, hogy folytatni tudják.

Halloween Ends – Hazai bemutató: 2022. október 13.
Megosztás facebookon