asdf

Sztárparádéval jön a hidrogénbomba atyjának története

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
A második világháborús Dunkirk után újabb történelmi filmet forgatott Christopher Nolan (Eredet, Csillagok között, Batman: Kezdődik!).

Az Oppenheimer a hidrogénbomba megalkotójáról szól, aki később ugyanúgy szigorú ellenőrzés akarta helyeztetni találmánya katonai felhasználását, mint a hirosimai bomba kifejlesztői, Szilárd Leó és Teller Ede. A film csaknem fél éves forgatás után már elkészült, de a java csak azután következik: Nolan arról ismert, hogy képes egy évig dolgozni a produkciói utómunkáin, így lesz most is.

Oppenheimer_2023

Az Oppenheimer címszereplője Cillian Murphy, aki jó munkakapcsolatot ápol a rendezővel, a Dunkirkben, az Eredetben és a Batman-trilógiában is együtt dolgoztak. Emily Blunt játssza a tudós feleségét, Kittyt, Matt Damon pedig Leskie Groves tábornokot, aki az atomprogramot irányította. Robert Downey Jr. az Atomenergia Bizottság elnökét, Lewis Strausst alakítja, Teller Ede megformálója pedig Benny Safdie.

Az Oppenheimer az egyetemi éveitől egészen addig mutatja be a tudós tevékenységét, amíg az arizonai sivatagban meg nem kezdte kísérleteit az új atombombával. A produkció erős életrajzi filmnek tűnik, az ilyeneket pedig nagyon szeretik az Oscar-díjak odaítélésekor.

Oppenheimer – Hazai bemutató: 2023. július 20.

Megosztás facebookon