asdf

Történelmet írt az Amerikai mesterlövész

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Clint Eastwood újra a céltábla közepébe talált. A 84 éves rendező új filmje, az Amerikai mesterlövész megtörtént esetet beszél el: egy Irakban négy bevetésen is részt vevő, különlegesen biztos kezű mesterlövész a hőse.

A Bradley Cooper és Siena Miller főszereplésével készült film most egyik meglepetést aratja a másik után. Alkotói már arra készülhetnek, hogy az Oscar gálán is történik velük néhány kellemes és váratlan esemény. De az csak a ráadás lesz.
AmerikaiMesterlovesz_jelenetfoto (2)A filmet – éppen az Oscar-verseny miatt – először csupán négy New York-i moziban mutatták be, és rögtön történelmet írtak vele. Szűk körű bemutatónak még soha nem volt ilyen sikere: karácsonyi premierje után a négy moziban öt nap alatt egymillió dollár bevételt gyűjtött. A január 16-i országos bemutató pedig az előzetes felmérések szerint legalább 35 milliót hoz majd. Első európai premierje után, Olaszországban az Amerikai mesterlövész Eastwood eddigi legsikeresebb filmjévé vált – és ezt a sikert a díjak és jelölések valószínűleg még fokozzák majd.
American-sniper-0"Lehet, hogy mégis megérte az a rengeteg edzés" – kommentálta a film sikereiről szóló híreket az éppen 40 éves születésnapját ünneplő Bradley Cooper, aki majd 20 kiló izmot szedett fel, hogy hitelesen játszhassa el az amerikai katonát.

Amerikai mesterlövész/American Sniper - Hazai bemutató: 2015. február 19.

Megosztás facebookon