asdf

A szinkronos vígjátékokra buknak leginkább a magyarok

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: Cinema City
A film nyelve ideális esetben a magyar, a nézők kedvenc műfaja a vígjáték, legyen az akár hazai, akár külföldi derül ki a Cinema City első, országosan reprezentatív, mozis szokásokat feltérképező kutatásából. A mozizás 120 éves jubileuma alkalmából készített online lekérdezés rámutat, hogy a magyarok 40%-a rendszeresen, legalább félévente jár moziba, mely a régió országai közül kimagasló eredmény. A magyar nézők kedvence színészei Jason Statham, Brad Pitt, Sandra Bullock, Csányi Sándor, Rudolf Péter, Oroszlán Szonja és Schell Judit.

A film legyen magyarul

A megkérdezettek többsége ragaszkodik a szinkronizált alkotásokhoz, 78%-uk szerint ideális esetben a vetített mozi nyelve a magyar, a válaszadók 18%-a magyar felirattal tekintené meg és csupán 4% preferálja eredeti nyelven, de felirat nélkül a filmet. Az ezer választ feldolgozó online lekérdezés válaszadói első helyen a film műfaja alapján választanak egy adott produkciót, és 10-ből csupán 4 embert érdekel a pozitív vagy negatív kritika.  Magasan vezetnek a nézők körében a vígjátékok, de az akciófilmekre, illetve az igaz történetek alapján készült mozis produkciókra is sokan kíváncsiak. A második legfontosabb szempont a film választásánál a szereplők listája.

magyarok_kedvencei

Párosan szép

A megkérdezettek leggyakrabban partnerével, párjával járnak moziba, ritkábban hívják a családtagokat, vagy a barátokat filmvetítésre. Emellett minden harmadik ember randizott már moziban, 10%-uk azóta együtt is él vagy összeházasodott nézőtársával. Az adat nem meglepő, hiszen a mozis közönség többsége a film után otthon, egy pohár bor mellett folytatja az estét.

cinema_vigjatek_2015

A film választásánál a nők számára fontos szempont a mozi közelsége, illetve, egyéb kiegészítő szolgáltatások, így a vásárlás lehetősége. A férfiakat inkább a technikai különlegességek, így az IMAX és 4DX vetítések, valamint a prémium szolgáltatások, a VIP termek hozzák lázba.

A magyarok imádnak mozizni

A mozizás 120 éves jubileuma alkalmából készítettet kutatásából kiderül, hogy a magyarok kedvenc időtöltése a koncertre járás és a mozizás. A megkérdezettek 40%-a rendszeresen, legalább félévente jár moziba, leggyakrabban, legalább 3 havonta a 16 és 29 év közötti korosztály látogat el a vetítésekre. Ez a szám kimagasló a régió országait vizsgálva, a magyarok kétszer annyian vesznek jegyet a filmekre, mint a románok, csehek vagy a lengyelek, az e szempontból sereghajtó európai nemzetek az angol és a francia.

mozis_grafikon

Megosztás facebookon