asdf

Comic-Con: A FOX követte a Warner példáját

A Warner nem is olyan régen a TV Guide magazin címlapjain népszerűsítette a Comic-Con-ra kilátogató sorozatait. Ezúttal a FOX hívott „erősítést”: olyan szériák kaptak külön, a rendezvényre készített exkluzív plakátokat, mint a Sleepy Hollow, a The Following vagy a Gotham.

1. Sleepy Hollow

A FOX országos csatornán futó széria tulajdonképpen a Tim Burton klasszikusának – aminek Johnny Depp volt a főszereplője – modern köntösbe bújtatott replikája. A fejnélküli lovas legendáját és Ichabod Crane történetét feldolgozó sorozat elég nagy sikert ért el a nézők körében. A kedvező nézettségi számokat a FOX egy második évados berendeléssel honorálta. Most a Sleepy Hollow rajongói örülhetnek, ugyanis a sorozat ott lesz a 2014-es Comic-Con fesztiválon, aminek apropójából a stúdió külön erre a célra készített plakát.

comic_con_sleepyhollow

2. The Following

 Kevin Bacon-sorozata a 2014/15-ös évadban már a harmadik szezonjával tér vissza a képernyőre. A relatíve fiatal sorozat már most igazi túlélőnek számít, ugyanis évadról-évadra apadt Ryan Hardy FBI ügynök-rajongótábora. Amit azért sajnálok, mert a sok mainstream nyomozós sorozat közül a The Following-nek sikerült egy egészen új színt hoznia. A FOX is érzi, hogy szüksége van Kevin Bacon-nek a támogatásra, ezért „kitelepíti” a sorozatot az év legnagyobb képregényfesztiváljára. Az alábbi képen az eseményhez készített plakátot vehetitek szemügyre.

comic_con_thefollowing_2

3. Gotham

A Gotham-mel azért foglalkozunk mi is sokat, mert nagyon nagy potenciált látunk benne. A Batman világában történő nyomozások, az ismert nemezisek – Rébusz, Pingvin – felbukkanása, a remek szereplőgárda és a fiatal Bruce Wayne magándrámája mind-mind egy remek sorozat eljövetelének biztató előjeleként funkcionál. A FOX is érzi, hogy ki van éhezve a világ az új képregénysorozatra, ezért is viszi is magával a Comic-Con-ra. A nem túl egyedi plakát mellett azért egy különlegességgel mégis meg fogják majd ajándékozni a világot: levetítik a rendezvényen a sorozat nyitó részét!

comic_con_gotham_2

4. Family Guy

Seth MacFarlene elborult humorú sorozata, a Family Guy még most is a FOX egyik zászlóhajója. Évek óta hoz egy stabil, megbízható szintet, ami nézettségi és üzleti szempontból indokolttá teszi a jelentét az országos csatorna műsorprogramjában. Ami a minőségét illeti: ebből a szempontból sokkal nagyobb amplitúdón mozog a Family Guy. Még mindig vannak zseniális részek, de sajnos a széria egyre inkább középszerré szelídül. Ennek ellenére elképzelhetetlen lenne egy tévés évad Stewie Griffin nélkül. Egy ideig erre nem is kell felkészülnünk, mert a FOX májusban újabb évadot kért Seth MacFarlene sorozatából. Folytatva a régi hagyományokat, Family Guy idén is ott lesz a Comic-Conon. Az eseményhez készült kép egy nagyon finom fricskája a konkurens The Simpsons-nak.

comic_con_family-guy

5. The Simpsons

Félelmetes belegondolni, hogy a népszerű animációs sorozat már 1989-ben képernyőre került. Azóta 26 szezont élt meg a sorozat, aminek már-már rekord-szaga van. Jövőre sem kell hiányolnunk Homer Simpson-t, mert a FOX ennek a sorozatnak az „életét” is meghosszabbította. És ha már így tett, akkor el is viszi az animációs sorozatot a Comic-Conra!

comic_con_thesimpsons

6. Bones

 A Bones is nagyon szép korban van már: a 2014/15-ös évadban lép bele a bűvös 10. évadba, ami egy sorozat életében komoly mérföldkőnek számít. A rajongók egyik szeme emiatt a nevet, a másik viszont sír, mert ezzel az évaddal több mint valószínű, hogy véget ér a széria. A rajongók a Comic-Conon most utoljára látogathatnak el a Bones paneljához. Ezen jeles alkalomnak köszönhetően elég kreatív plakátot is kapott a népszerű sorozat.

comic_con_bones

7. Wayward Pines

A Wayward Pines, a plakát után az egyik legjobban várt sorozattá lépett elő, pedig már épp kezdtünk megfeledkezni róla. A korábban körül rajongott rendezőzseni, M. Night Shyamalan (Hatodik érzék) sorozata egy kérdéseket kereső titkos ügynökről szól, aki a kisvárosba, Wayward Pines-ba utazik, hogy ráleljen két eltűntnek nyilvánított ügynökre. De hamar be kellett látnia, hogy ebben a városban semmi sem az, aminek látszik. A sztori mellett a főszereplők kiléte is bizakodásra add okot: Matt Dillon mellett Terrence Howard és Toby Jones (Amerika Kapitány: A tél katonája) is fontos szerepet kapott a sorozatban. Talán a Comic-Conon levetítik végre a sorozat első tartalmas előzetesét.

comic_con_waywardpines

A Comic-Con képregényfesztivál július 24-től kerül megrendezésre.

Megosztás facebookon