asdf

George Clooney Berlinben forgat

George Clooney sokak számára az Ocean’s-filmekből és persze a Vészhelyzetből vált ismertté. Egyes vélemények szerint a Steven Soderbergh által rendezett A jó német című második világháborús történetben nyújtotta a legemlékezetesebb alakítást.

clooney2

A világsztár március elejétől Berlinben forgat, ahol a II. világháborús Monuments Men című filmet múlt héten kezdték forgatni. Hamarosan csatlakozik hozzájuk a többi főszereplő is: Daniel Craig, Jean Dujardin és Cate Blanchett. A jól bevált Argo-akció "ismét akcióba lendül", hiszen a számtalan díjat nyert film producerével együtt készíti új világháborús krimijét. Clooney új filmje a történelem legnagyobb műkincsvadászatáról szól: hét múzeumigazgatóról, akik a frontvonal mögé jutnak, hogy a német birodalomban felkutassák és visszaszerezzék azokat a festményeket és szobrokat, melyeket a náci hódítók raboltak el tulajdonosaiktól.

Az őrült történet egyik legőrültebb tulajdonsága, hogy igaz. A műkincsszakértő titkos egység kalandjai most fantasztikus színészek segítségével születnek újra: a főszerepet természetesen Clooney alakítja (ahogy eredetileg Az Argo-akció főszerepét is magának szánta), partnere pedig Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, és John Goodman lesz.

A forgatás március 5-én kezdődött Berlinben, négyheti munka után a stáb úgy tervezi, hogy Angliába költözik – ha minden jól megy, a premierre a karácsonyi szezonban kerülhet sor. 

Megosztás facebookon